oaednews

Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020

Αποσύρουν όλα τα ψηφοδέλτια για τα υπηρεσιακά συμβούλια – «Δεν νομιμοποιούμε τις εκλογές παρωδία»

 

  • Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί τις παρατάξεις να μην συμμετάσχουν στη διαδικασία, ενώ, στην περίπτωση που υπάρξουν υποψήφιοι, καλεί τους καθηγητές και τις καθηγήτριες «να απέχουν μαζικά από την ψηφοφορία».

Ολόκληρη η απόφαση της ΟΛΜΕ:

Καταργούν την αποζημίωση απόλυσης

 

Το όνειδος του νέου Πτωχευτικού Κώδικα!

Για 100 χρόνια, από τον ν. 2112/1920 και αργότερα με τον ν. 3198/1955, η απόλυση εργαζομένου ήταν άκυρη, χωρίς ταυτόχρονη καταβολή αποζημίωσης.


Σήμερα στο άρθρο 109 του νέου Πτωχευτικού Κώδικα, που κατατέθηκε στη Βουλή προς ψήφιση, αναφέρεται ρητά ότι «Για το κύρος της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας δεν απαιτείται η καταβολή της αποζημίωσης.».

Με αλχημείες συγκρατούν την εκτόξευση της ανεργίας!

 Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ (8-10-2020) για την ανεργία τον μήνα Ιούλιο 2020, οι τελούντες σε αναστολή ΜΕΧΡΙ τρεις (3) μήνες θεωρούνται «εργαζόμενοι» και οι τελούντες σε αναστολή ΠΑΝΩ από τρεις (3) μήνες θεωρούνται «οικονομικά ΜΗ ενεργοί».

Οι δημόσιοι υπάλληλοι ξεκινούν άμεσα μαθήματα πρώτων βοηθειών

Ξεκινά άμεσα η εκπαίδευση των δημοσίων υπαλλήλων για παροχή πρώτων βοηθειών μετά από το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε, σήμερα, ο Υπουργός Εσωτερικών, με τον Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ.), Dr. Αντώνιο Αυγερινό.

Η ανάγκη εδραίωσης της συνεργασίας του Υπουργείου Εσωτερικών και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού αποσκοπεί αφενός στην υγειονομική/ιατρική κάλυψη και στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, με τη σωστή και ασφαλή παροχή πρώτων βοηθειών σε κάθε είδους διοργανώσεις, όπως εθιμοτυπικές εκδηλώσεις, συναυλίες, πολιτιστικά δρώμενα, αθλητικά γεγονότα κ.λπ. σε πανελλαδικό επίπεδο και αφετέρου στη βελτίωση των μηχανισμών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και στην ενίσχυση της προστασίας των ευάλωτων προσώπων.

Με αυτά τα δεδομένα, στο πλαίσιο του Μνημονίου συμφωνήθηκε πως ο Ε.Ε.Σ. θα συνδράμει και θα υποστηρίξει το ΥΠΕΣ σε 10 βασικά πεδία:

 Στην υγειονομική κάλυψη και πρωτοβάθμια περίθαλψη σε κάθε είδους διοργανώσεις και εκδηλώσεις του Υπουργείου.


2. Σε όλες τις εθιμοτυπικές εκδηλώσεις που επιμελείται το Τμήμα Δημοσίων σχέσεων του ΥΠΕΣ, όπως σε παρελάσεις κ.λπ.
3. Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, σε χώρους που θα υποδειχθούν από το Υπουργείο.
4. Σε Αθλητικά Κέντρα και κατασκηνώσεις, για παιδιά και ενήλικες, που οργανώνει το ΥΠΕΣ.

Συνδικαλιστικός νόμος: Αλλάζουν όλα!!!

 Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν οι επιχειρήσεις στις απεργίες με ευθύνη των συνδικάτων σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νέος συνδικαλιστικός νόμος. Παράλληλα προβλέπονται ποινές στα συνδικάτα για να μην παραλύει ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας κατά την διάρκεια απεργίας

Πως μπορούν να πάρουν αμοιβαία μετάταξη οι δημόσιοι υπάλληλοι

 Διευκρινίσεις για τη διενέργεια αμοιβαίας μετάταξης στο πλαίσιο του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ) δίνει το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο του

Κατόπιν διαφόρων ερωτημάτων που υποβάλλονται στην Υπηρεσία μας σχετικά με τη διαδικασία διενέργειας της αμοιβαίας μετάταξης, όπως προβλέπεται στις διατάξεις του αρ. 10 του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας (ΕΣΚ), ν. 4440/2016, όπως ισχύει, και της σχετικής αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.49Κ/129/οικ.9359/6.3.2018 (Β' 883) απόφασης, όπως ισχύει, διευκρινίζονται περαιτέρω τα εξής: