oaednews

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Εγώ, ο Ντανιέλ Μλέικ

Προβλήθηκε σήμερα στον κινηματογράφο "Έλλη" η ταινία "Εγώ, ο Ντανιέλ Μπλέικ" σε μια πρωτοβουλία της ΠΕΥ ΟΑΕΔ. Παρόλο που η συμμετοχή ήταν σχετικά μικρή, τα συναισθήματα και τα συμπεράσματα όσων την παρακολούθησαν ήταν πολλά και δυνατά. 
Μια ταινία που πρέπει να παρακολουθήσει κάθε εργαζόμενος στον ΟΑΕΔ, κάθε πολίτης που θέλει να λέγεται άνθρωπος, κάθε άνθρωπος που θέλει να διαμορφώνει άποψη για τις σχέσεις κράτους-πολίτη, ιδιαίτερα για τη σχέση του κράτους με τους πολίτες που έχουν ανάγκη...
Ιδιαίτερη, όμως, βαρύτητα αποκτά η

«ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΙΝΟΛΟΓΙΟ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

του Θανάση ΓΚΩΓΚΟ
Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ του ΟΑΕΔ με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ

Ενισχύεται η λειτουργία του ΟΑΕΔ ως σύγχρονου «δουλεμπορικού»
Το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει να υψώσει μπλόκο απέναντι στην πολιτική που βάζει στο στόχαστρο τους ανέργους
Το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει να υψώσει μπλόκο απέναντι στην πολιτική που βάζει στο στόχαστρο τους ανέργους
Αρκετές εκθέσεις του ΔΝΤ και της ΕΕ, αναφέρονται σε «υψηλά επιδόματα ανεργίας» που υπάρχουν στη χώρα μας, λένε πως δήθεν αυτά μειώνουν τις προϋποθέσεις για αναζήτηση εργασίας. Στην κατεύθυνση αυτή, τόσο η τωρινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες αποδυναμώνουν σταθερά το πλέγμα προστασίας των ανέργων.
Αντί για επιδόματα και μέτρα προστασίας, ανακυκλώνουν την ανεργία, αφήνουν εκτός επιδότησης πάνω από το 80% των ανέργων, δίνουν ζεστό χρήμα και τζάμπα εργασία στις επιχειρήσεις. Επιδιώκουν όσοι δουλεύουν να δουλεύουν με τους χειρότερους όρους και όσοι δεν δουλεύουν να είναι έτοιμοι να δεχτούν μια θέση με όρους εργασίας πραγματικής σκλαβιάς.
Κεντρικός ρόλος στην απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων