oaednews

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Ερωτόκριτος | Γιάννης Χαρούλης - Ελευθερία Αρβανιτάκη

ΤτΕ: Προγράμματα ΟΑΕΔ και ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης για να μειωθεί η ανεργία

Να δοθεί έμφαση στις ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης, για να προχωρήσουν δράσεις για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας που θα μειώσουν την ανεργία, προτείνει η Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος. Βραχυχρόνια προτείνει να προκύψουν στοχευμένα προγράμματα επανεκπαίδευσης, κυρίως σε μεταρρυθμίσεις στο εκπαιδευτικό σύστημα που θα εμπλουτίζουν τις δεξιότητες και θα διευρύνουν τις ευκαιρίες απασχόλησης.

Εθελοντές αιμοδότες οι μαθητές της σχολής ΟΑΕΔ Μυτιλήνης

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη απόγευμα στη  Σχολή  ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ Παναγιούδας  που γέμισε χαμόγελα, νιάτα και αισιοδοξία!
70 μαθητές  προσήλθαν εθελοντικά να προσφέρουν αίμα για τις ανάγκες του ΣΕΑΜ (Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών & Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης) !

Ανάγκη οι δομικές και θεσμικές αλλαγές για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Την ανάγκη προώθησης δομικών και θεσμικών αλλαγών για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση και να μειωθεί η ανεργία, επισήμαναν οι οικονομολόγοι, καθηγητές πανεπιστημίου, μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα “Ανεργία και προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας” που διοργάνωσε το Ίδρυμα Μελετών Χερσονήσου του Αίμου (ΙΜΧΑ), με την υποστήριξη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

 Την εκτίμηση ότι η οικονομική κρίση μπορούσε να προβλεφθεί, διατύπωσε ο καθηγητής του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Καρφάκης, ενώ τόνισε ότι η ελληνική οικονομία στηρίχθηκε σε μη ισορροπημένη ανάπτυξη. Επισήμανε ότι για να εξαλειφθεί η διαρθρωτική ανεργία, που σχετίζεται με τη ζήτηση, πρέπει να περάσουν κοντά 13 χρόνια, με ρυθμό ανάπτυξης 2%.