oaednews

Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Η ανεργία διαλύει Ελλάδα και Ευρώπη


Τετρακόσιες χιλιάδες θέσεις εργασίας χάθηκαν στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2012, σύμφωνα με τη σχετική τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν για την κοινωνική κατάσταση στην Ε.Ε. Το ίδιο διάστημα χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας στην Ισπανία, 210.000 θέσεις στην Πορτογαλία και 180.000 θέσεις στην Ιταλία. Ειδικά για την Ελλάδα η έκθεση αναφέρει ότι αναμένεται περαιτέρω επιδείνωση της απασχόλησης το δεύτερο εξάμηνο του χρόνου και ιδίως στους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών.

Η κρίση χτύπησετο οκτάωρο και το πενθήμερο


Εκρηξη της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης υπό τον φόβο της ανεργίας με δυσμενείς συνέπειες στον ιδιωτικό τομέα

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Σκούφου


Ανεργία και ελαστικές μορφές απασχόλησης έφερε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Μέσα σε έναν χρόνο (2010/2011) ο μέσος αριθμός των απασχολουμένων μειώθηκε κατά 6,8% (298.000) ενώ περισσότερες από 58.000 συμβάσεις εργασίας μετατράπηκαν από πλήρους απασχόλησης σε μερικής ή εκ περιτροπής. Η δραματική επιδείνωση της ελληνικής οικονομίας είχε άμεσο αντίκτυπο στον τομέα της απασχόλησης και δυσμενείς συνέπειες στον ιδιωτικό τομέα.

Η ΕΕ μας ενημερώνει για την ανεργία


Μείωση 8,7% (400.000 θέσεις εργασίας) παρουσίασε η απασχόληση στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την κοινωνική κατάσταση στη ΕΕ. Την ίδια περίοδο, στην Ισπανία χάθηκαν 660.000 θέσεις εργασίας, στην Πορτογαλία 210.000 και στην Ιταλία 180.000.

Προβλέπουν 26% ανεργία


Εκρηξη της ανεργίας σημειώθηκε το 2011, με τους ανέργους να ξεπερνούν το ένα εκατομμύριο και το ποσοστό να αυξάνεται ακόμα περισσότερο το πρώτο τρίμηνο του 2012.

Ύφεση και ανεργία-ρεκόρ «Ζούμε σε πόλεμο»...


. δραματικοί τόνοι από την ιταλική ένωση βιομηχάνων
Ρώμη: Σε δραματικούς τόνους η Ιταλική Ένωση Βιομηχάνων Confidustria προειδοποιεί ότι η χώρα βυθίζεται στο χείλος της αβύσσου και οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης ισοδυναμούν με εκείνες ενός πολέμου. Το κέντρο μελετών της Confidustria προβλέπει μείωση του ΑΕΠ κατά 2,4% το 2012 και αποτυχία του στόχου περί ισοσκελισμένου προϋπολογισμού.

Έκθεση του ΟΟΣΑ επιβεβαιώνει τη μείωση της ροής των μεταναστών προς την ΕΕ. Ποιοι είναι οι μεγάλοι χαμένοι της κρίσης


Μειώθηκε η ροή των μεταναστών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της οικονομικής κρίσης , η οποία μάλιστα έχει αυξήσει το αίσθημα δυσφορίας των πολιτών απέναντι στους μετανάστες στις χώρες όπου παρατηρούνται αυξημένα ποσοστά ανεργίας, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έκθεσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για τη μετανάστευση το 2012 η οποία παρουσιάστηκε στις Βρυξέλλες.

ΧΤΥΠΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΕΞΙ ΣΤΙΣ ΔΕΚΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ




της Αθανασίας Μπίδιου
abidiou@voria.gr
 
Έναν τουλάχιστον άνεργο έχουν έξι στις δέκα οικογένειες της Θεσσαλονίκης, ενώ οκτώ στα δέκα νοικοκυριά έχουν υποστεί μείωση στα εισοδήματά τους που κατά μέσο όρο αγγίζει το 32% με συνέπεια να βάζουν μαχαίρι στις δαπάνες τους. Η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί εάν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα από τη νέα κυβέρνηση καθώς οι ο χορός των απολύσεων δεν φαίνεται  να τελειώνει.

ΑΝΕΡΓΙΑ: Το 56,1% των οικογενειών έχουν από έναν άνεργο.

Σύμφωνα με έρευνα,στο πρώτο εξάμηνο του 2012 απολύθηκαν 1,88% εργαζόμενοι ανα επιχείρηση είτε αυτή επειδή έκλεισε είτε επειδή δεν μπορούσε να συντηρήσει το προσωπικό της.

Τρομακτική η ανεργία στον Νομό Ξάνθης!



Τρομακτικά χαρακτηρίζει τα ποσοστά της ανεργίας στον Νομό Ξάνθης ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ξάνθης κος Σπύρος Μαζαράκης, ο οποίος αναφέρει πως«14.000-15.000 είναι οι εγγραμμένοι άνεργοι στον Νομό, αλλά τα πραγματικά μεγέθη είναι πολύ πιο μεγάλα. Αρκεί να σας πως ότι κάποιος που παρουσιάζει έστω και ένα ένσημο την εβδομάδα δεν θεωρείται άνεργος». Ο ίδιος μάλιστα εξηγεί πως «δεν είναι μόνο τα νούμερα που μας λένε την κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας, δεν υπάρχουν επενδύσεις και βλέπουμε ότι δεν κινείται φύλο».