oaednews

Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2015

Στις 23 Νοεμβρίου ξεκινά το πρόγραμμα «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης»

Στις 23 Νοεμβρίου «ανοίγει» η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στη δράση «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης», με την οποία πέφτει η αυλαία των προγραμμάτων ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-13.
Συνέντευξη Τύπου για το θέμα παραχώρησαν ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξης Χαρίτσης, η Διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη και ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, Γιώργος Ιωαννίδης.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Χαρίτσης υπογράμμισε ότι η συγκεκριμένη δράση υπερβαίνει «την αποσπασματικότητα αντίστοιχων δράσεων του παρελθόντος, σε ένα ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό για την παραγωγική ανασυγκρότηση, βασικός πυλώνας του οποίου αποτελεί η ενίσχυση της απασχόλησης, αλλά και της ρευστότητας των επιχειρήσεων». Ο συνδυασμός αυτός δεν είναι συνήθης, καθώς για πολλά χρόνια οι δράσεις για την ενίσχυση των επιχειρήσεων είχαν «χαλαρή» σχέση με τις δράσεις ενίσχυσης της απασχόλησης. Ένα δεύτερο καινοτόμο χαρακτηριστικό της δράσης είναι η αναδρομική κάλυψη δαπανών για επιχειρήσεις, που σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση της απασχόλησης.

Γράμμα συμπαράστασης στην πόλη του φωτός...

του Βασίλη Ζώη

Βαθιά  θλίψη για τα θύματα των ισλαμικών ζόμπι, που συνέβη στην πόλη του φωτός και του πολιτισμού, αλλά  συνάμα  οργή και αγανάκτηση, για την αδιάφορη παγκόσμια πολιτική παρέα, που τυλιγμένη με το  μεταξωτό   πέπλο  της υποκρισίας, εμφανίζεται συντετριμμένη από τη αποψινή φρίκη, στο Παρίσι.
Οργή και αγανάκτηση για την παγκόσμια παρέα  που  χάρη των  μεθόδων, τεμαχισμού και  αναδιανομής των  κρατών, γιγάντωσαν  τις  πολυεθνικές   εταιρίες, εις βάρος της ασφάλειας των λαών.
Οργή και αγανάκτηση για τις  κυβερνήσεις «πλασιέ όπλων», που με τις πολιτικές τους, έφεραν την οικονομική κρίση και εξέθρεψαν την ισλαμική  τρομοκρατία του ISIS,  για μας πλέον είναι  και τυπικά συνυπεύθυνες για  το λουτρό αίματος που συνέβη στη γαλλική πρωτεύουσα.

Οι Έλληνες ο τέταρτος πιο σκληρά εργαζόμενος λαός παγκοσμίως Έκθεση ΟΟΣΑ




Mετά από 5 χρόνια ευρωπαϊκής λοιδορίας των Ελλήνων εργαζομένων με αφορμή την οικονομική κρίση, ο ΟΟΣΑ αποκαθιστά τη φήμη των «τεμπέληδων» Ελλήνων, κατατάσσοντάς τους στην 4η θέση των πιο σκληρά εργαζόμενων στον κόσμο.