Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014

Eθνικό σχέδιο απασχόλησης για 230.000 νεοεισερχόμενους

Με καινοτόμες δράσεις που θα θέτουν στο επίκεντρό τους την ενίσχυση της απασχόλησης θα δοθεί η «μάχη» για την αντιμετώπιση της ανεργίας, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα σήμερα στην Ελλάδα. Το πρόβλημα και οι λύσεις που προτείνονται συζητήθηκαν διεξοδικά χθες σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσαν η «Ναυτεμπορική» και το ΚΕΠΕ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΑ.

Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής διαθεσιμότητας 22 εκπαιδευτικών

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (σε συμβούλιο) απέρριψε την αίτηση 22 εκπαιδευτικών που ζητούν να ανασταλεί η απόφαση του υπουργού Παιδείας που τους έθεσε σε καθεστώς διαθεσιμότητας.
Οι εφέτες έκριναν ότι η θέση των 22 εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα δεν συνεπάγεται για τους ίδιους και την οικογένειά τους στέρηση των αναγκαίων πόρων διαβίωσης, αφού, λαμβάνουν τα τρία τέταρτα των αποδοχών τους.

Μείωση εισφορών με κατάργηση παροχών

Σχέδιο για μείωση των ασφαλιστικών εισφορών με «κούρεμα» των οικογενειακών επιδομάτων του ΟΑΕΔ καθώς και των επιδομάτων στράτευσης επεξεργάζεται η κυβέρνηση, ώστε να καλύψει μέρος από την απώλεια των 850 εκατ. ευρώ που θα προκαλέσει στα έσοδα του ΙΚΑ η εφαρμογή του μέτρου που έχει συμφωνηθεί με την τρόικα, με το σκεπτικό ότι το φθηνότερο κόστος ασφάλισης θα «αναθερμάνει» την απασχόληση.
Το μέτρο, όπως προβλέπει η τελευταία επικαιροποίηση του Μνημονίου (Ιούνιος 2013), μπορεί να εφαρμοστεί σταδιακά στην τριετία 2014-2015-2016, πλην όμως ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του (ΣΚΑΪ), ότι η μείωση των εισφορών κατά 3,9 ποσοστιαίες μονάδες μπορεί να γίνει ολόκληρη ακόμη και εντός του 2014 με μικρότερες απώλειες εσόδων για το ΙΚΑ, άρα χωρίς να χρειαστεί να κοπούν και συντάξεις.

"Εισιτήριο» για να... ρυθμιστείτε"


Χωρίς φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και ανεξαρτήτως ποσού οφειλής θα γίνεται πλέον η ένταξη στη ρύθμιση των 12 ή περισσότερων δόσεων για όλους όσοι χρωστούν στα Ταμεία και δεν έχουν καταδικαστεί για φοροδιαφυγή.

Η μείωση στις εργοδοτικές εισφορές θα δημιουργήσει 30.000 θέσεις

Τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών αλλά και την αλλαγή στο ισχύον καθεστώς των ομαδικών απολύσεων (παρά τις αντιδράσεις βουλευτών κυρίως του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ) επιβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Ανεργία-Κοινωνικό και Οικονομικό Πρόβλημα- Δράσεις για την αντιμετώπιση της». 

Αξιολόγηση Δημοσίου: Επόμενη "στάση" στις αστικές συγκοινωνίες

Στην αποκάλυψη πως η αξιολόγηση των φορέων του Δημοσίου θα συνεχιστεί στις αστικές συγκοινωνίες προέβη ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Ο ίδιος υπογράμμισε πώς η μονιμότητα, έκανε κακό στον δημόσιο τομέα...

Ελεγχοι για το κάπνισμα από ειδικά κλιμάκια

Ειδικά κλιμάκια ελέγχου για την απαγόρευση του καπνίσματος στους κλειστούς δημόσιους χώρους δημιουργούνται στις Περιφέρειες και στο «στόχαστρο» μπαίνουν καπνιστές, τασάκια, ταμπέλες, σήμανση και βιβλία αναφοράς των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αυτά προβλέπονται σε εγκύκλιο της αρμόδιας υφυπουργού Υγείας Ζ. Μακρή που εστάλη προς όλα τα υπουργεία, τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και άλλους συναρμόδιους φορείς για τη διασφάλιση της αποτελεσματικής εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους.