oaednews

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

Γ. Στουρνάρας: Το όποιο δημοσιονομικό κενό θα καλύπτεται με απολύσεις

Στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου θα αφορούν τυχόν μέτρα που θα χρειαστούν για την τελευταία διετία του προγράμματος στήριξης, προκειμένου να αποφευχθεί η πίεση για νέες περικοπές μισθών - συντάξεων, εάν η τρόικα εντοπίσει "τρύπα", όπως διευκρινίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο MEGA.

Ανεργία 34% το 2016 στην Ελλάδα

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε η ανάλυση μακροοικονομικού υποδείγματος που αναπτύχθηκε από το Levy Economics Institute σε συνεργασία με το Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του ΙΝΕ-ΓΣΕΕ, για την πραγματική κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. 

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 50.000 ανέργους από τον ΟΑΕΔ

Πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για 50.000 ανέργους αναμένεται να προκηρυχθεί, μέσα στις επόμενες ημέρες, από τον ΟΑΕΔ. Η διαδικασία κατάρτισης του προγράμματος βρίσκεται σε τελικό στάδιο και αναμένεται να ανακοινωθεί και να υλοποιηθεί εντός Αυγούστου.

Η γενιά της... ολικής ύφεσης

Στην ταινία του 2006 «Τα παιδιά των ανθρώπων» παρουσιαζόταν η δυστοπία ενός κόσμου στον οποίο οι άνθρωποι είχαν χάσει τη δυνατότητα να κάνουν παιδιά.

Φορολογικό - σοκ για 3,3 εκατομμύρια πολίτες

Περίπου 1,3 εκατ. άνεργοι και άλλοι 2.000.000 χαμηλόμισθοι με ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν υψηλούς φόρους με τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς τα φορολογητέα εισοδήματά τους θα προσδιοριστούν από το υπουργείο Οικονομικών με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, σε επίπεδα πολύ υψηλότερα των 5.000 ευρώ.