Σάββατο, 10 Μαρτίου 2012

Το 3ο Forum Εργασίας του ΟΑΕΔ "Χωρίς ανάπτυξη η ανεργία θα εκραγεί!"

Η ΓΣΕΕ ΠΡΟΣΦΕΥΓΕΙ ΣΤΟ ΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΠΥΣ

Η ΓΣΕΕ καταθέτει άμεσα προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωση της Πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου, με την οποία τέθηκαν σε ισχύ «σειρά πρωτοφανών και βάναυσων αντεργατικών μέτρων που λαμβάνει η κυβέρνηση, σε εφαρμογή των δεσμεύσεων της νέας δανειακής σύμβασης».

Όπως τονίζει η Συνομοσπονδία,

ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΗΣ: ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ


Το ενδεχόμενο να προσδώσει στο επίδομα ανεργίας, στοιχεία ανταποδοτικού χαρακτήρα, εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, ανέφερε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός, Γιώργος Κουτρουμάνης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλη Κριτσωτάκη, για τη μείωση του επιδόματος ανεργία.
Κουτρουμάνης: Ανταποδοτικό το επίδομα ανεργίας
Ο Γ. Κουτρουμάνης παραδέχθηκε πως το επίδομα

ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΜΙΣΘΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25%

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Ρέππας κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου για τη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ υπό τον Λουκά Παπαδήμο.

«Η δέσμευση που έχουμε αναλάβει αφορά στη μείωση των εργαζομένων στο ελληνικό δημόσιο κατά 150.000 μέχρι το τέλος του 2015. Η μείωση αυτή, θα προέλθει μέσω αποχωρήσεων, συνταξιοδοτήσεων, αλλά και μέσω της πολιτικής για την κατάργηση ή τη συγχώνευση φορέων που είναι σε εξέλιξη. Το τελικό προϊόν της αξιολόγησης δομών αλλά και προσωπικού, μπορεί να οδηγήσει σε αξιοποίηση κατά το βέλτιστο τρόπο των εργαζομένων στο ελληνικό Δημόσιο» υπογράμμισε ο Δημήτρης Ρέππας.

«Από εκεί και πέρα πρέπει να ληφθεί πρόνοια για τους υπαλλήλους εκείνους που όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησής τους κριθεί ότι θα πρέπει μέσω άλλων διαδικασιών να αξιοποιηθούν ή ακόμη και να απομακρυνθούν από το ελληνικό κράτος στο πλαίσιο της μείωσης των απασχολουμένων στο Δημόσιο κατά 150.000» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. 

Σε βάθος τριετίας οι περικοπές μισθών πάνω από 25%

Σε διάστημα τριών ετών και όχι δύο, όπως προβλέπονταν, θα ολοκληρωθεί η μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων που προκύπτει από το ενιαίο μισθολόγιο όταν αυτή υπερβαίνει το 25% των προηγούμενων αποδοχών του, σύμφωνα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού, Φίλιππου Σαχινίδη. 

Έτσι για έναν υπάλληλο που με το νέο μισθολόγιο έχει μείωση αποδοχών 40% θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

Αντιδρούν οι μαθητές του ΟΑΕΔ

Αντιδρούν οι μαθητές του ΟΑΕΔ Μας καταστρέφουν το μέλλον μας αναγράφει το τεράστιο πανό που έχει αναρτηθεί στην είσοδο των σχολών επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ στην οδό Λαγκαδά. Οι μαθητές των σχολών σε πανελλαδικό συντονισμό προχωρούν σε κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στην υποβάθμιση των πτυχίων τους, αλλά και τις συγχωνεύσεις σχολών. Όπως επισημαίνουν σε κάθε τόνο οι κινητοποιήσεις αυτές δεν έχουν το χρώμα κανενός κόμματος.

O Μπεγλιτης για τον ΟΑΕΔ Κιάτου

Από το γραφείο τύπου του βουλευτή Κορινθίας κ. Π. Μπεγλίτη αναφέρεται σχετικά με την επιστολή του στον διοικητή του ΟΑΕΔ: «Ο ΟΑΕΔ διαθέτει υποκατάστημα στο Κιάτο Κορινθίας και σύμφωνα με πληροφορίες προγραμματίζεται η αναστολή της λειτουργίας και η συγχώνευσή του με το υποκατάστημα της Κορίνθου. Δεν γνωρίζω κ. Διοικητά εάν αληθεύει η πληροφορία. Στην καταφατική όμως περίπτωση θα ήθελα να σας παρακαλέσω να επανεξετάσετε την απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη τις παρακάτω παραμέτρους: Το Κιάτο είναι η δεύτερη μεγάλη πόλη του νομού, με πληθυσμό 20.000 κατοίκων και το υποκατάστημα του ΟΑΕΔ καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Δυτικής Κορινθίας και εξυπηρετεί χιλιάδες εργαζόμενους και ανέργους. Εάν κλείσει τότε οι πολίτες θα είναι αναγκασμένοι να διανύουν αποστάσεις μέχρι και 50 χιλιόμετρα για να εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα της Κορίνθου, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αδικαιολόγητα. Στο Κιάτο ο OAΕΔ λειτουργεί σε ενοικιαζόμενα γραφεία και εάν ο στόχος της Διοίκησης είναι η περικοπή των λειτουργικών δαπανών, στόχος απόλυτα σωστός, τότε θα ήθελα να σας προτείνω την μετεγκατάσταση του ΟΑΕΔ στο ιδιόκτητο κτίριο του Εργατικού Κέντρου Κιάτου, το οποίο διαθέτει επαρκέστατη υποδομή. Με αυτό τον τρόπο θα εξοικονομηθούν χρήματα και θα εξυπηρετούνται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο οι πολίτες. Επισημαίνω ότι με την πρότασή μου συμφωνούν και οι συνδικαλιστικές παρατάξεις του Εργατικού Κέντρου».