oaednews

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση - Κάλεσμα

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ   ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ–
ΟΑΕΔ- ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2014


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Καλούνται οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, όπως προσέλθουν στη  συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την
Τετάρτη, 26 Μαρτίου και 11π.μ στα γραφεία της ΠΟΕ - ΟΤΑ στην οδό Μάρνης 23 στο 5ο όροφο, ώστε να ενημερωθούν για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα και για να προγραμματιστούν οι περαιτέρω κινητοποιήσεις μας.

«Σωσίβιο» για αποσπασμένους σε Κόμματα δημοσίους υπαλλήλους

Ενώ αύριο, Παρασκευή 21 Μαρτίου, λήγουν οι αιτήσεις των δημοσίων υπαλλήλων, που τίθενται σε καθεστώς «διαθεσιμότητας», διαφορετικά θα αξιολογηθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι, που είναι αποσπασμένοι σε Βουλευτικά Γραφεία και Γραφεία Κομμάτων, σύμφωνα με Τροπολογία που ψηφίστηκε, κατά πλειοψηφία, από την Ολομέλεια της Βουλής, και κατατέθηκε από 14 Βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. 

Κτηνοτρόφοι: Θανατηφόρο χτύπημα που θα οδηγήσει στην ανεργία

Για θανατηφόρο χτύπημα στην ελληνική γαλακτοπαραγωγό αγελαδοτροφία αλλά και στη γαλακτοβιομηχανία παραγωγής φρέσκου ελληνικού γάλακτος από την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου γάλακτος, κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ).
 
Όπως αναφέρει, θα οδηγήσει σε αθρόες εισαγωγές υποβαθμισμένης ποιότητας γάλακτος, καταφέροντας ένα ακόμα πλήγμα στο ήδη επιβαρυμένο σήμερα, με 2 δισ. ευρώ, ελλειμματικό ισοζύγιο αγροτικών προϊόντων και τροφίμων. Την ίδια ώρα, επισημαίνεται, οι 100.000 περίπου απασχολούμενοι, άμεσα ή έμμεσα με τον τομέα της αγελαδοτροφίας (παραγωγή, εμφιάλωση, διακίνηση γάλακτος), θα έχουν να αντιμετωπίσουν έντονο το φάσμα της ανεργίας και την απαξίωση τεράστιων επενδύσεων που έχουν γίνει στον τομέα Από την πλευρά της, η «Πρωτοβουλία Αγροτών» σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως είναι θλιβερό για την παραγωγική ανάταξη μιας χώρας, το αρμόδιο υπουργείο Ανάπτυξης να θεωρεί ότι θα επέλθει με την αύξηση των εισαγωγών και την ισχυροποίηση των αλυσίδων λιανικής και των σούπερ μάρκετ.

Ψάχνει τα πτυχία των Δημοσίων Υπαλλήλων ο Μητσοτάκης

Η επιτάχυνση και η αποτελεσματικότερη παρακολούθηση του ελέγχου εγκυρότητας των πιστοποιητικών των δημοσίων υπαλλήλων διασφαλίζεται με την εγκύκλιο που υπέγραψε σήμερα, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΔΜ.
Συγκεκριμένα, με την εν λόγω εγκύκλιο αποσαφηνίζονται όλες οι λεπτομέρειες και η διαδικασία αντιμετώπισης των περιπτώσεων όπου εντοπίζονται πλαστά δικαιολογητικά τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από δημοσίους υπαλλήλους κατά το στάδιο του διορισμού, πρόσληψης ή μετατροπής της σύμβασης εργασίας τους.

Έρχεται ρύθμιση των δανείων του ΟΕΚ.


 Ρύθμιση δανείων για 181.519 δανειολήπτες του πρώην ΟΕΚ προωθεί εκ νέου ή κυβέρνηση με επιμήκυνση δόσεων πέραν και των 10 ετών για όσους έχουν επιδότηση επιτοκίου και με εξόφληση χρεών στα πρότυπα των οφειλετών των ασφαλιστικών ταμείων για όσους πήραν άτοκο δάνειο από κεφάλαια του Οργανισμού τα προηγούμενα χρόνια

ΚΙΛΕΛΕΡ: ΤΟ ΑΔΙΚΑΙΩΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ

Του Γεωργίου Παπασίμου

Έναν αιώνα και πλέον από την εξέγερση των αγροτών στο Κιλελέρ, για την κατάργηση των τσιφλικιών στη Θεσσαλία και στην υπόλοιπη Ελλάδα και μέσα από μια πορεία ταραγμένη με αγώνες, καθημερινό μόχθο και αγωνία για την επιβίωση, η αγροτική τάξη στην Χώρα μας, αφού αποτέλεσε όλα αυτά τα χρόνια οικονομικό και κοινωνικό στήριγμα, αλλά και το εύκολο «μαξιλάρι» του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, βρίσκεται σήμερα στο ίδιο μέρος της έναρξης του «κύκλου», αυτό της νεοκολληγοποίησης.
Είναι οι συνέπειες της έλλειψης μιας οραματικής εθνικής αγροτικής ανάπτυξης σε όλη την μεταπολεμική περίοδο, πλην ελαχίστων κάποιων φωτεινών, αλλά ελλειμματικών, τελικά, προσπαθειών, που έγιναν στην δεκαετία του 1980. Αποκορύφωμα, ο μνημονιακός «όλεθρος», που έχει δραματικές επιπτώσεις και στον αγροτικό τομέα.

Στις 9 Μαΐου το μπαξίσι σε 64.065 ένστολους

Στις 9 Μαΐου θα καταβληθεί εφάπαξ το επίδομα αλληλεγγύης σε περίπου 65.000 ένστολους σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών. Πρόκειται για το ποσό που θα καταβληθεί στους ένστολους από το κοινωνικό μέρισμα των 500 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς

Οι βουλευτές θα αξιολογούν τους υπαλλήλους που έχουν αποσπάσει στα γραφεία τους !!!

Βουλευτική τροπολογία με την οποία οι δημόσιοι υπάλληλοι που είναι αποσπασμένοι στα βουλευτικά γραφεία και τα γραφεία των κομμάτων θα αξιολογούνται από τα πρόσωπα στα οποία είναι αποσπασμένοι, ψήφισε η κυβέρνηση στον Κώδικα Μετανάστευσης.

Δελτίο τύπου ΔΗΜΑΡ

                                                  
                        Αναγνωστάκης Δημήτρης
                                                                                       Βουλευτής Εύβοιας      
                                                                                       Χαλκίδα, 19/03/2014
                                                                                                                       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Συνάντηση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, με αντιπροσωπεία του Συντονιστικού Διαθέσιμων Ασφαλιστικών Ταμείων – ΟΑΕΔ Υπουργείου Εργασίας»


Τον Γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡΔημήτρη Αναγνωστάκη, επισκέφτηκε χθες στη βουλή ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ κ. Μακράκης Γιώργος, ο Γεν. Γρ. ΠΟΣΕ-ΙΚΑ κ. Πονηράκος Κώστας, ο Γεν. Γρ. Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων κ. Ζερβός Τάσος καιαντιπροσωπεία του Συντονιστικού Διαθέσιμων Υπουργείου Εργασίας κυρίες Κουζούπη Αθηνά, Πανοπούλου Χριστίνα και Αντωνίου Ευαγγελία.