oaednews

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

ΙΟΥΛΙΟΣ 1930.....Η ιστορία επαναλαμβάνεται??

1930: Έλληνες εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την ανεργία. Η μεγάλη οικονομική κρίση του 1929 είχε ως αποτέλεσμα την εκρηκτική αύξηση της ανεργίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Από το 1930 στην Ελλάδα άρχισαν να κλείνουν επιχειρήσεις. Η βιομηχανική παραγωγή και η οικοδομική δραστηριότητα μειώθηκαν. Την ίδια στιγμή πολλά εργοστάσια λειτουργούσαν μόνο για κάποιους μήνες το χρόνο. Εκρηκτικές ήταν οι συνθήκες καθώς δεν ήταν μόνο η μείωση της απασχόλησης, τα χαμηλά μεροκάματα και η έλλειψη οποιασδήποτε πρόνοιας για τους ανέργους από την πλευρά του κράτους, αλλά η ανέχεια και το επιτακτικό ζήτημα επιβίωσης. Στα 1930-1931

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ

 Κάτω τα χέρια από τους λαϊκούς αγώνες και το δικαίωμα στην απεργία
Ö        Όχι στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση
Τρίτη 15 Ιούλη    
Όλοι στα συλλαλητήρια
Αθήνα Ομόνοια 7μ.μ
Θεσσαλονίκη Άγαλμα Βενιζέλου 7μ.μ.

Δελτίο Τύπου
Αθήνα, 14 Ιουλίου 2014

1. Μια μέρα πριν την καταληκτική ημερομηνία από τη πλευρά της κυβέρνησης για την συμπλήρωση των εντύπων αξιολόγησης (15 Ιούλη 2014) τα δικαστήρια, μετά από προσφυγή της κυβέρνησης, έβγαλαν παράνομη την «αποχή-απεργία» της ΑΔΕΔΥ. Πρόκειται για πράξη πέρα για πέρα αντιδραστική και αυταρχική.
Η κυβέρνηση κλιμακώνει την αντιλαϊκή της πολιτική, προωθεί νέο αντιδραστικό νόμο για το συνδικαλιστικό κίνημα, βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των εργαζομένων στη ΔΕΗ, στα λιμάνια, στο ΜΕΤΡΟ, στους εκπαιδευτικούς κ.α.