oaednews

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Επιτακτική ανάγκη αύξησης κλινών ΜΕΘ και αναπνευστήρων. Επίταξη ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ


ΑΘΗΝΑ 26/3/2020
ΑΡ.ΠΡΩΤ. 2765
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΕΔΗΝ
Επιτακτική ανάγκη αύξησης κλινών ΜΕΘ και αναπνευστήρων
Επίταξη ιδιωτικών κλινών ΜΕΘ
Είναι μεγάλη ανάγκη να ενισχυθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας με κλίνες ΜΕΘ για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Διαχρονικά υπάρχουν μεγάλες ευθύνες για την τραγική έλλειψη κλινών ΜΕΘ στο σύστημα. Τον Νοέμβριο του 2019 δημοσιοποιήσαμε έρευνα από όλα τα Νοσοκομεία της χώρας για την κατάσταση σε κλίνες ΜΕΘ (αρ.πρωτ.2347/25.11.2019).
Στη χώρα μας λειτουργούσαν 557 κλίνες ΜΕΘ, στην αρχή της υγειονομικής κρίσης αντί για 3.500. Στην Αττική για 6εκ. πληθυσμό λειτουργούσαν 224. Τόσες ήταν οι κλίνες που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση παρότι το ζητήσαμε δεν προσέλαβε έγκαιρα προσωπικό προκειμένου να αναπτύξει τουλάχιστον τις 100 κλίνες ΜΕΘ που είναι κλειστές αν και πλήρως εξοπλισμένες.

Πρωτοβουλία #ΜετάθαΛογαριαστούμε – Το κείμενο και οι πρώτες υπογραφές

Την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών κάτω από το σύνθημα “Μετά θα λογαριαστούμε” ανέλαβαν εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας. Το κείμενο της πρωτοβουλίας και οι πρώτες υπογραφές:
Η εμφάνιση του νέου κορωνοϊού έδειξε περίτρανα τη γύμνια ενός συστήματος που υπέρτατη αξία του είναι το κέρδος και οι αγορές και όχι ο άνθρωπος.
Γιατί τα κέρδη απαιτούν τη συρρίκνωση των κοινωνικών αγαθών, την απαξίωση και την αδιαφορία για κάθε ανθρώπινη αξία –πρώτα απ’ όλα της υγείας και της ίδιας της ζωής.

Ευαγγελισμός”: Συμβολική διαμαρτυρία εργαζομένων στις 2 μ.μ.

Συμβολική διαμαρτυρία των υγειονομικών για τα ελλειπή μέτρα ατομικής προστασίας από την πανδημία, πραγματοποιήθηκε  σήμερα, Πέμπτη 26 Μαρτίου, στις 2 μ.μ., στα Επείγοντα του «Ευαγγελισμού»,

300 απολύσεις στο Ελ. Βενιζέλος με sms από την Swissport Ηellas

Εργασιακή «ζούγκλα» θα αφήσει πίσω της η πανδημία του κορωνοϊού με το νέο κρούσμα μαζικών απολύσεων να έρχεται από το χώρο των αεροδρομίων, με τις πρώτες εκατοντάδες απολύσεις να είναι γεγονός, ενώ μεγάλο τμήμα εργαζομένων εργάζεται πλέον με εκ περιτροπής εργασία, όπως ορίζουν και τα μέτρα της ΠΝΠ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.
Ήδη ξεκίνησαν οι απολύσεις εκατοντάδων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου στον τομέα της επίγειας εξυπηρέτησης (handling) του αεροδρομίου της Αθήνας με την Swissport να ενημερώνει τους εργαζομένους της ότι χάνουν τη δουλειά τους ακόμα και με γραπτά μηνύματα ή με μία τηλεφωνική κλήση αποδίδοντας την πρωτοφανή μέθοδο στον μεγάλο αριθμό των εργαζομένων και την έλλειψη χρόνου.

Δικαιολογία η υγεια των υπαλλήλων_?

Διαβάσαμε το παρακάτω άρθρο του συναδέλφου και μας γεννήθηκαν   ερωτήματα... 

Είναι δικαιολογία η υγεία των Υπαλλήλων ? 

Είναι Υπάλληλοι δεύτερης γραμμής οι υπάλληλοι των ΚΠΑ? Υπάρχει  αδιαφορία υπαλλήλων, οι οποίοι είναι σε θέσεις ευθύνης με τοποθέτηση χωρίς κρίσεις, χωρίς κρίσεις, όλοι οι χωρίς κρίση ή μερικοί?


Ατομική ευθύνη του Δημόσιου Υπαλλήλου απέναντι στις πληρωμές του πολίτη, του επιχειρηματία*

του Ηλία Νατσιούλα  Μέλους ΔΣ Ένωσης Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας)
Αστυνομικοί, Στρατιωτικοί , Ιατροί Νοσηλευτές, προσωπικό ΕΚΑΒ και πολλοί άλλοι δίνουν καθημερινά αγώνα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση κορωνοϊου και προσφυγικού.

Κραυγή αγωνίας απο τους συμβασιούχους των Κέντρων Πρόνοιας για τις ελλείψεις προσωπικού

Οι συμβασιούχοι επικουρικοί εργαζόμενοι των Φορέων Πρόνοιας όλης της χώρας θεωρούν καθήκον τους να πάρουν θέση για την πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουν όπως αναφέρει η Πανελλαδική Επιτροπή Αγώνα προνοιακών επικουρικών.
Είναι οι εργαζόμενοι αυτοί που δουλεύουν τώρα ξεπερνώντας τον εαυτό τους και μετά απο τρεις μήνες θα πάνε σπίτια τους λόγω του ότι λήγουν οι συμβάσεις τους.

Μένουμε Σπίτι με Ανοιχτό Λογισμικό: Κάλεσμα για Εθελοντές

Σε τέτοιες στιγμές δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να μπορείς να προσφέρεις δημιουργικά. Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών(ΕΕΛΛΑΚ) ξεκίνησε την δράση “Μένουμε σπίτι με ανοιχτό λογισμικό“ και καλεί όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν ενεργά, να δηλώσουν συμμετοχή  σε όποια από τις παρακάτω δράσεις ανοιχτότητας θέλουν να συμβάλουν.

Γράφουμε για το Ανοιχτό Λογισμικό

Προπληρωμή δώρων και επιδομάτων ανεργίας απο τον ΟΑΕΔ

Την προπληρωμή των δώρων και τον επιδομάτων ανεργίας αποφάσισε σήμερα το ΔΣ του ΟΑΕΔ, όπως κάθε χρόνο. Συγκεκριμένα: προπληρωμή απο 31/3/2020 των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων μακροχρονιως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενων , που κανονικά καταβάλλονται απο 31/3/2020 μέχρι και 03.05.2020 και 2. Την καταβολή απο 31/3/3020 των δώρων Πασχα 2020 στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας!