oaednews

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

Ασφαλιστικός λογαριασμός 14 δισ. για εργοδότες και αυτοαπασχολούμενους το 2018

Του Δημήτρη Κατσαγάνη
Βαρύς θα είναι ο λογαριασμός που θα πληρώσουν οι εργοδότες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αγρότες για ασφαλιστικές εισφορές και το 2018.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Capital.gr από αρμόδια στελέχη τα οποία ετοιμάζουν την εισηγητική έκθεση του κρατικού  προϋπολογισμού του επόμενου έτους (σ.σ. αναμένεται να δημοσιευθεί τη Δευτέρα 21/11), οι εν λόγω κοινωνικές ομάδες θα καταβάλλουν κοντά στα 14 δισ. ευρώ στους ασφαλιστικούς οργανισμούς.

Στοιχεία εργαζομένων ζητά Εισαγγελέας

Στοιχεία ταυτότητας και επικοινωνίας των συνδικαλιστικών εκπροσώπων Δημοτικών Υπαλλήλων 7 νησιωτικών Δήμων - μεταξύ αυτών των …“υπερστελεχομένων” Κάσου και Καστελόριζου - κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, ζήτησε από την Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ο Πταισματοδίκης Ρόδου, με αιτία τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις των συμβασιούχων Καθαριότητας Δήμων του περασμένου Καλοκαιριού, όπως αποκαλύπτει, σήμερα, το epoli.gr.

ΠΑΜΕ: 9 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο!

9 ΝΟΕΜΒΡΗ, 18.30 στο Σύνταγμα

Η επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ αλλά και το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, σημαίνουν νέα μέτρα εις βάρος της εργατικής λαϊκής οικογένειας.
Οι «εκκρεμότητες» της τρίτης «αξιολόγησης» έχουν ως πυρήνα τα νέα χτυπήματα στα “εργασιακά” με νέες μειώσεις σε συντάξεις και κοινωνικές παροχές, νέα εμπόδια στην κήρυξη εργατικών απεργιών, την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών για τα «κόκκινα» δάνεια στις τράπεζες, την πορεία της αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου σε ιδιώτες.

85 θέσεις εργασίας στο Γ.Ν.Α «ΛΑΪΚΟ»

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ογδόντα πέντε (85) ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων και επειγουσών περιστάσεων για τις ανάγκες καθαριότητας του Γ.Ν.Α «ΛΑΪΚΟ»,που εδρεύει στο Δήμο Αθηναίων του Νομού Αττικής και συγκεκριμένα του εξής, ανά υπηρεσία, έδρα, ειδικότητα και διάρκεια σύμβασης, αριθμού ατόμων (βλ. ΠΙΝΑΚΑ Α), με τα αντίστοιχα απαιτούμενα (τυπικά και τυχόν πρόσθετα) προσόντα85 ΥΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Απειλούνται με πρόστιμα Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων και Σωματεία

Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας των Δ.Ο.Υ. και στις παγίδες του συστήματος διοικητικών κυρώσεων για φορολογικές παραβάσεις αναγκάζονται να μπλέξουν χιλιάδες Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, Σωματεία, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και λοιπά νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που έχουν παραλείψει να εγγραφούν στο Μητρώο της Εφορίας και δεν έχουν λάβει εγκαίρως Αριθμούς Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.).

143 θέσεις εργασίας στην 2η ΥΠΕ

Η Διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίουανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά εκατόν σαράντα τριών (143) ατόμων για την αντιμετώπιση απρόβλεπτων ή επειγουσών περιστάσεων της Κεντρικής Υπηρεσίας 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου

Δείτε εδώ όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα που υπάρχουν στην Ελλάδα

Μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία θα υπάρχουν όλα τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ), που λειτουργούν στα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΕΠ:“Επιλογή Ανθρώπινου Δυναμικού στον Δημόσιο Τομέα: Νέες τάσεις & προκλήσεις”.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΣΕΠ
Το ΑΣΕΠ διοργανώνει, υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017, ώρα 09:30-19:00, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων το 1οΔιεθνές Συνέδριό του με θέμα “Επιλογή Ανθρώπινου Δυναμικού στον Δημόσιο Τομέα: Νέες τάσεις & προκλήσεις”.

Νέες προσλήψεις στη Σχολή Ξεναγών Αθήνας

To Υπουργείο Τουρισμού προκηρύσσει την πρόσληψη ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού για την κάλυψη αναγκών της Σχολής Ξεναγών Αθήνας του Υπουργείου Τουρισμού για την εκπαιδευτική περίοδο 2017-2018. Το χρονικό διάστημα της ανάθεσης ωριαίας αντιμισθίας δεν μπορεί να υπερβαίνει τους οκτώ (8) μήνες. Οι προκηρυσσόμενες ανά κατηγορία/ειδικότητα θέσεις έχουν ως εξής:

Δωρεάν βιβλίο εκμάθησης των Πρώτων βοηθειών

Πρώτες βοήθειες είναι οι πρώτες ενέργειες που κάνουμε στον τόπο του ατυχήματος με οποιαδήποτε πρόχειρα μέσα διαθέτουμε, ώστε να σώσουμε τη ζωή του θύματος, να ανακουφίσουμε τον πόνο του και να προλάβουμε τυχόν επιδείνωση της κατάστασής του.

Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΓΙΑ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Το νόμιμο ημερομίσθιο ή το 1/25 του νομίμου μηνιαίου μισθού,
προκειμένου περί μισθωτών αμειβομένων με μηνιαίο μισθό,  υποχρεούται να καταβάλει ο εργοδότης για εργασία που ζητείται  να παρασχεθεί «εκτός έδρας» ενώ η αποζημίωση αυτή περιορίζεται στο 1/4 αν προσφέρεται  τροφή και κατοικία, στο 1/2  αν παρέχεται μόνο τροφή και στα 4/5 εφόσον παρέχεται μόνο κατοικία. 
 
Σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εργασίας,  την αποζημίωση προβλέπει η υπ´
αριθμ. 21091/2990/3-8-1946 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας «Περί καθορισμού προσθέτου ημερησίας αποζημιώσεως δια τους εκτός έδρας απασχολουμένους μισθωτούς» (Β΄ 142). 

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ Ο ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ

Κατά  το άρθρο 655, εδάφιο α΄ του Αστικού Κώδικα,
«αν δεν υπάρχει αντίθετη συμφωνία ή συνήθεια, ο μισθός καταβάλλεται μετά την παροχή της εργασίας και, αν υπολογίζεται κατά ορισμένα διαστήματα κατά τη διάρκεια της σύμβασης, καταβάλλεται στο τέλος καθενός από αυτά, ενώ σε κάθε περίπτωση μόλις λήξει η σύμβαση γίνεται απαιτητός ο μισθός που αντιστοιχεί στο χρόνο έως τη λήξη». 

Ποιος φέρει την ευθύνη του εργατικού ατυχήματος σε περίπτωση απασχόλησης με σύμβαση δανεισμού

Η προστασία της ασφάλειας και υγείας του παραχωρούμενου εργαζομένου
αποτελεί καταρχήν συνευθύνη των συμβαλλομένων επιχειρήσεων στο πλαίσιο της δημιουργούμενης «τριγωνικής» σχέσης εργασίας. Ειδικότερα, ο εργαζόμενος που παραχωρείται για ορισμένο χρονικό διάστημα σε τρίτο εργοδότη, θα πρέπει να απολαμβάνει, σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια και υγεία του, το ίδιο επίπεδο προστασίας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους σε αυτόν και σε κάθε περίπτωση όχι χαμηλότερη αυτής που του παρείχε ο αρχικός εργοδότης.

ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 9/11/2017


Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., έχοντας υπόψη της και τη σχετική καταγγελία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), εκφράζει την πλήρη αντίθεσή της στο απαράδεκτο νομοσχέδιο που έφερε η Κυβέρνηση στη Βουλή, και μάλιστα με την διαδικασία του επείγοντος, για τον «χρόνο εργασίας των γιατρών».
Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου:

Καταγγελία για την αναλγησία του Υπουργείου Παιδείας


Το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε αιφνιδιαστική απόλυση δύο αναπληρωτριών εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα – μη ιάσιμο) και ενώ ήδη υπηρετούσαν  σε σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας (ΓΕΛ Οινοφύτων) και στη Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά (Κύθηρα) αντίστοιχα.
Αιτία απόλυσης των εκπαιδευτικών είναι ότι δεν είχαν προσκομίσει ανανεωμένο πιστοποιητικό από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) κατά την πρόσληψή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συναδέλφισσες είχαν ήδη καταθέσει σχετικό πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε και να επισημάνουμε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην αργοπορία του ΚΕΠΑ να ορίσει ραντεβού, ενώ οι συναδέλφισσες γνωρίζοντας τι συμβαίνει, είχαν κάνει αίτηση από τον Απρίλιο του 2017.

Να σταματήσει η πειθαρχική δίωξη του Προέδρου του Συλλόγου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Η Διοίκηση του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών προχώρησε σε πειθαρχική δίωξη συναδέλφου για «ανάρμοστη συμπεριφορά εντός κι εκτός υπηρεσίας» και για την «άσκηση κακόβουλης κριτικής απέναντι στην προϊσταμένη αρχή».

Υποθέσεις κακοδιαχείρισης στο Δημόσιο: Οι πιο κραυγαλέες, οι διώξεις & οι καταδίκες

Οι αποφάσεις των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων, που εκδόθηκαν και κοινοποιήθηκαν στην ΓΕΔΔ, ανήλθαν στις 1.821, εκ των οποίων για τις 51 εξ αυτών άσκησε ένσταση, κυρίως επειδή κρίθηκαν επιεικείς οι ποινές.