oaednews

Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

Το χρηματιστήριο των φτωχών και η συρρίκνωση της μεσαίας τάξης

Γράφει ο συνάδελφος  

Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος

, αναδημοσίευση από tvxs.gr
Aπό την αρχή της κρίσης η οποία ξεκίνησε με τη φούσκα (πτώση των τιμών) των ακινήτων και τα στεγαστικά δάνεια υψηλού επιχειρηματικού ρίσκου στις Η.Π.Α. το 2008[1], την απορρύθμιση και το ανεπαρκή έλεγχο της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών, ακολούθησε η κατάρρευση της Lehman Brothers και η μετάδοση της κρίσης στην Ευρωπαϊκή και στη συνέχεια στην Ελληνική οικονομία.

Ποιοι και πώς θα πάρουν επίδομα θέρμανσης -Όλη η απόφαση

Από 18,75 έως 312,50 ευρώ θα κυμαίνεται το νέο επίδομα θέρμανσης για περισσότερους από 500.000 δικαιούχους.Η παροχή μειώνεται κατά 50% έως και 66,7% μετά την πρόσφατη αναδρομική της αύξηση κατά 50% για ορισμένους δικαιούχους-Τα εισοδηματικά, περιουσιακά και γεωγραφικά κριτήρια που προβλέπει η υπουργική απόφαση για την περίοδο από 15-10-2017 έως 30-4-2018-Αναλυτικοί πίνακες με ενδεικτικά παραδείγματα για το ύψος του επιδόματος σε όλες τις περιοχές της χώρας-Πότε θα εισπράξουν τα ποσά οι δικαιούχοι.

Η απόφαση για τη ρύθμιση χρεών στα Ταμεία με 120 δόσεις

Τι περιλαμβάνει η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση οφειλών για χρέη προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία
Τα φυσικά πρόσωπα που αφορά η ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης (Φ.Κ.Α.), τα κριτήρια υπαγωγής και το ύψος των δόσεων, ανά περίπτωση, περιγράφονται στην υπουργική απόφαση που υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος. Στα ευεργετήματα της ρύθμισης, εκτός από την δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών, είναι ότι δεν υπολογίζονται περαιτέρω τόκοι και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής, χορηγείται στον οφειλέτη αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας και αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών ή ακινήτων του οφειλέτη.
Ειδικότερα, η ρύθμιση αφορά:

32 θέσεις εργασίας στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά τριάντα δυο (32) ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου που εδρεύει στο Δήμο Αθηναίων του Νομού Αττικής
και συγκεκριμένα τους εξής, ανά υπηρεσία, τόπο απασχόλησης, ειδικότητα, και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα
30 ΔΕ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ

78 θέσεις εργασίας στο Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ»

Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εβδομήντα οκτώ (78) ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων ή επειγουσών περιστάσεων του Α.Ν.Θ. «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ», που εδρεύει στην Θεσσαλονίκηκαι συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα14 ΔΕ Προσωπικού Φύλαξης
64 ΥΕ Προσωπικού Καθαριότητας

45 θέσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο

ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά σαράντα πέντε (45) ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων ή επειγουσών περιστάσεων για τις ανάγκες Καθαριότητας, Φύλαξης, Εστίασης και Σίτισης κα του Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ» που εδρεύει στην Κομοτηνή και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων:

Αγωνία για τη ΣΕΚΑΠ

Με ανακοίνωσή του, ο Συνεταιρισμός Μετόχων Εργαζομένων ΣΕΚΑΠ, που ουσιαστικά είναι ο μόνος ενεργός μέτοχος της καπνοβιομηχανίας, εκτός του βασικού μετόχου (εταιρείας του ομίλου Σαββίδη), διεκδικεί ακόμη τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.
«Είμαστε ένας μέτοχος που, δυστυχώς, με επιλογή της μεγαλομετόχου εταιρείας, κρατηθήκαμε μακριά από κάθε σοβαρή εξέλιξη της πρώην συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας, αποκλειστήκαμε από τη διοίκηση με στέρηση της συμμετοχής μας με ένα μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο και αναγκασθήκαμε να προσφύγουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη, για τη προάσπιση του μετοχικού μας συμφέροντος.

Τα νέα κριτήρια για την υπαγωγή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο της ΔΕΗ

Έκπτωση έως και 70% στους πολίτες με εξαιρετικά χαμηλά εισοδήματα προσφέρει το νέο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) ρεύματος μετά την αναθεώρηση που προβλέπει απόφαση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος Γιώργου Σταθάκη.
 «Πρόκειται για μία ακόμα παρέμβαση καταπολέμησης της ενεργειακής φτώχειας, που στοχεύει πρωτίστως στους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας», επισημαίνει το υπουργείο.Οι κατηγορίες που μπορούν να ενταχθούν στο ΚΟΤ παραμένουν δύο, αλλά ορίζονται πολύ αυστηρότερα και διευρυμένα κριτήρια, λαμβάνοντας υπόψη τη συνολικότερη περιουσιακή εικόνα του νοικοκυριού αλλά και την περιουσιακή κατάσταση όλων των ατόμων που κατοικούν σε αυτό.

Ευχές από Δημοσιουπαλληλική Ενότητα ΟΑΕΔ


Απίστευτες καταγγελίες για εργοδότες - Παίρνουν πίσω το δώρο Χριστουγέννων

Σύμφωνα με τη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας εργαζόμενοι σε εργολάβο καθαρισμού μεγάλου συγκοινωνιακού φορέα στη Βόρεια Ελλάδα, εξαναγκάστηκαν να επιστρέψουν τον πρώτο μισθό και την αναλογία δώρου στο μαύρο ταμείο του εργοδότη.