oaednews

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

Από Γενάρη σε Γενάρη

Πόσο θα ήθελα το πρώτο άρθρο της χρονιάς να μην είναι αυτό που θα ξετυλιχθεί στις επόμενες αράδες. Πόσο ονειρευόμουν, στις μέρες των διακοπών, να γράψω ένα άλλο άρθρο από αυτό που ξέρω ότι θα προκύψει πιο κάτω. Πόσο ευχόμουν να μην υπάρξει Παρασκευή που άλλο ένα Δελτίο Κρίσης θα φιλοξενείται στις σελίδες του protagon.gr, και που θα θυμίζει κατάλογο αστοχιών, πρόκριμα νέων δεινών, προειδοποίηση για φρέσκες αποτυχίες της ευρωπαϊκής ηγεσίας.

Παρατείνονται οι προσφορές της WIND για τους Δικαιούχους ΟΑΕΔ




Παρατείνονται ως και 31/3/2012 οι ειδικές προσφορές της WIND για τους δικαιούχους ΟΑΕΔ. Οι προσφορές αφορούν σε όλες τις υπηρεσίες της WIND (κινητή, σταθερή και Internet) και ισχύουν για 12 μήνες από την ημερομηνία ενεργοποίησής τους.

ΓΣΕΕ: Οδηγούν όλο και περισσότερους στην πόρτα του ΟΑΕΔ


Μόνη λύση για την ενίσχυση της απασχόλησης είναι η ριζική αλλαγή της ασκούμενης πολιτικής, επισημαίνει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της με αφορμή τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για την ανεργία.

Cosmote: Συνεχίζεται η έκπτωση στα πάγια σε ανέργους και συνταξιούχους Πηγή:www.capital.gr

Παρατείνεται μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2012 η προσφορά της Cosmote για ανέργους και συνταξιούχους, με έκπτωση 15% στο μηνιαίο πάγιο όλων των προγραμμάτων συμβολαίου, για έναν ολόκληρο χρόνο.

Κάθε ημέρα του Οκτωβρίου έχαναν τη δουλειά τους 1.480 άτομα

Αθήνα
Στο 18,2% σκαρφάλωσε το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο, έναντι 17,5% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).

Ανεργία: Λύση ο πολιτισμός



της Γεωργίας Μόσχοβου 
Η απορρύθμιση της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας από την διαρκώς αυξανόμενη τάση των δεικτών ανεργίας στη χώρα αποτελεί μια δυσάρεστη πλην όμως απτή -πλέον- πραγματικότητα της εποχής που διάγουμε.

Κοινωφελής εργασίας για 57.400 ανέργους

Στοιχεία κατά νομό για την έναρξη της υλοποίησης των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, συνολικού προϋπολογισμού 188 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας. Μέσω των Προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, 57.400 συνολικά άνεργοι εξασφαλίζουν απασχόληση για διάστημα 5 μηνών. Το επίδομα κοινωφελούς εργασίας ανέρχεται σε 625 ευρώ το μήνα. Μεταξύ άλλων, στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας περιλαμβάνονται: