oaednews

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ξεκινούν οι προσλήψεις κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους της Κρήτης- 590 θέσεις στο Ηράκλειο


Υπεγράφη σήμερα από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης καιΗλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Παύλο Αποστολίδη, Εσωτερικών  κ. Αντώνη Μανιτάκη και Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Αντώνη Ρουπακιώτη η απόφαση για τις προσλήψεις προσωπικού στους Δήμους και της Κρήτηςμέσω των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας που στόχο έχουν τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο.

Κομοτηνή: Τα σαλιγκάρια τον «έσωσαν» από την ανεργία


Η εικόνα που είχε σχηματίσει, από την παιδική του ακόμη ηλικία, ο Λευτέρης Μαυρομάτης για τα σαλιγκάρια δε διέφερε καθόλου από αυτήν του μέσου κατοίκου μίας πόλης. Μικρά, γλοιώδη, αργοκίνητα μαλάκια.

"Μπλόκαρε" το Εργατικό Κέντρο την υπογραφή ατομικών συμβάσεων

Μπροστά στο χαοτικό δίλημμα "μισθοί πείνας ή ανεργία" βρίσκονταν, το τελευταίο διάστημα, οι 25 εργαζόμενοι στην εταιρεία "Κωτσόβολος" στο Ηράκλειο, του οποίου η διοίκηση καλούσε τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις, με νέες μειώσεις της τάξης του 12%.

Η ματιά ενός ποιητή ψυχιάτρου στη σύγχρονη κρίση που μαστίζει τη χώρα μας



Δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη κρίση προέρχεται από το ρήμα κρίνω, έχει την ίδια ρίζα με τη διανοητική κρίση, την κριτική απέναντι στα πράγματα, την κριτική του ορθού λόγου με την οποία στοχαζόμαστε τον εαυτό μας και τον κόσμο.

243 θέσεις στο Δήμο Αθηναίων

1.500 άνεργοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία για επτά μήνες

Οι άνεργοι θα λαμβάνουν κάθε μέρα 25 ευρώ, ενώ ο μισθός τους θα πρέπει να μην υπερβαίνει τα 625 ευρώ μηνιαίως

Ενέργειες προς την κατεύθυνση της άμεσης ενίσχυσης του προσωπικού φύλαξης των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων αναλαμβάνουν από κοινού τα υπουργεία Πολιτισμού και Εργασίας, προκειμένου να ξεκινήσει -έστω και καθυστερημένα- η εφαρμογή του θερινού ωραρίου λειτουργίας τους και να μην επαναληφθούν φαινόμενα σαν αυτά της Αρχαίας Ολυμπίας.

Έγιναν θέμα στο BBC οι άνεργοι του Ηρακλείου

Την κατάσταση στη χώρα, με την ιδιαίτερα αυξημένη ανεργία, παρουσιάζει σε εκτενέστατο ντοκιμαντέρ του το BBC World που έχει έρθει ήδη δύο φορές στην Ελλάδα.
Τα μέλη του BBC μίλησαν μεταξύ άλλων με εκπροσώπους του συλλόγου ανέργων κι επισφαλώς εργαζομένων προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά τις υφιστάμενες συνθήκες.