oaednews

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

Δήμος Αθηναίων: Προσλήψεις 40 ατόμων

Σε προσλήψεις με μισθούς έως 3.500 ευρώ τον μήνα προχωρά ο δήμος Αθηναίων για να στελεχώσει την ανοιχτή δομή Φιλοξενίας Αιτούντων άσυλο και Ευάλωτων Ομάδων Πολιτών Τρίτων Χωρών στον Ελαιώνα.

Ίση αμοιβή για ίση εργασία

Σε συνέχεια της συζήτησης στην ολομέλεια στις 13 Ιανουαρίου, οι ευρωβουλευτές με ψήφισμά τους αύριο Πέμπτη θα ζητήσουν από την Επιτροπή και τα κράτη μέλη να γεφυρωθεί πλήρως το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των φύλων, να εφαρμοστεί αυστηρά η αρχή της ίσης αμοιβής για ίση εργασία και να προτείνουν νομοθεσία για να εδραιωθεί η μισθολογική διαφάνεια.

Πως σχολιάζει η ΠΟΒΑΣ την επικείμενη μείωση των κονδυλίων για τον ΟΑΕΔ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αλουμινοσιδιροκατασκευαστών  (ΠΟΒΑΣ) τοποθετήθηκε επίσημα για το θέμα τη επικείμενης, μείωσης των κονδυλίων που αφορούν στον ΟΑΕΔ σε σχετική της ανακοίνωση που παρουσιάζεται παρακάτω.
Ανακοίνωση ΠΟΒΑΣ
“Από πληροφορίες που προωθούνται στον ημερήσιο τύπο τα κονδύλια του ΟΑΕΔ για τα προγράμματα απασχόλησης, θα μειωθούν το 2020 περίπου κατά 123 εκατομμύρια ευρώ. Δηλαδή από 500 εκατομμύρια το 2019 προβλέπεται να είναι περίπου στα 377 εκατομμύρια το 2020.
Η κυβέρνηση προχωράει στη συγκεκριμένη μείωση σύμφωνα με την απόφαση πού έλαβε το διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού, προκειμένου να μειώσει τις ασφαλιστικές εισφορές που καταβάλλονται υπέρ του ΟΑΕΔ. Η εκτίμησή μας είναι ότι τελικά αυτή η μείωση των εισφορών θα επιφέρει σοβαρές αλλαγές με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των παροχών και των επιδομάτων, αλλά και των προγραμμάτων απασχόλησης. Το ποσόν που θα διατεθεί τελικά για τα προγράμματα απασχόλησης, δεν θα επαρκεί ούτε για την αποπληρωμή των προγραμμάτων που είναι σε εξέλιξη. Θεωρούμε πως αυτό το γεγονός είναι ικανό από μόνο του να προκαλέσει αύξηση της ανεργίας, ενώ έρχεται σε αντίθεση με τις εξαγγελίες περί νέων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, τα οποία αφορούν στην απασχόληση και την κατάρτιση.

Μείωση σε δημοτικά τέλη για επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ποδήλατα

Μειώνει τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού ο δήμος Καρδίτσας σε όσες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν το ποδήλατο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, αποφασίστηκε για όσες επιχειρήσεις ή επαγγελματίες δραστηριοποιούνται στην πόλη της Καρδίτσας κι έχουν υιοθετήσει στην καθημερινή λειτουργία τους ή προβάλλουν-προωθούν λύσεις κινητικότητας, όπως χρήση ποδηλάτου ή cargo-bike για τις επαγγελματικές μετακινήσεις-μεταφορές τους, την εξυπηρέτηση των πελατών τους κ.ά., τα τέλη να είναι μειωμένα σε ποσοστό 20%.

