oaednews

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

"Κούρεμα" 73% στο χρέος άνεργου δανειολήπτη

"Κούρεμα" - ανάσα στο χρέος του, κατά 73% έτυχε ένας άνεργος δανειολήπτης, χάρη στην απόφαση του Ειρηνοδικείου Χανίων. Τον δανειολήπτη συνέδραμε η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων τόσο Εξωδικαστικά με το Οικονομοτεχνικό της Επιτελείο, αλλά και δικαστικά με τον συνεργαζόμενο δικηγόρο των Χανίων κ.Γιώργο Βροντάκη.

Τους έπιασε ο πόνος για τους ανέργους


Ερώτηση Καπερνάρου για το επίδομα
Ερώτηση σχετικά με τους ανέργους που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, κατέθεσε ο Βασίλης Καρπενάρος, προς τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Παραμένει προτεραιότητα η απασχόληση για την ΕΕ, αλλά με την ανεργία στα ύψη...

Οι ηγέτες των 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα καταλήξουν μετά από μία διήμερη Σύνοδο, με την υπόσχεση να ενισχυθεί η σύγκλιση στις οικονομίες της Ένωσης, σύμφωνα με το προσχέδιο (draft) συμπερασμάτων της Συνόδου, που περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου Dow Jones Newswires.

«Απασχόληση για το περιβάλλον στον Αργοσαρωνικό»


Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Απασχόληση και προστασία Περιβάλλοντος», στην οποία συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων συνεχίζει με συνέπεια την υλοποίηση του σχεδίου «Απασχόληση για την προστασία του περιβάλλοντος στον Αργοσαρωνικό». 

Απίστευτο: Δίνει δουλειά σε 20 Έλληνες και τον απελαύνουν!

Η απίστευτη ιστορία του Σύριου Πολιτικού Μηχανικού,του Αϊμάν Καρντί, που αποκαλύπτει το cretalive έρχεται να αποδείξει πως το παράδοξο και ο παραλογισμός δεν έχουν όρια!

Kατάληψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης

Πάνω από 10.000 κόσμου στις σημερινές κινητοποιήσεις - Πολύ περισσότεροι σύμφωνα με τους διοργανωτές - Παραμένουν οι συγκεντρωμένοι και απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο να κατέβει στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Όλο και περισσότεροι Έλληνες στη μερική απασχόληση

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης διαβίβασε στη Βουλή στοιχεία που δείχνουν την αύξηση των ελαστικών μορφών εργασίας, αλλά και τη μείωση των μισθών την τελευταία διετία στη χώρα μας.

Ωθηση 100 ανέργων στην απασχόληση

Εως την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου, θα υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής για τις 100 θέσεις ανέργων ατόμων με αναπηρία στην Περιφέρεια Αττικής, μέσω της Αναπτυξιακής Σύμπραξης Προ-Ωθηση, στο πλαίσιο της πράξης «Πρόσβαση στον τουρισμό - Ωθηση στην εργασία: Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ανέργους με αναπηρία στον τουριστικό κλάδο της Περιφέρειας Αττικής».

Κόβεται από ΟΑΕΔ το επίδομα επίσχεσης

Αρνητική η εισήγηση του τοπικού παραρτήματος του ΟΑΕΔ για τη χορήγηση επιδόματος επίσχεσης σε εργαζόμενους του Ομίλου Λεμονιά. Έντονες αντιδράσεις από τους θιγόμενους που καταγγέλλουν την Πολιτεία και υποστηρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να εγκρίνεται «κατά το δοκούν» το επίδομα επίσχεσης ειδικά σε εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Νεκρός 65χρονος διαδηλωτής στο Σύνταγμα

Τραγωδία κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας. Ένας 65χρονος άνδρας, που συμμετείχε στην πορεία, έχασε τη ζωή του κατά τη μεταφορά του από το ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», λίγο αφότου αισθάνθηκε δυσφορία και λιποθύμησε.

Τι ισχύει και τι αλλάζει με τα χρόνια συνταξιοδότησης

Λίγοι γλιτώνουν τα δυο παραπάνω χρόνια, ενώ πολλοί είναι αυτοί που θα δουν τα χρόνια για τη σύνταξη να αυξάνονται ως και πέντε ή επτά ανά περίπτωση. Αρκετοί όμως οριακά αποφεύγουν την αύξηση των ορίων.Ποιοι είναι αυτοί; Όσοι ως το τέλος του χρόνου συμπληρώσουν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης από το ΙΚΑ. Οι προϋποθέσεις αφορούν τόσο τα έτη ασφάλισης όσο και τα ηλικιακά όρια. Βέβαια όλα αυτά με βάση τα υπάρχοντα σενάρια, νόμος ακόμη δεν υπάρχει και έτσι δεν μπορούμε να αποκλείσουμε και δυσάρεστες εκπλήξεις.