oaednews

Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Θλιβερή πρωτιά Ελλάδας στη μερική απασχόληση-υποαπασχόληση ανάμεσα στις 28 χώρες ΕΕ!

Απόλυτη κυριαρχία της ευέλικτης-προσωρινής εργασίας («GIG LaborMarket»)
Σοκάρουν τα στοιχεία της Eurostat!
Αρνητικό ρεκόρ στη μερική απασχόληση και την υποαπασχόληση για το έτος 2018 σε ολόκληρη την ΕΕ (28 κράτη) κατέχει η χώρα μας!
Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) για το 2018, το 70% των Ελλήνων δήλωσαν ότι καταλήγουν στη μερική απασχόληση και την υποαπασχόληση λόγω αδυναμίας εξεύρεσης θέσης πλήρους ωραρίου-απασχόλησης.
Ειδικότερα:

Υπουργείο Πολιτισμού: 359 προσλήψεις με προκηρύξεις ΑΣΕΠ

Νέες προσλήψεις άμεσα σε Εφορείες Αρχαιοτήτων όλης της χώρας μεσω ΑΣΕΠ.
Ζητούνται υποψήφιοι όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ). Συγκεκριμένα, ζητούνται 359 υπάλληλοι, διαφόρων ειδικοτήτων.
Διαβάστε αναλυτικά τις προκηρύξεις:

ΕΣΥ: Χειροκροτήματα τέλος, ολοταχώς προς ιδιωτικοποίηση

Μπορεί η αναντικατάστατη υπεροχή της δημόσιας υγείας στα δύσκολα να αποκαλύφθηκε, με αφορμή την πανδημία, σε ακόμη μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας. Μπορεί, ακριβώς λόγω της παραπάνω διαπίστωσης, να επιστρατεύτηκαν επικοινωνιακά εργαλεία όπως τα χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια προς το μαχόμενο ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας. «Ατραξιόν» που ξεφούσκωσε πολύ γρήγορα μπροστά στην πραγματικότητα. Ωστόσο η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν υλοποίησε τις μεγαλόστομες υποσχέσεις της - υπό το βάρος της πανδημίας και της κοινωνικής πίεσης - για ενίσχυση του ΕΣΥ, αλλά θα προσπαθήσει να υλοποιήσει τους αρχικούς σχεδιασμούς για «ξήλωμα» της δημόσιας υγείας. 

Απο 1/6/2020, παύει η εκ περιτροπής εργασία και πλέον η αυτοπρόσωπη παρουσία των υπαλλήλων στην Υπηρεσία θα ανέρχεται στο 100%.

Τον τρόπο με τον οποία θα λειτουργεί από την Δευτέρα 1η Ιουνίου το Δημόσιο περιγράφει ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ του υπουργείου Εσωτερικών. Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, σύμφωνα με την εγκύκλιο:
β) με κάθε είδους διευκόλυνση που έχει θεσπιστεί στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του COVID 19, ήτοι άδεια ειδικού σκοπού, ειδική άδεια απουσίας ομάδων αυξημένου κινδύνου κ.α.
2)Οι ομάδες αυξημένου κινδύνου συνεχίζουν να δικαιούνται, εφόσον την αιτηθούν, ε
ιδική άδεια απουσίας 
σύμφωνα με τα σχετικώς διαλαμβανόμενα στη ενότητα Α΄ της (η) εγκυκλίου της Υπηρεσίας μας. Οι εν λόγω υπάλληλοι περιλαμβάνονται στους υπαλλήλους που παρέχουν εξ αποστάσεως εργασία και περιλαμβάνονται στο πλάνο εργασιών εκάστης Υπηρεσίας.