oaednews

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Θέλει 15.000 απολύσεις η Τρόικα-Στον αέρα τα μέτρα

Νέες πιέσεις της τρόικας: Το βράδυ της Πέμπτης ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών κ. Πάνος Τσακλόγλου ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρίαση του Euro Working Group (Eurogroup σε επίπεδο συνεργατών υπουργών Οικονομικών) στις Βρυξέλλες.

Τι μου Έμαθαν 2,5 Χρόνια Κρίσης



(μιλάει ένα κορίτσι 33 χρονών, μετά απο 2 απολύσεις, μια παραίτηση, κάποια θαύματα, άπειρα βιογραφικά, πολλά interview και ένα μίνι start - up )

Υποθέτω - τι υποθέτω, σίγουρη είμαι - πως αν κάνεις μια ειλικρινή έρευνα στο διαδίκτυο θα βρείς πάμπολλα κείμενα απείρως αξιολογότερα απο αυτό διαβάζεις αυτή τη στιγμή. Είναι εισαγωγή ενοχική το γνωρίζω αυτό, αλλά ακουμπά στο γεγονός πως πάντα μα πάντα απεχθανόμουν τα αποφθέγματα και τις διδαχές. Νομίζω πως μπορούν να τα κάνουν μονάχα οι πολύ σπουδαίοι, ή ο Ουμπέρτο Έκο.

Κρίση και εθνική ταυτότητα

του David Gardner,  Financial Times

Η Ισπανία έχει εισέλθει σε μια περίοδο συνταγματικής κρίσης. Η απόφαση της εθνικιστικής κυβέρνησης της Καταλονίας να προκηρύξει πρόωρες εκλογές τον Νοέμβριο -οι οποίες, στην πράξη, θα μετατραπούν σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία- έχει ανοίξει τον δρόμο για την απόσχιση της επαρχίας.

Συνδικαλιστική τροικα!

Σκληρή επίθεση κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ εξαπέλυσε το Σωματείο Εργαζομένων του Μετρό Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για επαναστατική γυμναστική και συνδικαλιστικές καρέκλες.