oaednews

Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022

Πρώτη μέρα του χρόνου στη δουλειά!

Πρώτη μέρα του χρόνου στη δουλειά, κοιτώ γύρω μου, σκέφτομαι, αναρωτιέμαι..

Δεν ξέρω πια τί σόι Σύμβουλος είμαι, 

χωρίς να έχω απέναντι μου έναν συμβουλευόμενο, να με κοιτάει στα μάτια και μέσα σ'αυτά να διαβάζω άλλα τόσα απ'αυτά που μου λέει με τα λόγια και με τις σιωπές του..

Δεν ξέρω πια τί σόι Σύμβουλος είμαι όταν πιάνω τον εαυτό μου να προσπαθεί να κλείσει βιαστικά το τηλέφωνο γιατί με κυνηγούν οι εκκρεμότητες, γιατί με κυνηγούν τα νούμερα και τα e-mail..

Αλαλούμ με τα rapid test και PCR για αναρρωτική άδεια και πιστοποιητικό νόσησης

 Αλαλούμ επικρατεί με τα rapid test και τα PCR που χρειάζονται οι εργαζόμενοι για να δηλωθούν κρούσματα και να αποκτήσουν πιστοποιητικό νόσησης.

Εδώ και μερικές μέρες επικρατεί ένα χάος με τα rapid και τα PCR τεστ, καθώς ένα θετικό rapid θα έπρεπε να επιβεβαιωθεί με PCR για να περάσει στο σύστημα και να μπορέσει ένας εργαζόμενος να πάρει την προβλεπόμενη άδεια για να λείψει από την δουλειά του.

Συντάξεις χηρείας: Πρωτοχρονιάτικο «δώρο» με μελλοντικές περικοπές έως και 268 ευρώ

 Περικοπές στις συντάξεις χηρείας, που μπορεί να φτάσουν έως και τα 268 ευρώ το μήνα, «κρύβει» η εγκύκλιος που εξέδωσε χτες το υπουργείο Εργασίας, παραμονές Πρωτοχρονιάς!

Εφεξής, η εθνική σύνταξη θα χορηγείται μόνο μία φορά, σε περιπτώσεις που ο δικαιούχος λαμβάνει περισσότερες, από μία συντάξεις. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ειδικά για τις συντάξεις χηρείας, θα καταβάλλεται για την πρώτη τριετία το 70% μόνο της ανταποδοτικής σύνταξης. Το κομμάτι της εθνικής σύνταξης, θα καλύπτεται από το ποσό που λαμβάνει ως σύνταξη, ο ίδιος ο δικαιούχος. Αντίστοιχα, μετά το πέρας της τριετίας, για σύνταξη χηρείας θα χορηγείται το 35% μόνο από το ανταποδοτικό σκέλος της σύνταξης.

Ο Τεμπονέρας ζει!!!


Τριάντα ένα χρόνια συμπληρώνονται φέτος, στις 9 του Γενάρη του 2022, από τη δολοφονία του Νίκου Τεμπονέρα, που έπεσε νεκρός από το δολοφονικό χτύπημα του Γιάννη Καλαμπόκα, στελέχους της ΟΝΝΕΔ, στο σχολικό συγκρότημα του τότε 3ου και 7ου Γυμνασίου και Λυκείου Πάτρας. Η επίθεση της ομάδας των τραμπούκων ροπαλοφόρων είχε ως στόχο την καταστολή του μαζικού εκπαιδευτικού κινήματος που είχε αναπτυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα, ενάντια στο αντιδραστικό νομοσχέδιο του τότε Υπουργού Παιδείας, Βασίλη Κοντογιαννόπουλου και της Κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.