oaednews

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

"Δεν μπορούμε να κάνουμε αξιολόγηση των μέτρων"


Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά άφησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επιπτώσεις της αναμόρφωσης του κατώτατου μισθού.

Κι άλλη δικαίωση υπερχρεωμένου δανειολήπτη


Ακόμη ένας υπερχρεωμένος δανειολήπτης δικαιώθηκε με την υπ΄αρ.189/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου Κρήτης, όπως γνωστοποίησε σήμερα η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων.

Γίνε Βουλευτής για μία μέρα


Tο "εναρκτήριο λάκτισμα" για την εφαρμογή του θεσμού της "Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Πολιτών" βάσει του οποίου ένα εκατομμύριο πολίτες από ολόκληρη την Ευρώπη, θα μπορούν να συστρατεύονται σχετικά με κάποιο ζήτημα που θεωρούν σημαντικό και να ζητούν από την Επιτροπή να αναλάβει δράση σε σχέση με αυτό, δόθηκε σήμερα από τις Βρυξέλλες.

"Δεν φεύγεις αν δεν υπογράψεις"

Φανταστείτε να συνέβαινε στην Ελλάδα...
Επί επτά συνεχόμενες ώρες, 150 εργαζόμενοι της εταιρείας Fnac στο Παρίσι κράτησαν όμηρο τον διευθυντή τους, προκειμένου να ικανοποιήσει τα αιτήματά τους. 

«Κούρεμα» στη σεξουαλική απόδοση των Ελλήνων

«Κούρεμα» στη σεξουαλική απόδοση των Ελλήνων και απιστία στους θεσμούς, οι συνέπειες του Μνημονίου.

Έρευνα της Ε.Μ.Α.Σ. και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου


Σοβαρές είναι οι συνέπειες από την εφαρμογή του μνημονίου, εκτός των άλλων, στη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων, αλλά και στις διαπροσωπικές σχέσεις του ζευγαριού.

ΣΕΠΕ: Αύξηση των συμβάσεων μερικής απασχόλησης



Κερδίζουν σταθερά έδαφος στην αγορά εργασίας οι ευέλικτες μορφές εργασίας, ενώ υποχωρούν οι συμβάσεις πλήρους απασχόλησης σύμφωνα με τα στοιχεία διμήνου του 2012 που έδωσε - και επισήμως - στη δημοσιότητα το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ).

Η ατζέντα της ημέρας

10.00 - 14.00 «Αντιμετωπίζουμε την Κοινωνική Κρίση με Αλληλεγγύη-Συνεργασία-Αποτελεσματικότητα» είναι το κεντρικό θέμα της ημερίδας που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της ευρωβουλευτού της Ν.Δ. Ρόδης Κράτσα στον πολυχώρο Αθηναΐς με τη συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων από πολλούς χώρους δράσης και προσωπική μαρτυρία θυμάτων της κρίσης.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΑΚΟΜΗ ΥΠΑΡΧΕΙ

 paraskhnio.gr



Υπάρχει και η άλλη όψη του Κράτους - μπαμπούλα ή του Κράτους  - δυνάστη και αυτή εμφανίζεται στη δημόσια διοίκηση μόνο  όταν  αναλαμβάνουν καίρια πόστα άνθρωποι με κοινή λογική και διευρυμένη γνώση της  κατάστασης που επικρατεί στην κοινωνία.

ΣΟΚ: Τα μνημόνια αύξησαν τους άστεγους κατα 25%!

Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση της απασχόλησης στην Ελλάδα, η τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Κατάρτιση ανέργων και απειλούμενων από ανεργία εργαζομένων στον Πειραιά

Δράση επιδοτούμενης κατάρτισης και επανακατάρτισης άνεργων και απειλούμενων από ανεργία στην περιφερειακή ενότητα Πειραιά ύψους οκτώ (8) εκ. ευρώ, υπογράφτηκε από τον Ειδικό Γραμματέα για την Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μανώλη Πατεράκη.

Μαύρη η εικόνα της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα

Με μελανά χρώματα περιγράφει την κατάσταση της οικονομίας και της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, η τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.