oaednews

Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Σε λάθος πόστο βρίσκονται 2 στους 10 εργαζόμενους

Ένας στους πέντε εργαζόμενους βρίσκεται σε λάθος ρόλο. Εργάζεται χωρίς να εμφανίζεται δεσμευμένος, παραγωγικός ή να έχει κίνητρα σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα από τη Right Management, τον παγκόσμιο ηγέτη στη διαχείριση ταλέντου και σταδιοδρομίας της ManpowerGroup.
Μέσα από συνεντεύξεις σε περισσότερους από 4.600 ανθρώπους σε 20 χώρες, η Right Management διαπίστωσε ότι οι εταιρείες οφείλουν να επενδύσουν στην εξέλιξη των εργαζομένων τους, να βοηθήσουν την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους καθώς και να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία με τρόπους που τους ταιριάζουν (μέσω διαδικτύου, προσωπικής εκπαίδευσης ή πάνω στη δουλειά, «on the job») ώστε να ενισχύσουν τη δέσμευση και την παραγωγικότητά τους.

Κινητικότητα: Πώς θα αξιολογηθούν οι υποψήφιοι

Σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν το νέο σύστημα, η αξιολόγηση των υποψήφιων προς μετάταξη υπαλλήλων θα γίνεται από τριμελές όργανο του φορέα που έχει ζητήσει να δεχτεί υπαλλήλους για την κάλυψη των κενών του. Το όργανο αυτό θα στελεχώνεται από τον γενικό διευθυντή και τον διευθυντή της υπηρεσίας στην οποία ανήκει η προς κάλυψη θέση, καθώς και τον διευθυντή προσωπικού του φορέα, αλλά και με τον προϊστάμενο του Τμήματος στο οποίο ανήκει η εκάστοτε προκηρυσσόμενη θέση και ο οποίος δύναται να συμμετέχει ως παρατηρητής εκπρόσωπος του οικείου συλλόγου εργαζομένων, όπως αναφέρει μια ακόμη προσθήκη.

Ξεκινά δράση για επιχειρήσεις με επιδότηση έως 50.000 ευρώ - Οι προϋποθεσεις

Στις 8 Ιανουαρίου 2018 θα ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή των επενδυτικών σχεδίων για τη δράση «ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕ ΕΞΩ» με προϋπολογισμό 50.000.000 ευρώ (Δημόσια Δαπάνη).
Η δράση έχει ως αντικείμενο την προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων μεταποιητικών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες.Σημειώνεται ότι η υποβολή προτάσεων αφορά σε επενδυτικά σχέδια μέχρι 100.000 ευρώ με ποσοστό ενίσχυσης 50% και άρα το μέγιστο που μπορεί να πάρει ένας επιχειρηματίας είναι 50.000

Τώρα και έκδοση «μειωμένου» ηλεκτρονικού εισιτηρίου

Την έκδοση προσωποποιημένης ηλεκτρονικής κάρτας προτείνει ο ΟΑΣΑ στο επιβατικό κοινό που επιθυμεί να προμηθευτεί μειωμένα κόμιστρα.

Σε εξέλιξη οι αιτήσεις θέσεων για προσωπικό διοικητικό

Διοργανώνει γενικό διαγωνισμό βάσει εξετάσεων για την κατάρτιση εφεδρικών πινάκων από τους οποίους τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα μπορούν να προσλαμβάνουν νέα μέλη της δημόσιας διοίκησης ως « γραμματείς/βοηθούς γραφείου » (ομάδα καθηκόντων AST-SC), η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO).
Επιθυμητός αριθμός επιτυχόντων:
  • ΒΑΘΜΌΣ SC 1: 210
  • ΒΑΘΜΌΣ SC 2: 123