oaednews

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Έρχονται 3.000 προσλήψεις μόνιμων στις περιφέρειες μέσω ΑΣΕΠ

Περισσότερες από 3.000 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, ετοιμάζονται να ζητήσουν οι 13 περιφέρειες της χώρας από την κυβέρνηση προκειμένου να μπορέσουν να καλύψουν τα κενά τους και ταυτόχρονα να λειτουργήσουν τις νέες αρμοδιότητες που τους έχει εκχωρήσει ο «Κλεισθένης 1»

Επιστροφή Δώρων στους συνταξιούχους: Αυτή είναι η απόφαση βόμβα του ΝΣΚ για τα αναδρομικά

Το πρακτικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για την επιστροφή των Δώρων στους συνταξιούχους είδε το φως της δημοσιότητας από την ΕΝΥΠΕΚΚ
Το πρακτικό της απόφασης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) με το οποίο θεωρείται απαράδεκτο και αβάσιμο το ένδικο μέσο της έφεσης από τον ΕΦΚΑ και το ΕΤΕΑΕΠ, κατά αποφάσεων που δικαιώνουν συνταξιούχους, δημοσιεύσε η Ένωση για την Υπεράσπιση της Εργασίας και του Κοινωνικού Κράτους (ΕΝΥΠΕΚΚ).

Επιδότηση 127.000 ευρώ για 30 μήνες

Στοχευμένες δράσεις για την ανάπτυξη της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, προαναγγέλλει η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε συνέντευξή της στην Αυγή της Κυριακής, με αφορμή την 2η έκθεση Κ.ΑΛ.Ο., που θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου στους χώρους του παλαιού χρηματιστηρίου, επί της Σοφοκλέους.

Δώρο Χριστουγέννων – Πάσχα: «Βροχή» οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν συνταξιούχους και εργαζομένους

Συνεχίζονται οι δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν συνταξιούχους και εργαζόμενους για το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα.
Ειρηνοδικεία της χώρας δικαίωσαν έναν συνταξιούχο του Δημοσίου από την Αθήνα, αλλά και έξι εν ενεργεία εργαζόμενους στους Δήμους Άργους και Ναυπλίου για το δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων. Όλου ζητούσαν την αναδρομική καταβολή των τριών Δώρων-επιδομάτων (Χριστουγέννων, Πάσχα, επιδόματος αδείας) καθώς και την εφεξής και κατ’ έτος καταβολή τους.

ΟΠΕΚΑ: Πότε θα γίνει η νέα πληρωμή για το επίδομα παιδιού (5η δόση)

Η επόμενη πληρωμή του ΟΠΕΚΑγια το επίδομα παιδιού της 5ης από τις συνολικά έξι δόσεις για το 2018 θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Νοεμβρίου και θα αφορά το 2μηνο Σεπτέμβριος – Οκτώβριος. Στην πληρωμή της 5ης δόσης θα συμπεριληφθούν όλοι όσοι θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 έως τις 20 Νοεμβρίου.

ΠΕΥ ΟΑΕΔ: Ελλείψεις Αναλώσιμων Ειδών Στις Υπηρεσίες

                                                                                                              Αρ. πρωτ. 290- 5-11-2018

Αποδέκτες, δυστυχώς, μιας κατάστασης που δεν συμβαδίζει με τις εξαγγελίες της Διοίκησης για αλλαγή του Οργανισμού γινόμαστε καθημερινά στην ΠΕΥ ΟΑΕΔ. Πολλές υπηρεσίες έρχονται αντιμέτωπες με το φάσμα της αδυναμίας λειτουργίας τους, καθώς δεν έχουν διαθέσιμα προς χρήση εκτυπωτικό χαρτί, μελάνια και toner εκτυπωτών, αλλά και λοιπά αναλώσιμα που είναι απαραίτητα για τον κύκλο εργασιών τους. 

Κινητοποίηση για τους συναδέλφους με δικαστικές αποφάσεις

Συναδέλφισσεςοι,

Η Ομοσπονδία καλεί την Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11.00 π.μ.  τους συναδέλφους εργαζόμενους με δικαστικές αποφάσεις, όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη και όποιον άλλο συνάδελφο έχει τη σχετική δυνατότητα, σε συγκέντρωση στην είσοδο του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης Β. Σοφίας 15 Αθήνα.