oaednews

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Με λένε Γιώργο, είμαι άνθρωπος κι όχι αριθμός.

Με λένε Γιώργο. Είμαι 42 χρόνων, σχολικός φύλακας.

Όχι δεν πήρα την δουλειά χαριστικά. Αν και στην κατάσταση μου, για να θρέψω τα 4 παιδιά μου, θα φιλούσα και κατηρουμένες ποδιές.

Δραματική μείωση της απασχόλησης σύμφωνα με έρευνα της ICAP

Η σωρευτική υποχώρηση του ΑΕΠ σε ποσοστό 20% την τετραετία 2008-2012 συνοδεύθηκε από σχεδόν ισοδύναμη μεταβολή της απασχόλησης (-19% μεταξύ τέταρτου τριμήνου 2008 και 2012), σύμφωνα με μελέτη για την ανεργία που πραγματοποίησε η ICAP τον Ιούλιο.

Περνούν απο «κόσκινο» 192.000 εκπαιδευτικοί και διοικητικοί


Αξιολόγηση όλων για να επιλεγούν οι 7.500 που θα μπούν σε "διαθεσιμότητα".- Τι αναφέρει λεπτομερές non paper του υπουργείου- Λίστες με ασυνεπείς εκπαιδευτικούς έχουν σταλεί στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης. Καταγραφή όλων των εκπαιδευτικών σε ειδικό πληροφοριακό σύστημα πραγματοποίησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο το υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να εντοπίσει τους «λουφαδόρους», όπως λένε χαρακτηριστικά πηγές του υπουργείου.

Ζητούν από ανέργους αποδείξεις για να μην πληρώσουν φόρο! -

Εναν ακόμη συνδυασμό παράλογων -και ουσιαστικά ανεφάρμοστων- ρυθμίσεων συμπεριέλαβε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στο πρόσφατα ψηφισθέν φορολογικό νομοσχέδιο, διαπράττοντας άλλη μία γκάφα!

Να καταργηθεί το Υπουργείο Διοικητικής μεταρρύθμισης

Να αποσυρθεί από το πολυνομοσχέδιο η διάταξη που καταργεί τη δημοτική αστυνομία ζήτησε, μιλώντας στον realfm 97.8 και την Κάτια Μακρή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Παναττική Στάση Εργασίας Πέμπτη 11 Ιουλίου Πλατεία Κλαυθμώνος ώρα 12:30 μμ

Στάση Εργασίας την Πέμπτη, 11 Ιουλίου και 24ωρη απεργία την ημέρα συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, απελευθέρωση των απολύσεων στον Ιδιωτικό Τομέα, νέα φορολεηλασία «ξαφνικός θάνατος» νέων οργανισμών και επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημοσίου Τομέα, άρση της αναστολής πλειστηριασμών κατοικιών για χρέη προς το δημόσιο συνθέτουν την πολιτική της Συγκυβέρνησης που υλοποιείται με το πολυνομοσχέδιο που προωθείται για ψήφιση στη Βουλή.

Οι απολύσεις στο Δημόσιο θα μεγαλώσουν τις ουρές των ανέργων

Η αυστριακή Der Standard εκτιμά ότι η απόλυση 25.000 δημοσίων υπαλλήλων σε μια χρονιά ύφεσης δεν πρόκειται να συμβάλει στην αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας, αλλά απλά θα γεμίσει τις ουρές των ανέργων έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ.

Στο μεταξύ, «θέμα χρόνου» χαρακτηρίζει η εφημερίδα Tagesspiegel ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους, καθώς αυτό χαρακτηρίζεται μη βιώσιμο. Σύμφωνα με το σχόλιο, η νέα απομείωση θα κοστίσει χρήματα στους γερμανούς φορολογούμενους και για αυτή την εξέλιξη ευθύνονται και οι Γερμανοί.Οι αναλυτές αντιμετωπίζουν με απαισιοδοξία τις εξελίξεις στην Ελλάδα. 

Τα κριτήρια για την διαθεσιμότητα

Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται τα κριτήρια αξιολόγησης όσων τεθούν σε διαθεσιμότητα και αφορούν: τη βασική και επαγγελματική τους εκπαίδευση, την εργασιακή και διοικητική τους εμπειρία, δεξιότητες, επιδόσεις, πειθαρχικές ποινές, αδικαιολόγητες απουσίες. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή κατάσταση.

Σε διαθεσιμότητα 2.000 καθηγητές, καταργούνται 46 ειδικότητες στο Τεχνικό Λύκειο

Σε διαθεσιμότητα θα τεθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού περίπου 2.000 εκπαιδευτικοί 46 ειδικοτήτων που καταργούνται στα τεχνικά λύκεια, ενώ 500 ακόμη θα μεταταχθούν, σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας που ανακοινώνεται επίσημα αύριο και στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ).

ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ Πανελλαδική απεργία Τρίτη 16/3/2013 για το πολυνομοσχέδιο

Στην εξαγγελία 24ωρης γενικής απεργίας για την Τρίτη 16 Ιουλίου προχώρησε η ΓΣΕΕ από κοινού με την ΑΔΕΔΥ. Η απεργία σημειώνεται ως αντίδραση στις προβλέψεις του πολυνομοσχεδίου και στις απολύσεις στον δημόσιο τομέα.

Διαθεσιμότητα και κινητικότητα με δυο υπογραφές.

Τη δυνατότητα κατάργησης θέσεων, κλάδων ή ειδικοτήτων σε υπουργεία, αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, Ο.Τ.Α. α' και β' βαθμού, Ν.Π.Δ.Δ., προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή, στο κεφάλαιο Δ' που αφορά τις διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Συγχρόνως, προβλέπεται η δυνατότητα σύστασης θέσεων.
Η κατάργηση ή σύσταση θέσεων θα γίνεται με απόφαση του υπ. Δ. Μεταρρύθμισης και του οικείου υπουργού, σε εκτέλεση σχετικών αποφάσεων του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης, μετά από τεκμηρίωση που στηρίζεται σε εκθέσεις αξιολόγησης δομών και σχέδια στελέχωσης.