oaednews

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Κείμενο για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη υιοθέτησαν τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.


Την επιθυμία της ευρωζώνης να παραμείνει η Ελλάδα στη ζώνη του ευρώ και παράλληλα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της εξέφρασαν τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης σε δήλωση που υιοθέτησαν.
Στη δήλωση αναφέρεται ότι η ευρωζώνη έχει ...

Ογκώδης διαδήλωση στη Γερμανία κατά της λιτότητας με ελληνικές σημαίες


Magnify Image

(Και η φήμη ότι τα ΜΑΤ έβγαλαν κράνη και διαδήλωσαν…)

H χαμηλή απασχόληση των νέων συνδέεται με τη μείωση της ανάπτυξης

«Ο αριθμός των νέων σε αναζήτηση εργασίας είναι υπερβολικά υψηλός», δήλωσε ο διοικητής της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, σε συνάντηση που οργανώθηκε από το πανεπιστήμιο της Ρώμης Λα Σαπιέντσα.

Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Τελικά η ανεργία των νέων δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Ούτε καν ευρωπαϊκό. Είναι παγκόσμια απειλή για τη σταθερότητα και την αναπαραγωγή των κοινωνιών μας. Το 13% των νέων μεταξύ 15 και 24 παγκοσμίως δεν έχουν δουλειά. Κι αυτό δεν είναι το χειρότερο. Εξι από τα 75 εκατ. αυτών των ανέργων δεν είναι καν «απασχολήσιμοι»· δεν ελπίζουν ότι θα βρουν δουλειά. Νιώθουν εκτός κοινωνίας.

"Η Μέρκελ φταίει για την ανεργία"


Με το οξύτατο πρόβλημα της ανεργίας των νέων στην Ευρώπη ασχολείται σημερινό Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, με το οποίο ζητούνται άμεσα μέτρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Σωματείο Βάσης Ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων(ΣΩ.Β.Α.) για την επιταγή επαγγελματικής κατάρτισης


Ο ΟΑΕΔ μηδενίζει τον χρόνο ανεργίας για ένα μήνα κατάρτισης και 500 ευρό.


"Κείμενο καταγγελίας που παραδόθηκε στη διευθύντρια του γραφείου του Διοικητή τουΟΑΕΔ Νατάσσα Σακκά ,την Πέμπτη 24/05/12 σε παρέμβαση του ΣΩ.Β.Α στα κεντρικά γραφεία διοίκησης του ΟΑΕΔ και θα μοιράζετε το επόμενο διάστημα σε παρεμβάσεις μας."

Πήρε στα σοβαρά το ρόλο του ο Πικραμένος και μίλησε για όλα

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός  κ. Παναγιώτης Πικραμένος πήρε το λόγο κατά τη διάρκεια του δείπνου στη Σύνοδο Κορυφής και αναφέρθηκε αρχικά στα αποτελέσματα των εκλογών. Επεσήμανε ότι εκφράζουν την αβεβαιότητα της κοινωνίας  και την αγωνία για το μέλλον. Μίλησε εκτενώς για τις συνέπειες της ύφεσης, η οποία σωρευτικά φτάνει το 15% και την ανεργία που έχει ξεπεράσει το 20% και στους νέους το 50%. 
Δε σταμάτησε όμως σε διαπιστώσεις: