oaednews

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ : ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΡΙΟ 22/7 από 11.00πμ έως τη λήξη του ωραρίου


Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με την καθολική, μαζική και επίμονη συμμετοχή τους στην Απεργία – Αποχή της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην «αξιολόγηση», εξακολουθούν να διατρανώνουν καθημερινά την απόφασή τους να μην επιτρέψουν στην Κυβέρνηση να διαλύσει τις Δημόσιες και Κοινωνικές Υπηρεσίες, να ανοίξει το δρόμο για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, να μειώσει παραπέρα τους μισθούς και να προωθήσει τον κανιβαλισμό στους χώρους εργασίας.
Μπροστά στην καθολική άρνηση των δημοσίων υπαλλήλων να αποδεχτούν τις επιλογές της Κυβέρνησης, έντρομοι, Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Κυβέρνηση, αποφάσισαν για ακόμα μία φορά να δείξουν τον αυταρχισμό τους. Επέλεξαν το δρόμο της ποινικοποίησης των αγώνων, διακινδυνεύοντας μάλιστα να «τραυματίσουν» για άλλη μια φορά τους Θεσμούς (όπως η Δικαιοσύνη), εμπλέκοντας τους σε υποθέσεις που δεν άπτονται της αποστολής τους. Θα πρέπει, όμως, κάποτε η Κυβέρνηση και ο Υπουργός να κατανοήσουν ότι τα κοινωνικο-πολιτικά θέματα και τα προβλήματα των εργαζόμενων δεν λύνονται ούτε στα Δικαστήρια, ούτε με την καταστολή, ούτε με τον αυταρχισμό.
Η Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ κηρύσσει Στάση Εργασίας για αύριο, Τρίτη, 22 Ιουλίου 2014, από τις 11.00 π.μ.

Δημόσιο: 5 ώρες επιπλέον δουλειά με τα ίδια λεφτά! - Ανοιχτές οι δημόσιες υπηρεσίες 7.30-16.30!

Σύντομα, σύμφωνα με τις μνημονιακές δεσμεύσεις, αλλάζει το σημερινό ωράριο εργασίας των 40 ωρών στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και αυξάνεται σε 45 ώρες, με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα.

ΣτΕ: Απόρριψη αίτησης για αναστολή των εγκυκλίων αξιολόγησης υπαλλήλων

Η Ολομέλεια απέρριψε την αίτηση της ΑΔΕΔΥ για τους δημόσιους υπαλλήλους και υπαλλήλους των ΝΠΔΔ.

Με τη «βούλα» του ΣτΕ ο νέος χάρτης της δημόσιας διοίκησης: Εγκρίθηκαν τα νέα οργανογράμματα 11 υπουργείων – Ποιες διατάξεις κρίθηκαν παράνομες.



Νόμιμα κρίθηκαν 11 από τα 16 σχέδια Προεδρικών Διαταγμάτων με τους νέους οργανισμούς των υπουργείων, από το Συμβούλιο της Επικρατείας και συγκεκριμένα το Ε΄ Τμήμα του, με πρόεδρο την Αγγελική Θεοφιλοπούλου έκρινε, ωστόσο το ΣτΕ προχώρησε και σε ορισμένες παρατηρήσεις.

Φεύγουν τα καλύτερα μυαλά

Του ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗ μέλους της Δ.Ε. του ΤΣΜΕΔΕ, αντιπροέδρου ΕΣΤΑΜΕΔΕ

Εχουμε σήμερα δύο μεγάλες κατηγορίες νέων. Η μία νέα γενιά μεταναστεύει και η άλλη που μένει είναι άνεργη κατά 60%. Ας αρχίσουμε από αυτούς που μεταναστεύουν.

Ο Κρητικός συνδικαλιστής που τιμούν οι ΗΠΑ εκατό χρόνια

Ο Λούης Τίκας, Ηλίας Σπαντιδάκης στο ελληνικό του όνομα
Ποιος είναι ο Έλληνας που έγινε τραγούδι, μνημείο και σύμβολο αγώνων σε όλο τον πλανήτη; Η συνδικαλιστική δράση, οι συνθήκες εργασίας στις ΗΠΑ του 1914 και το πρόωρο τέλος ενός πραγματικού αγωνιστή που τα έβαλε με τον Ροκφέλερ

ΕΒΕΠ: Ζητά επιδότηση εισφορών ΟΑΕΔ

Σε μια πολύπλευρη και στοχευμένη προσπάθεια του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς να βοηθήσει στην επιβίωση των επιχειρήσεων του κέντρου της πόλης, των οποίων η λειτουργία ήδη δοκιμάζεται σοβαρά από τις συνέπειες των έργων επέκτασης σε ΜΕΤΡΟ & ΤΡΑΜ, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Βασίλης Κορκίδης, απέστειλε στις 18/7/14, σχετικές επιστολές στον Υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση και τον Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ., κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου, για την επιδότηση των εργοδοτικών τους εισφορών.

Εργαζόμενοι ΟΑΕΔ: "Στέλνουν τα κονδύλια σε εργολάβους καθαριότητας ενώ οι εργαζόμενοι παίρνουν ψίχουλα"

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Υπαλλήλων στον ΟΑΕΔ, Γιώργος Μακράκης, μιλά στο Κόκκινο για την απευθείας ανάθεση του έργου της καθαριότητας σε ιδιωτικές εταιρίες.  - See more at: http://stokokkino.gr/article/5819/Ergazomenoi-OAED-Stelnoun-ta-kondulia-se-ergolabous-kathariotitas-eno-oi-ergazomenoi-pairnoun-psixoula#sthash.Y0RGb6Mo.dpuf

Μαζί με την ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ οι Περιφερειάρχες για την αξιολόγηση

Σε σύσκεψη των 13 Περιφερειαρχών, που έγινε στα Γραφεία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, σχετικά με την αξιολόγηση του προσωπικού των Περιφερειών, αποφασίστηκε να παραστεί η ΕΝ.Π.Ε., υπέρ της ΑΔΕΔΥ, κατά την εκδίκαση της αίτησης ακυρώσεως στο Συμβούλιο Επικρατείας.
Ο Πρόεδρος της ΕΝ.Π.Ε. Γιάννης Σγουρός, δήλωσε για το θέμα: