oaednews

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΩΣΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΑΕΔ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11/10/2019 η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Ηπείρου, Κέρκυρας και Λευκάδας σε χώρο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ηπείρου. 
 

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών των μελών της Ένωσης σχετικά με το μέλλον του Οργανισμού, το Οργανόγραμμα, την Αξιολόγηση, τις κτιριακές εγκαταστάσεις κ.α

Το σχέδιο μείωσης εισφορών εργοδοτών και επαγγελματιών

Του Δ. Κατσαγάνη
Με ταχείς ρυθµούς ολοκληρώνεται ο σχεδιασµός του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για τη µείωση των εισφορών τις οποίες καταβάλλουν τόσο οι επαγγελµατίες όσο και οι εργοδότες και οι µισθωτοί. Στόχος είναι να αντιµετωπιστούν τα µεγάλα προβλήµατα που έχουν επωµιστεί από το σύστηµα υπολογισµού των εισφορών βάσει του νόµου Κατρούγκαλου, αλλά και διαχρονικά.
Ο λόγος για το "µήνυµα" που µεταφέρθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ: Προανήγγειλε ανακοινώσεις για τη µείωση των εισφορών στους επαγγελµατίες. Πλέον, τα σενάρια "ωριµάζουν".

Οι δημόσιοι υπάλληλοι στο στόχαστρο

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ του Δημοσίου γνωρίζουν καλά τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται ολοένα και πυκνότερα σε υπαλλήλους που έχουν “χρεωθεί” το επικίνδυνο – όπως τείνει να διαμορφωθεί – έργο της έγκρισης αιτημάτων, μελετών, επενδυτικών προτάσεων ιδιωτών και παραλαβής εργασιών, υλικών ή παραδοτέων που προβλέπονται σε συμβάσεις και συμπράξεις του Δημοσίου με ιδιωτικές εταιρείες.