oaednews

Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

Δόγμα του σοκ από τον ΣΕΒ: Εργαζόμενοι δανεικοί και ενοικιαζόμενοι παντού

Πριν από μερικές ώρες γράφαμε για τις επερχόμενες αλλαγές στην εργασία εξαιτίας των επιταχύνσεων της πανδημίας. Σήμερα ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών ανακοίνωσε πρότασή του για εργαζόμενους προσωρινά μετακινούμενους, «δανεικούς» ή ενοικιαζόμενους μεταξύ επιχειρήσεων. Το σκεπτικό εκκινεί από τη διαπίστωση ότι λόγω lock down πολλές επιχειρήσεις διαθέτουν σχολάζον προσωπικό, ενώ ορισμένες άλλες, κυρίως στις εφοδιαστικές αλυσίδες και τις μεταφορές, χρειάζονται επιπλέον προσωπικό. Ακούγεται εύλογο. Είναι;

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: Δεν έχει ολοκληρωθεί η καταβολή της 2μηνης παράτασης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δεν έχει ολοκληρωθεί η καταβολή της 2μηνης παράτασης
Με το από 12/4 Δελτίου Τύπου, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ ενημερώνει τους ανέργους ότι «Καταβλήθηκε η 2μηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο»
 Εμείς από τη μεριά μας  ενημερώνουμε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η καταβολή της δίμηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν Ιανουάριο και Φεβρουάριο και ότι υπάρχουν χιλιάδες εκκρεμότητες.  Καλούμε για άλλη μια φορά τη Διοίκηση να μη βιάζεται, να μην προτάσσει την επικοινωνία έναντι της ουσίας, να μην εκθέτει τον εαυτό της, να μη δημιουργεί εντάσεις και προστριβές στις υπηρεσίες. Όλοι οι συνάδελφοι, από τη  μηχανογράφηση, την ασφάλιση μέχρι τα ΚΠΑ, καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να πληρωθούν οι δικαιούχοι.  

Αποχαιρετισμό βαθιά πένθιμο για τον αδόκητο χαμό σου…..


 Η είδηση του θανάτου  σου, αγαπητέ φίλε και συνάδελφε  μας άφησε όλους άφωνους και μας βύθισε σε βαθύ πένθος.

Η ειλικρινής μας θλίψη δεν οφείλεται απλά στο θάνατο ενός συναδέλφου, αλλά προπάντων στο ήθος που επέδειξες κατά την πολύχρονη προσφορά σου στα εργασιακά δρώμενα.