oaednews

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΣΥΠΑ: Καταγγέλλει «αναξιοκρατικές» αξιολογήσεις υπαλλήλων

Εργαλείο ανθρωποφαγίας, τιμωρίας και αναξιοκρατίας, χαρακτηρίζει την αξιολόγηση, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής και προχωρά σε καταγγελίες για «μη αξιοκρατικές» κρίσεις εναντίον εργαζομένων.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση του, ο ΣΥΠΑ σημειώνει:
«Καθώς η συμμετοχή των εργαζομένων στις περιφέρειες και σε όλο το δημόσιο στην “απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης” σημείωσε σημαντική επιτυχία πληθαίνουν καθημερινά οι καταγγελίες από υπαλλήλους με αυξημένα πολλές φορές τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, που μέσα σε αντίξοες συνθήκες υλοποιούν τις αρμοδιότητες τους να έχουν βαθμολογηθεί σχεδόν «κάτω από τη βάση».

Μόνιμοι οι μισθοί «πείνας» έως 400 ευρώ

Μόνιμα χαρακτηριστικά τείνει να λάβει στην ελληνική αγορά εργασίας η κυριαρχία των ευέλικτων μορφών απασχόλησης, με μισθούς που μόλις και μετά βίας φτάνουν τα 400 ευρώ το μήνα

Μόνο τυχαίο δεν είναι ότι την τελευταία εβδομάδα από τρεις διαφορετικές πλευρές, εμφανίστηκαν στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία που επιβεβαιώνουν αυτό το γεγονός. Επιπρόσθετα, ειδικά τα στοιχεία που αφορούν τον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς, τον Ιανουάριο, δείχνουν ότι μπήκε «φρένο» στην αποκλιμάκωση της ανεργίας.