Πραγματική οικονομία: Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο, έχουν χαμηλούς στάσιμους μισθούς, υψηλή ανεργία και 1 στους 3 είναι φτωχός

Οι Έλληνες δουλεύουν περισσότερο από ότι στην υπόλοιπη Ευρώπη, αλλά έχουν θλιβερές πρωτιές, με τον έναν στους τρεις να βρίσκονται αντιμέτωποι με το φάσμα της φτώχειας, τους μισθούς να είναι στάσιμοι και την ανεργία υψηλή.
Το συνταξιοδοτικό δικαίωμα στην Ελλάδα είναι στα 67 χρόνια, τόσο για άνδρες όσο και για γυναίκες, ανέφερε ο Λάζαρος Πετρομελίδης, παρουσιάζοντας σχετική έρευνα του Ελληνικού Δικτύου για την Καταπολέμηση της Φτώχειας. Από τα μέσα του 2012 ως το 2019 οι μισθοί παρέμειναν στάσιμοι.

Μια τεκμηριωμένη απάντηση του Προϊστάμενου Περ/κης Δ/νσης ΟΑΕΔ Κρήτης

Η απάντηση του Προϊσταμένου της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΑΕΔ Κρήτης σε δημοσιεύματα 
"Μετά από δημοσιεύματα που αφορούν τον ΟΑΕΔ,σας γνωρίζουμε ότι κατά την περίοδο 01/10/2019 ως 31/12/2019 στο νομό Ηρακλείου
(ΚΠΑ2 Ηρακλείου και στο ΚΠΑ2 Αλικαρνασσού) κατέθεσαν αιτήσεις για επιδότηση ανεργίας, συνολικά 21.842 άτομα (κατά 2.136 αιτήσεις περισσότερες
από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο).

Κι όμως, η πραγματική οικονομία είναι σε κρίση!

Στη σκιά της της επιτυχούς έκδοσης του 15ετούς ομολόγου, καταγράφεται πτώση βιομηχανικής παραγωγής, εξαγωγών, του εμπορίου, της οικοδομής και αυξάνεται η ανεργία

Την ώρα που το αξιόχρεο της χώρας αναβαθμίζεται και οι προσφορές για το 15ετές ομόλογο άγγιξαν τα 19 δισ. ευρώ, εκ των οποίων αντλήθηκαν τα 2,5 δισ. ευρώ, η πραγματική οικονομία, κατά τους τελευταίους μήνες, εκπέμπει εξαιρετικά ανησυχητικά μηνύματα.

Βρετανία: Η κυβέρνηση Τζόνσον ανακοίνωσε την κρατικοποίηση σιδηροδρόμων - Ενθουσιασμός στα σωματεία

Το υπουργείο Μεταφορών θα αποσύρει από την Northern την εκμετάλλευση αυτών σιδηροδρόμων που θα περάσουν στη διαχείριση του δημοσίου από 1ης Μαρτίου.
Θα είναι η δεύτερη κρατικοποίηση σιδηροδρομικού δικτύου σε διάστημα δύο ετών για μια συντηρητική κυβέρνηση, έπειτα από αυτήν των γραμμών στην ανατολική Αγγλία το 2018 με τη λήξη της σύμβασης εκμετάλλευσης της Virgin Trains East Coast.

Ερευνα: 8 στους 10 εργοδότες δεν βρίσκουν εργατικό δυναμικό – Ρεκόρ 11ετίας για την Ελλάδα

Σχεδόν 8 στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα αντιμετωπίζουν δυσκολία στην κάλυψη θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τα ευρήματα της Ετήσιας Διεθνούς Έρευνας Έλλειψης Ταλέντου της ManpowerGroup για το 2019.
Η διαμόρφωση του σχετικού ποσοστού στο επίπεδο του 77% αποτελεί, σύμφωνα με την έρευνα, ρεκόρ 11ετίας για την Ελλάδα, αφού πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ από την έναρξη της Έρευνας το 2008 ενώ σημειώνει αύξηση κατά 16 μονάδες σε σύγκριση με το 2018.

Καταδικάστηκε παπάς που εξαπατούσε ανέργους*

Ενας παπάς καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών, με αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος για απάτη. Είχε παραπεμφθεί να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την κατηγορία ότι – εν μέσω της οικονομικής κρίσης – εξαπάτησε ανέργους στους οποίους υποσχόταν δουλειά στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, εισπράττοντας προηγουμένως χρηματικά ποσά για να προχωρήσει η υποτιθέμενη διαδικασία εύρεσης εργασίας.