oaednews

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΗΛΙΟΣ ΘΕΟΣ -ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ

Έξι χρόνια μετά το χαμό του, ο Κώστας Ηλιάκης ζει ακόμη στη μνήμη μας. Ο Ηλιάκης χάθηκε στον εναέριο χώρο μεταξύ Καρπάθου και Κρήτης, όταν το F16 του συγκρούστηκε με τουρκικό αεροσκάφος που προσπαθούσε να προσεγγίσει τη Κρήτη... Το τραγούδι Ήλιος Θεός γράφτηκε για τον Κώστα Ηλιάκη

Υφεση και το 2013 προβλέπει ο ΟΟΣΑ


Βαθύτερη ύφεση για φέτος, εκτίναξη της ανεργίας σε επίπεδα άνω του 21%, ύφεση και το 2013 με σταδιακή ανάκαμψη από τα μέσα του επόμενου έτους προβλέπει ο ΟΟΣΑ για την Ελλάδα. Oι εκτιμήσεις γίνονται λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει το Μνημόνιο και θα προωθήσει όλες τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που περιλαμβάνονται σε αυτό. Ο Οργανισμός σημειώνει το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόβλημα με την εφαρμογή του Μνημονίου εξαιτίας της αυξανόμενης κοινωνικής και πολιτικής δυσαρέσκειας για τα μέτρα του Μνημονίου, αλλά επισημαίνει ότι εάν δεν εφαρμοστεί αυξάνεται κατακόρυφα ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Τα σημεία των καιρών: Οι εργοδότες ζητούν να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός!!!

Πρωτοβουλία λαμβάνουν οι εργοδοτικές οργανώσεις και σύμφωνα με πληροφορίες ζητούν να ξεκινήσουν συζητήσεις ώστε να επανέλθει ο κατώτατος μισθός στο σημείο όπου βρισκόταν πριν από την εφαρμογή των ρυθμίσεων του δεύτερου μνημονίου.

Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

  H επιστολή  eínai του ομογενή Χρήστου Μαγγούτα από το Τορόντο του Καναδά http://www.oraelladas.gr/2012/03/25/democracy-greece/
"Προς τον κ. Παπούλια:

Είστε πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Αν είχα τη δύναμη, θα προτιμούσα ως πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας όχι εσάς αλλά τον Ισλανδό πρόεδρο, τον Όλαφουρ Ράγκναρ Γκρίμσον.
Μπορεί να καυχιόμαστε ότι εμείς γεννήσαμε τη δημοκρατία, αλλά πάει καιρός πια που δεν έχουμε συγγένεια μαζί της.

Μέχρι την Παρασκευή οι αιτήσεις για τα σεμινάρια πληροφορικής

ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ  ΕΩΣ 25 ΜΑΙΟΥ
Μέχρι  την Παρασκευή 25 Μαΐου θα διαρκέσει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων ανέργων για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων του ΟΑΕΔ (διάρκειας 100 ωρών), σε Βασικές Δεξιότητες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ).

Υποβολή αιτήσεων για την επιχορήγηση της κατάρτισης ανέργων δημοσιογράφων

Ξεκινά η υποβολή των αιτήσεων για την επιχορήγηση, με επιταγές κατάρτισης (training vouchers) της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης ανέργων δημοσιογράφων. Η κατάρτιση θα γίνει σε προγράμματα με αντικείμενο την Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Δημοσιογράφου με Χρήση Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) και περιλαμβάνει την πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων, που αποκτώνται από αυτά.

Απόφαση κατά της εφεδρείας στο Δημόσιο

Απόφαση κατά της εφεδρείας εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο της Αθήνας.