oaednews

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Συνέδριο "In4Youth": Ποιο είναι το προφίλ του άνεργου νέου στην Ελλάδα


Το 53% των άνεργων νέων στην Ελλάδα βρίσκεται εκτός εργασίας για περισσότερο από έναν χρόνο, μόλις το 20% είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ και τον ρόλο του υποστηρικτή αναλαμβάνει η οικογένεια, καθώς εφτά στους δέκα άνεργους νέους δέχονται σημαντική βοήθεια για να επιβιώσουν.

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 2014 ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΔΗΜΟΣΙΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ
(ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ logtupo+pame2ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ)


Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Τα Υπηρεσιακά Συμβούλια ασχολούνται με ζητήματα διοίκησης και με τις υπηρεσιακές μεταβολές των εργαζομένων.
          Πρόκειται για κρατικά όργανα που αποτελούνται από τρία (3) «διορισμένα στελέχη» της Διοίκησης και από δύο (2) αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων.  Να σημειώσουμε την αντίθεσή μας στην επιστολική ψήφο που προβλέπεται για την  επαρχία  με ότι αυτό συνεπάγεται.
Το θεσμικό-νομικό πλαίσιο των Υπηρεσιακών Συμβουλίων κινείται στα προκαθορισμένα πλαίσια  που κάθε φορά χαράζουν το αστικό κράτος και οι κυβερνήσεις του. Είναι ένας ακόμα μηχανισμός χειραγώγησης των εργαζομένων που επιχειρεί να πείσει, επιπλέον, ότι το σύστημα δουλεύει δήθεν δημοκρατικά, σε συνθήκες «συμμετοχικής δημοκρατίας» και «λαϊκού ελέγχου».
Φιλολαϊκοί μηχανισμοί του αστικού κράτους δεν υπάρχουν όμως! Είναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι το Υπηρεσιακό Συμβούλιο μπορεί να λειτουργεί με όρους «αξιοκρατίας» και «δικαιοσύνης», σ’ αυτές τις συνθήκες που ζούμε στο πετσί μας, στο πλαίσιο της ματωμένης πολιτικής που στηρίζεται στις απολύσεις-διαθεσιμότητες, στην ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την επέκταση των ελαστικών-κακοπληρωμένων μορφών απασχόλησης, τον αυταρχισμό και την εντατικοποίηση!

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Στα γραφεία του ΟΑΕΔ Μυτιλήνης κλιμάκιο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου

Περιοδεία στα γραφεία του ΟΑΕΔ Μυτιλήνης πραγματοποίησε, σήμερα Τετάρτη, 26 Νοέμβρη το πρωί κλιμάκιο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου με μέλη της διοίκησης και συνδικαλιστές από τα σωματεία-μέλη.


Μοιράστηκε υλικό, συζητήθηκε και αναπτύχθηκε το διεκδικητικό πλαίσιο του Εργατικού Κέντρου για την ανεργία στους εργαζόμενους και στους δεκάδες ανέργους που βρίσκονταν στα γραφεία του ΟΑΕΔ. Το κλιμάκιο επίδωσε τα αιτήματα του και στον διευθυντή της τοπικής υπηρεσίας.

Παράλληλα μοιράστηκε το κάλεσμα και ενημερώθηκαν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι για την απεργία της 27ης Νοέμβρη και την απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 11 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς.