oaednews

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Τα πέντε επαγγέλματα της επόμενης δεκαετίας

Ποια έχουν ήδη δημιουργηθεί για να καλύψουν τις καλπάζουσες ανάγκες των νέων τεχνολογιών - Το 85% των σημερινών ειδικοτήτων δεν θα υπάρχει το 2030
Δεν είναι λίγοι οι μελλοντολόγοι - ένας εξ αυτών είναι ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος, εφευρέτης και επιχειρηματίας Ελον Μασκ - που υποστηρίζουν ότι τα ρομπότ θα καταστρέψουν τον κόσμο της εργασίας. Οτι οι αλγόριθμοι της τεχνητής νοημοσύνης θα εξαφανίσουν επαγγέλματα και ειδικότητες που εξασφαλίζουν στους σημερινούς ανθρώπους μια άνετη ζωή. Υπάρχουν, ωστόσο, και έρευνες ειδικών που δείχνουν το αντίθετο. Οτι δηλαδή ο κόσμος της εργασίας έχει μέλλον. Μόνο που οι θέσεις εργασίας του μέλλοντος και οι ειδικεύσεις των εργαζομένων δεν θα έχουν καμία σχέση με τις σημερινές.

Αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων στην ΔΕΗ

Αυξήσεις από 55 έως 100 ευρώ στις μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων στη ΔΕΗ που προσλαμβάνονται με συμβάσεις 8μηνης διάρκειας αποφάσισε το ΔΣ της επιχείρησης «ως έμπρακτη αναγνώριση του έργου που προσφέρουν οι εργαζόμενοι με συμβάσεις εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου», όπως αναφέρει.

Τι αλλάζει πάλι στην χορήγηση γυαλιών από τον ΕΟΠΥΥ

Εως σήμερα, ο ασφαλισμένος κατέβαλε ο ίδιος την δαπάνη για γυαλιά και στη συνέχεια κατέθετε τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ.
Τέλος στην προπληρωμή για την αγορά οπτικών ειδών και στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων βάζει η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που ανήρτησε σήμερα πρόσκληση σύναψης σύμβασης με τους ιδιώτες παρόχους οπτικών ειδών.

ΕΡΓΑΝΗ: 15.315 νέες θέσεις εργασίας τον Δεκέμβριο, στο 57,39% οι ευέλικτες μορφές εργασίας

Επιστροφή σε θετικό πρόσημο για τις ροές απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, αλλά με διατήρηση της κυριαρχίας των ευέλικτων μορφών, αφού το σύστημα Εργάνη κατέγραψε τον Δεκέμβριο της περασμένης χρονιάς, θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – απολύσεων κατά 15.315 θέσεις εργασίας.

ΟΑΕΔ: Έρχεται το πιλοτικό πρόγραμμα μετατροπής συμβάσεων μερικής, σε πλήρη απασχόληση

«Στις ράγες» μπαίνει το πιλοτικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα βοηθάει ώστε να μετατρέπεται η μερική απασχόληση σε πλήρη, καθώς σήμερα πρόκειται να περάσει από έγκριση, από το ΔΣ του Οργανισμού. 

Αναδροµική απαλλαγή από τα δηµοτικά τέλη ακινήτων που δεν ηλεκτροδοτούνται

Ο Συνήγορος του Πολίτη, καλεί όλους τους ∆ήµους της επικράτειας να εφαρµόζουν ενιαία και ορθά τη διάταξη του άρθρου 5 του ν. 3345/2005 και να µην επιβάλλουν αναδροµικά δηµοτικά τέλη σε ακίνητα που δεν χρησιµοποιούνται και δεν ηλεκτροδοτούνται, σε περιπτώσεις υποβολής της προβλεπόµενης υπεύθυνης δήλωσης σε χρόνο µεταγενέστερο αυτού της διακοπής ηλεκτροδότησης.
Η Ανεξάρτητη Αρχή, διαπιστώνοντας ότι αρκετοί ∆ήµοι δεν απαλλάσσουν από τα δηµοτικά τέλη ακίνητα που αποδεδειγµένα δεν ηλεκτροδοτούνται λόγω υποβολής της υπεύθυνης δήλωσης περί µη χρήσης σε χρόνο µεταγενέστερο της διακοπής ηλεκτροδότησης, επισηµαίνει ότι: