oaednews

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Κινδυνεύει η θέση τους επειδή υπερασπίζονται ένα μνημείο!

Στην πόλη του Ηρακλείου δεν κινδυνεύουν μόνο τα μνημεία αλλά και οι υπάλληλοι που υπερασπίζονται τον μνημειακό τους χαρακτήρα και την ιστορική μνήμη αυτής της πόλης! Τη Δευτέρα δικάζονται στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στελέχη της Πολεοδομίας επειδή  δεν προχωρούν στην κατεδάφιση του μνημείου του Ηρώο, στην πλατεία Ελευθερίας, το οποίο διεκδικεί ιδιώτης!

Ξάνθη: Άνεργοι έχασαν το σπίτι τους για χρέος στα κοινόχρηστα! (VIDEO)

Την πρώτη τους κατοικία έχασαν μετά από πλειστηριασμό για χρέος περίπου 1.700 ευρώ, που είχε προκύψει από ανεξόφλητα κοινόχρηστα, ένα ζευγάρι ανέργων με δύο ανήλικα παιδιά στην Ξάνθη.

Όπως εξηγεί η κα Τάνια Μουρουζίδου, μητέρα ενός 5χρονου και ενός 8χρονου αγοριού, το διαμέρισμα στο οποίο διέμενε αυτή και η οικογένεια της και το οποίο βρισκόταν στην οδό Σκρά στην Ξάνθη, βγήκε στο σφυρί στις 16 Οκτωβρίου για ένα χρέος περίπου 1.700 ευρώ το οποίο προερχόταν από ανεξόφλητα κοινόχρηστα στην οικοδομή που διέμεναν, και τα οποία αδυνατούσαν να αποπληρώσουν. 
Όπως γράφει το thrakitoday, το ζευγάρι, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει καταλάβει πως αυτό συνέβη, βρέθηκε στον δρόμο καθώς το σπίτι τους πλειοδοτήθηκε για 60.000 ευρώ κατά τη διάρκεια του πλειστηριασμού, ενώ όπως αναφέρουν η αξία τους ανέρχεται σε 140.000 ευρώ. Αρχικά απευθύνθηκαν σε δικηγόρο, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει την υπόθεσή τους ωστόσο όπως τονίζουν αυτό δεν συνέβη, με αποτέλεσμα το σπίτι τους να βγει στο σφυρί.

ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013






Στην ευρωζώνη*1 (euro area-EA17) η εποχικά προσαρμοσμένη*2 τιμή*3της ανεργίας ήταν 12,2% για το Σεπτέμβριο του 2013, σταθερή σε σύγκριση με τον Αύγουστο.Στην EU28 (euro area-EA28) η τιμή της ανεργίας ήταν 11,0% , επίσης σταθερή σε σχέση με τον Αύγουστο*4.Και στις δυο ζώνες οι τιμές έχουν ανέβει συγκριτικά με το Σεπτέμβριο του 2012, όταν τα ποσοστά ήταν 11,6% και 10,6% αντίστοιχα. Τα στοιχεία αυτά δημοσιεύθηκαν από τη Eurostat, τη Στατιστική Υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.




Αυτοί μας διώχνουν!


ΑΝΕΡΓΗ με δύο πτυχία. Περιμένοντας ως μάννα εξ ουρανού (όπως άλλωστε και οι περισσότεροι συνομήλικοί μου) τα πεντάμηνα προγράμματα του ΟΑΕΔ για μια θέση στον ήλιο...

Η ανεργία & τα τρόφιμα

Του Γιάννη Ζαμπετάκη*

Τα δεδομένα:

1. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, η ανεργία προβλέπεται να σκαρφαλώσει στο 34% το 2016, ενώ τον περασμένο Μάρτη ήταν 27,4% (Ελληνική Στατιστική Αρχή, ΕΛΣΤΑΤ). Το ποσοστό του Μαρτίου είναι για την ώρα (!) το υψηλότερο που έχει σημειωθεί τα τελευταία 30 χρόνια σε χώρα του δυτικού κόσμου.