oaednews

Κυριακή 5 Αυγούστου 2018

Αυγουστιάτικη πανσέληνος: Δωρεάν είσοδος σε αρχαιολογικούς χώρους και εκδηλώσεις

Συνολικά 132 αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία θα συμμετέχουν στον θεσμό «Πανσέληνος 2018», παραμένοντας ανοιχτοί για το κοινό το βράδυ της Κυριακής 26 Αυγούστου, ενώ σε 95 από αυτούς θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις.

Αιτήσεις για νέες προσλήψεις στον ΟΠΕΚΕΠΕ - Όλη η προκήρυξη

Ανακοίνωση για την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά πενήντα (50) ατόμων για την επικαιροποίηση- ανανέωση του Συστήματος Αναγνώρισης Αγροτεμαχίων με

Επικουρικό προσωπικό: Κλείνουν σήμερα οι αιτήσεις στο loipoepikouriko.moh.gov.gr

Κλείνουν σήμερα οι αιτήσεις για το επικουρικό προσωπικό με κριτήρια ΑΣΕΠ στην ιστοσελίδα loipoepikouriko.moh.gov.gr μετά την παράταση που δόθηκε λόγο προβλημάτων.                                ΠΡΟΣΟΧΗ! Καθώς η συμπλήρωση της αίτησης με ψευδή στοιχεία και η υποβολή ψευδών δικαιολογητικών επιφέρει την ποινή του δια βίου αποκλεισμού από τη διαδικασία. Επίσης, η ΜΗ επισύναψη όλων των δικαιολογητικών ακυρώνει την αίτηση του/της υποψήφιου/ας»
Σκοπός της νέας εφαρμογής είναι o εκσυγχρονισμός και η επιτάχυνση της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.), καθώς και η αποτύπωση του αριθμού των υποψηφίων που ενδιαφέρονται να εργαστούν σε: Φορείς Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Φ.Π.Υ.Υ.), Νοσοκομεία και κεντρικές υπηρεσίες των Δ.Υ.Πε, στα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, το Ε.Κ.Ε.Α, τον Ε.Ο.Φ, την Α.Ε.Μ.Υ για το νοσοκομείο Θήρας, το Ε.Κ.Α.Β (κεντρική υπηρεσία/παραρτήματα) και τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ (κεντρική υπηρεσία/περιφερειακές υπηρεσίες), εντός της γεωγραφικής αρμοδιότητας της Δ.Υ.Πε στην οποία λειτουργούν.

ΕΛΤΑ: Πρόσκληση για νέα ταχυδρομικά πρακτορεία

Τα Ταχυδρομικά Πρακτορεία ΕΛΤΑ αποτελούν ένα εκτεταμένο συμπληρωματικό δίκτυο παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και εξυπηρέτησης, τόσο σε αστικές όσο και σε αγροτικές περιοχές της χώρας και καλύπτουν με αξιόπιστο τρόπο τις ταχυδρομικές ανάγκες των πελατών.Τα Ταχυδρομικά Πρακτορεία ΕΛΤΑ αποτελούν ένα εκτεταμένο συμπληρωματικό δίκτυο παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και εξυπηρέτησης, τόσο σε αστικές όσο και σε αγροτικές περιοχές της χώρας και καλύπτουν με αξιόπιστο τρόπο τις ταχυδρομικές ανάγκες των πελατών.  

875 προσλήψεις στους ΟΤΑ

Δύο προκηρύξεις του ΑΣΕΠ που θα δημοσιοποιηθούν αμέσως μετά το καλοκαίρι θα ενισχύσουν σε προσωπικό την Τοπική Αυτοδιοίκηση ανοίγοντας 875 θέσεις εργασίας και ανοίγοντας τη δυνατότητα για ισάριθμες προσλήψεις στους ΟΤΑ.
Αναλυτικότερα οι δύο προκηρύξεις θα ανοίξουν:
Α) 757 μόνιμες θέσεις σε ΟΤΑ ΚΑΙ ΔΕΥΑ
Συνεχίζονται οι διαδικασίες για την επόμενη μεγάλη προκήρυξη του ΑΣΕΠ που αφορά προσλήψεις 757 μόνιμων υπαλλήλων σε ανταποδοτικές υπηρεσίες των Δήμων και ειδικότερα στους τομείς της Καθαριότητας και σε Δημοτικές Επιχειρήσεις Υδρευσης – Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ)
Η εν λόγω προκήρυξη, εκτιμάται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου να δημοσιοποιηθεί το Σεπτέμβριο.
Οι ειδικότητες που θα ζητηθούν μέσω της νέας προκήρυξης είναι: καθαριστές, χειριστές μηχανημάτων, οδηγοί απορριμματοφόρου, εργάτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, υδραυλικοί, εργάτες συνοδών απορριμματοφόρων, κ.ά.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα επιλεγούν:
476 σε 28 δήμους
254 σε 13 ΔΕΥΑ
27 σε δύο Ειδικούς Φορείς
Κριτήρια και Εκπαίδευση
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θέσεων θα διατεθεί σε υποψηφίους Υποχρεωτικής εκπαίδευσης (550). Οι υπόλοιπες θέσεις θα διανεμηθούν, κυρίως σε ενδιαφερόμενους Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και λιγότερους σε υποψηφίους ΠΕ και ΤΕ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η «μάχη» των προσλήψεων θα κριθεί σε δύο βασικά κριτήρια, που έχουν να κάνουν με την ειδική εμπειρία και την εντοπιότητα.
Ειδικότητες

ΟΑΕΔ: Επίδομα ανεργίας και σε εκπαιδευτικούς με ευνοϊκότερη ρύθμιση

Με μια ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης και κέντρων ξένων γλωσσών να λάβουν το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ με πιο ευνοϊκούς όρους.