oaednews

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Προώθηση συνεργασίας και επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα

Προβολή επιτυχημένων παραδειγμάτων επιχειρηματικότητας και εκπαίδευσης στον πρωτογενούς τομέα παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του Θεματικού Εργαστηρίου για τον Πρωτογενή τομέα στον Ασπρόπυργο.

Με μικρή συμμετοχή, αλλά αυξημένο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες πραγματοποιήθηκε το θεματικό Εργαστήρι «Πρωτογενής Τομέας: Ευκαιρίες Συνεργασίας και Επιχειρηματικότητας» στον Ασπρόπυργο. Στο Εργαστήρι, τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι των φορέων που αποτελούν την σύμπραξη «Θριάσια – Νέες Γυναίκες της Επιστήμης στην Απασχόληση» εξειδικευμένοι στον Τομέα.  

Το εργαστήρι άνοιξε με την τοποθέτηση της κας Αθανασίου Ισιδώρας, Γεωπόνου του Δήμου Ασπροπύργου, η οποία ανέπτυξε το προφίλ του Πρωτογενούς τομέα στην περιοχή και τους σημερινούς τρόπους διάθεσης των προϊόντων. Μετά την τοποθέτησή της κα Αθανασίου επισήμανε τα προβλήματα καταγραφής και στατιστικών μετρήσεων, όσον αφορά τους παραγωγούς και τα μεγέθη της παραγωγής. 

Όλη η εγκύκλιος για την επαναπρόσληψη των «διαθέσιμων» και των απολυμένων του Δημοσίου

Όλη η εγκύκλιος για την επαναπρόσληψη των «διαθέσιμων» και των απολυμένων του Δημοσίου Την εγκύκλιο για την εφαρμογή των διατάξεων του ν.4325/2015 «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης -Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και διαθέσιμων υπαλλήλων εξέδωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Κατρούγκαλος

Όπως είναι γνωστό με τον νόμο «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης - Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α' 47), με τις διατάξεις του οποίου ρυθμίζονται, μεταξύ άλλων, ζητήματα επαναφοράς των φδιαθέσιμων και των απολυμένων υπαλλήλων του Δημοσίου. Σύμφωνα με την εγκύκλιο το προσωπικό που υπάγεται στο πεδίο εφαρμογής του νόμου και στο οποίο δίνεται η δυνατότητα επαναφοράς είτε στις θέσεις που κατείχε είτε σε συνιστώμενες προσωποπαγείς, διατηρεί παράλληλα το δικαίωμα συμμετοχής στη διαδικασία πλήρωσης θέσεων με εθελοντική κινητικότητα μέσω της Πρόσκλησης του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, η οποία θα εκδοθεί, μετά από 15 ημέρες από την δημοσίευση του νόμου. Συνεπώς, το προσωπικό που θα επιστρέψει είτε στην παλαιά του θέση είτε σε προσωποπαγείς θέσεις, εφόσον μεταγενέστερα υποβάλει αίτηση και    επιλεγεί σε θέση κινητικότητας, θα τοποθετηθεί οριστικά στην τελευταία.   ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Διακρίνονται οι ακόλουθες περιπτώσεις επαναφοράς προσωπικού: 1.    Υπάλληλοι για τους οποίους έχουν εκδοθεί οριστικοί πίνακες διάθεσης βάσει των Ανακοινώσεων του τέως Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης μετατάσσονται/μεταφέρονται υποχρεωτικά σε θέσεις τις οποίες καταλαμβάνουν βάσει των οριστικών αυτών πινάκων, με την επιφύλαξη ότι δεν είναι προσωπικό του άρθρου 19 του νόμου αυτού, ή προσωπικό της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του οποίου οι ειδικότητες καταργήθηκαν με το άρθρο 82 του ν.4172/2013 (π.χ. ΠΕ Ιατροί, ΤΕ Αισθητικής, ΔΕ Ηλεκτρονικοί).

Καταγγελία του ΠΑΜΕ Τύπου - ΜΜΕ για το μπαράζ απολύσεων στην εφημερίδα «Δημοκρατία»

Το ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕκαταγγέλλει την εργοδοσία της εφημερίδας «Δημοκρατία», η οποία -ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα- έχει επιδοθεί σε μπαράζ απολύσεων και αντεργατικών μέτρων για να ενισχύσει την κερδοφορία της.
Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Τύπου ΜΜΕ σημειώνει:
«Παράλληλα με τις συνεχιζόμενες απολύσεις χαμηλόμισθων εργαζόμενων έχει επιβάλει περικοπές μέσω ατομικών συμβάσεων, καθυστερεί την καταβολή των δεδουλευμένων, επιβάλλει με το φόβο πλήρη εντατικοποίηση της εργασίας, εξαναγκάζει εργαζόμενους να δουλεύουν σε περισσότερα από ένα έντυπα του ομίλου με ένα μισθό.
Η πρόκληση για τους εργαζόμενους γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν συνυπολογίσουμε ότι ο Όμιλος Φιλιππάκη (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ) βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης που επιβεβαιώνεται και με την πρόσφατη εξαγορά της "Εστίας".