oaednews

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018

Επαγγέλματα κινδυνεύουν με εξαφάνιση εξαιτίας των ρομπότ

Έρχονται τα ρομπότ αδέρφια. Τα έλεγε ο Ασίμοφ και κάποια ζώα δεν θέλανε να τον πιστέψουν. Μετά από αυτή την έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης με τ’ όνομα, θα τον πιστέψουν. Η συγκεκριμένη έρευνα αναφέρει λίγο-πολύ ότι μέσα στα επόμενα χρόνια, κάποια επαγγέλματα στο Ηνωμένο Βασίλειο θα τα πάρουν επ’ ώμου μόνο τα ρομπότ.
Δεν είναι και τόσο τρελό. Σκέψου κάτι ταινίες που έχουμε δει όπως το Total Recall με τον «Arnie» ή την πιο πρόσφατη sci-fi σειρά, το Westworld. Τα ρομπότ όχι μόνο θα λύνουν και θα δένουν, αλλά θα κάνουν τις δουλειές πολύ καλύτερα από εμάς, όπως καταγράφει το «ratpack».
Τις 5 δε παρακάτω ειδικότητες θα τις έχουν για παιχνιδάκι
Ταμίες
Από ρομπότ-ταμία δεν ξεφεύγεις. Δεν μπορείς να κάνεις καν καβγά στην περίπτωση που σε έχουν χρεώσει παραπάνω. Θα ξέρει μέχρι και πόσα χρωστούσες προ κρίσης, χωρίς να χρειαστεί να κοιτάξει σε χαρτούρα. Όλα έτοιμα και περασμένα στα μικροτσίπ του. Και κάτσε εσύ  να βρεις άκρη με το ρομπότ προϊστάμενο.

ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑ.Σ. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ (ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ)

ΝΕΕΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑ.Σ. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

(ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ) 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Από την ΕΠΑ.Σ. ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ  Πτολεμαΐδας του ΟΑΕΔ ανακοινώνεται ότι οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2018-19 ξεκίνησαν από 18/6/2018 και θα εισαχθούν 120 μαθητές-τριες στις παρακάτω ειδικότητες:
1.  Τεχνιτών Εργαλειομηχανών                                           (20 μαθητές-τριες)                                  
2.  Τεχνιτών Ηλεκτρολογικών Εργασιών                             (20 μαθητές-τριες)
3.  Τεχνιτών Θερμικών & Υδραυλικών Εγκαταστάσεων       (20 μαθητές-τριες)
4.  Κομμωτικής Τέχνης                                                      (20 μαθητές-τριες)
5.  Τεχνιτών Μηχανών & Συστημάτων Αυτ/του                    (20 μαθητές-τριες)
6.  Τεχνιτών Μεταλλικών Κατασκευών                               (20 μαθητές-τριες)
ΣΤΙΣ ΕΠΑ.Σ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΠΑΡΕΧΟΝΤΑΙ:

Τι προβλέπει για το Δημόσιο η απόφαση του Eurogroup

Οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών μελών της ευρωζώνης ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Παρασκευή την επίτευξη μιας συμφωνίας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Ειδικότερα για τον τομέα της δημόσιας διοίκησης η χώρα δεσμεύεται ότι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης θα διατηρηθεί.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, η Ελλάδα θα ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό της διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων στον δημόσιο τομέα και ειδικότερα τον διορισμό των Γενικών Διευθυντών και όλων των Γενικών Διευθυντών σύμφωνα με το νόμο 4369/2016 έως το τέλος του 2018, την ανεξάρτητη αξιολόγηση αυτής της διαδικασίας (στα μέσα του 2019), θα ολοκληρώσει τον 3ο κύκλο αξιολογήσεων κινητικότητας έως τα μέσα του 2019 και θα ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του 2019 το ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού (ψηφιακό οργανόγραμμα για όλους τους δημόσιους φορείς και σύνδεση με την αρχή ενιαίας πληρωμής).

“Green Skills - Επαγγελματική Ενημέρωση των νέων με τη χρήση εκπαιδευτικών εργαλείων προσομοίωσης στις πράσινες τεχνολογίες’’

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού διοργανώνει εκδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με θέμα Green Skills -  Επαγγελματική Ενημέρωση των νέων με τη χρήση εκπαιδευτικών εργαλείων προσομοίωσης στις πράσινες τεχνολογίες’’, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Graeuducation» σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Ερευνητικό Ινστιτούτο/Forschungsinstitut für innovative Arbeitsgestaltuhg und Pravention (FIAP e.V.), το Επιστημονικό Πάρκο Γκελζενκίρχεν ΕΠΕ/ Wissenchaftspark Gmbh και  το Εκπαιδευτικό Κέντρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Μύνστερ/ Handwerkskammer MunsterHBZ.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν: