oaednews

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Μηχανισμό διάγνωσης αναγκών της αγοράς εργασίας αποκτά η ΠΜΚ

Έναν ολοκληρωμένο μηχανισμό διάγνωσης των αναγκών της αγοράς εργασίας, ένα παρατηρητήριο, που θα αποτελέσει την «ομπρέλα» παρακολούθησης και συντονισμού όλων των ενεργειών των διαφόρων φορέων που ασχολούνται με την εργασία και την ανεργία, δημιουργεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

450 Μαθητές για πρακτική άσκηση στον ΟΑΕΔ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3476  4/10/2017  η κοινή υπουργική απόφαση για  τον καθορισμό του αριθμού μαθητών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΠΑΣ, ΕΠΑΛ, τάξη μαθητείας και ΙΕΚ) που θα πραγματοποιήσουν μαθητεία -πρακτική άσκηση σε φορείς του δημοσίου τομέα το σχολικό έτος 2017-2018. Στον ΟΑΕΔ θα πραγματοποιήσουν την πρακτική τους 450 μαθητές. Ολόκληρη η απόφαση εδώ:

Ξεκινάει το Εξοικονομώ κατ' οίκον - Τα κριτήρια για επιδότηση ανακαίνισης κατοικιών

Με τη συνεργασία δέκα τραπεζών, εκ των οποίων οι πέντε θα είναι συνεταιριστικές, αναμένεται να ενεργοποιηθεί εντός του Οκτωβρίου το πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ' οίκον ΙΙ" μέσω του οποίου θα ενισχύονται παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης σε κατοικίες

Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας και Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και θα χρηματοδοτεί παρεμβάσεις με μέγιστο ύψος προϋπολογισμού εργασιών τα 250 ευρώ /τμ και έως τα 25.000 ευρώ.

Πρωτοβουλία της ΕΝ.Π.Ε. για την προστασία της οικογενειακής στέγης

Πρωτοβουλία για την προστασία της οικογενειακής στέγης, αναλαμβάνει η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας,  ενόψει της εφαρμογής των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Η πρωτοβουλία απαιτεί εν όψει της Συνταγματικής Αναθεώρησης, την προστασία της οικογενειακής στέγης, και στο μεσοδιάστημα, η Κυβέρνηση να αναλάβει νομοθετικά μέτρα για την εξαίρεση από τους πλειστηριασμούς, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του epoli.gr.

Μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση της ΠΕΥ ΟΑΕΔ

 392 συνάδελφοι συμμετείχαν επίσημα στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΥ  ΟΑΕΔ. Στη συνέλευση έδωσε το παρόν και ο Νομικός Σύμβουλος κ. Περπατάρης και αναφέρθηκε  στην αντισυνταγματικότητα της τροπολογίας όπως ενσωματώθηκε στο Νόμο για την αξιολόγηση.
Μαζική κρίθηκε και η συμμετοχή στην απεργία/αποχή από την αξιολόγηση, ενώ τονίστηκε η σημασία της ενότητας των εργαζομένων, όλοι μαζί προϊστάμενοι, υπάλληλοι, διευθυντές, πρέπει να ακυρώσουν το Νόμο που θέλει ποινές σε βάρος των απεργών.
Το Οργανόγραμμα και τα προβλήματα των υπηρεσιών ήταν στην ημερήσια διάταξη της Συνέλευσης.
Η υποστελέχωση  των υπηρεσιών, η γραφειοκρατία των προγραμμάτων και των διαδικασιών,ο μεγάλος όγκος των συναλλαγών που καλούνται καθημερινά να διεκπεραιώσουν   οι υπάλληλοι των ΚΠΑ είναι βασικές αιτίες εντάσεων και αυτές πρέπει να αντιμετωπισθούν ΑΜΕΣΑ(με αφορμή και το περιστατικό στο ΚΠΑ Πλ. Αττικής). Το ζήτημα της ένταξης των υπαλλήλων των υπηρεσιών στο φυσικό αρχείο και της διεύρυνσης του ελεγκτικού πεδίου είναι ζήτημα ισότητας και δικαιοσύνης.  Για το Οργανόγραμμα η μόνη λύση αποτελεί η δημιουργία του από την αρχή και η ανάπτυξή του να υπακούει σε μερικούς βασικούς κανόνες και νόμους.

Δωρεάν εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής για ανέργους του ΟΑΕΔ

Το Δίκτυο Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ υλοποιεί κάθε μήνα ομαδικά εργαστήρια πληροφόρησης και συμβουλευτικής για ανέργους του ΟΑΕΔ στην Αθήνα.Τα ομαδικά εργαστήρια παρέχονται δωρεάν για ανεργους του ΟΑΕΔ και αναπτύσσονται μέσω του Εξειδικευμένου Κέντρου Προώθησης στην Απασχόληση της Αθήνας (ΕΚΠΑ Αθήνας) με στόχο την πληρέστερη υποστήριξη για την ένταξη ή την επανένταξη ανέργων στην αγορά εργασίας.Κατά τον μήνα Οκτώβριο 2017 θα υλοποιηθούν τα παρακάτω εργαστήρια:

Τροπολογία για τον Λογαριασμό Κοινωνικών Πολιτικών που τηρεί ο ΟΑΕΔ

Με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης,«Νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου» προβλέπεται μια λεκτική διόρθωση του νόμου ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα στην απόδοση του πόρου από τον λογαριασμό ΛΑΕΚ που τηρεί ο ΟΑΕΔ προς τους δικαιούχους φορείς