oaednews

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Αυτές τις εργασίες επιλέγουν οι νέοι Έλληνες στην κρίση

Αλλάζουν επαγγελματική κατεύθυνση οι νέοι στην Ελλάδα, αν και θα ήθελαν να ακολουθήσουν άλλο κλάδο. Στρέφονται στον τουρισμό, τη γεωργία και τη ναυτιλία, καθώς και την πληροφορική και τις μεταφορές. Αυτό ελέω κρίσης, διότι διαφορετικά θα προτιμούσαν να σπουδάσουν ιατρική, ψυχολογία, βιολογία, αγγλική φιλολογία, στρατιωτικές σχολές και φυσικοθεραπεία.

Σχεδόν κανείς πάντως δεν ενδιαφέρεται πλέον για την επαγγελματική αποκατάσταση σε θέσεις του Δημοσίου, ενώ ελάχιστοι πιστεύουν ότι στα επόμενα 6-8 χρόνια, όταν δηλαδή θα ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, η κατάσταση στη χώρα μας θα έχει βελτιωθεί. Οι 18άρηδες είναι απογοητευμένοι με την κατάσταση στην Ελλάδα και σε ποσοστό που ξεπερνά το 40% δηλώνουν ότι θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό χωρίς αυτό να αποτελεί και επιθυμία τους.

Τα συμπεράσματα αυτά προέρχονται από έρευνα που διενεργήθηκε σε δείγμα της «γενιάς Κ», όπως την ονόμασαν οι ερευνητές, δηλαδή της γενιάς της κρίσης. Πρόκειται για τα παιδιά τα οποία φέτος έδωσαν Πανελλήνιες, ξεκινώντας τη φοίτησή τους στο Γυμνάσιο το 2010, τη χρονιά που σηματοδοτείται η έναρξη της κρίσης.

Το δείγμα

Οσονούπω τα αποτελέσματα για την πρόσληψη 4.000 ανέργων στην Υγεία

Οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού επανελέγχουν τη λίστα με τους επιτυχόντες και εάν προλάβουν θα αναρτήσουν τους προσωρινούς πίνακες, ακόμα και σήμερα.

Σε διαφορετική περίπτωση, η ανάρτηση θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα. Ακολουθεί η διαδικασία υποβολής ενστάσεων και η εξέτασή τους, από αρμόδια επιτροπή, για να αναρτηθούν στη συνέχεια οι οριστικοί πίνακες. Επισημαίνεται ότι Φορείς υποδοχείς του προγράμματος είναι τα Γενικά Νοσοκομεία, τα Πανεπιστημιακά Γενικά Νοσοκομεία, οι Διοικήσεις Υγειονομικών Περιφερειών και οι Κεντρικές τους Υπηρεσίες, τα Κέντρα Υγείας, τα ΠΕΔΥ – μονάδες υγείας και τα ΠΕΔΥ – ΠΙ ή ΠΕΔΥ – ΠΠΙ, το υπουργείο Υγείας για την Κεντρική Υπηρεσία του. Επίσης, φορείς υποδοχείς είναι ο ΕΟΠΥΥ, ο ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ, ο ΕΟΦ, το ΕΚΕΑ και το ΕΚΑΒ. 

ΑΔΕΔΥ σχετικά με μετακίνηση στελέχους ΕΜΥΔΑΣ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. λαμβάνοντας υπόψη και τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ και εν όψει της συζήτησης του θέματος στην Επιτροπή Προστασίας των Συνδικαλιστικών Στελεχών (του άρθρου 15 Ν.1264/1982), εκφράζει την έντονη αντίθεση της στη μετακίνηση της Αρχιτέκτονος Μηχανικού Πλουμίτσας Τριανταφυλλοπούλου, που υπηρετεί στη Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων (ΓΔΙΕ) του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, από το Τμήμα Ελέγχου της Δ/νσης Έγκρισης & Παρακολούθησης Επενδύσεων στο Τμήμα Εταιρειών Ενδο-ομιλικών Υπηρεσιών και Άμεσων Επενδύσεων της Διεύθυνσης Κεφαλαίων Εξωτερικού, ενώ τόσο η ίδια όσο και η ΠΟ ΕΜΔΥΔΑΣ, στο Δ.Σ. της οποίας η κ. Τριανταφυλλοπούλου είναι εκλεγμένο μέλος, δεν συναινούν, όπως ο νόμος ορίζει.

Ο Τεμπονέρας ζει

Ο Τεμπονέρας ζει
στους αγώνες μας ενάντια στα μνημόνια, στη λιτότητα και στην ανεργία
1990: Η νεοφιλελεύθερη Ν.Δ. αναλαμβάνει την εφαρμογή ενός συνόλου  μέτρων που θα ικανοποιούν τις νέες ανάγκες  «εκσυγχρονισμού» όλου του παραγωγικού, πολιτικού, θεσμικού συστήματος της χώρας.  Μεγαλύτερη συμπίεση των δικαιωμάτων και αναγκών της ζωντανής εργασίας  μέσα στο φόντο του τσακίσματος και των τελευταίων υπολειμμάτων του λεγόμενου «κράτους πρόνοιας. Μέσα στο ασφυκτικό κοινωνικό πλαίσιο που δημιουργείται έρχονται να προστεθούν οι ρυθμίσεις-πιλότος για την παιδεία. Οι καταλήψεις απλώνονται σε όλη τη χώρα, αυθόρμητα, έχοντας  κερδίσει τη μαζική λαϊκή υποστήριξη .

ΟΑΕΔ: Εργαστήρια κινητοποίησης ανέργων σε Θεσσαλονίκη και Αττική

Εργαστήρια Ενεργοποίησης-Κινητοποίησης Ανέργων στους νομούς Θεσσαλονίκης και Αττικής θα υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ, με στόχο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανέργους. 
Μέσω του Εργαστηρίου θα παρασχεθεί στους συμμετέχοντες ολοκληρωμένη βιωματική πληροφόρηση σχετικά με τις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες που υλοποιούνται από τον Οργανισμό (Συμβουλευτική Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Συμβουλευτική των Τεχνικών Αναζήτησης Εργασίας, Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών).