oaednews

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Εργασία στο δημόσιο από 4 Μαΐου: Τι ισχύει για ωράριο, άδειες ειδικού σκοπού, μετατάξεις και αποσπάσεις

Για την εκ περιτροπής εργασία, σημειώνει ότι θα προγραμματίζεται σε εβδομαδιαία βάση και θα αφορά τους υπαλλήλους που μπορούν να την παρέχουν είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία είτε εξ αποστάσεως. Αντίθετα, δεν θα υπολογίζονται οι υπάλληλοι που τελούν σε οποιαδήποτε άδεια ή απουσιάζουν λόγω των έκτακτων αδειών απουσίας λόγω του κορονοϊού.
Η αυτοπρόσωπη παρουσία των υπαλλήλων στην υπηρεσία θα πρέπει να κυμαίνεται από 30% έως 40% επί του συνόλου όσων μπορούν να εργάζονται εκ περιτροπής με αυτοπρόσωπη παρουσία.

Παράταση όσο χρειαστεί στις άδειες ειδικού σκοπού

Θα συνεχισθούν τουλάχιστον μέχρι τις 30/5 οι άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς μαθητών δημοτικού που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, αλλά και μέχρι το τέλος του σχολικού έτους για τους γονείς μαθητών Γυμνασίου, για τις ημέρες που η τάξη τους δε θα έχει μάθημα, (σύμφωνα με τους κανόνες εκ περιτροπής λειτουργίας των μισών τμημάτων), όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα.
«Οι δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν παιδιά στο δημοτικό σχολείο και σίγουρα μέχρι τις 30/ 5 δε θα πάνε σχολείο, έχουν δικαίωμα δειας ειδικού σκοπού» τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών. Όσον αφορά τους μαθητές Γυμνασίου, ο κ. Θεοδωρικάκος δήλωσε:
«Και εκεί, τις ημέρες που τα παιδιά δε θα είναι στο σχολείο αλλά στο σπίτι, οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο γονείς τους θα μπορούν πάλι να κάνουν χρήση της άδειας ειδικού σκοπού. Τις υπόλοιπες ημέρες θα εργαστούν κανονικά».

ΟΑΕΔ: Ανοίγει ξανά η ΕΠΑΣ Υμηττού

Θα επαναλειτουργήσει με απόφαση της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, από το ερχόμενο σχολικό έτος η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Μαθητείας Υμηττού της οποίας η λειτουργία ανεστάλη το 2017.

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: Το pollice verso του Άρη Πορτοσάλτε για τον ΟΑΕΔ

"Αυτόν τον ΟΑΕΔ τον κλείνεις όπως είναι και τον πετάς στη θάλασσα". Τάδε έφη ο κος Άρης Πορτοσάλτε στην εκπομπή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Skai στις 28/4, αφού ανέγνωσε επιστολή εργοδότη, ο οποίος ζήτησε τρεις νέες θέσεις εργασίας με επιδότηση από τον ΟΑΕΔ και ενημερώθηκε ότι θα έχει απάντηση σε περίπου 2 μήνες.
Από το γκρέμισμα των δημόσιων νοσοκομείων που ευαγγελιζόταν πέρσι - πριν αρχίσει να βγαίνει στα μπαλκόνια και να χειροκροτεί - πέρασε τώρα στο βούλιαγμα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, του μοναδικού δημόσιου φορέα για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Ίσως θα προτιμούσε ο κος Πορτοσάλτε να δοθούν οι παροχές του Οργανισμού στους δικαιούχους με voucher.