oaednews

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Συνάντηση ΓΣΕΕ-Σγουρού για την ανεργία

Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανακούφιση των ανέργων συζήτησε το προεδρείο της ΓΣΕΕ με τον περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Σγουρό.

Κοινοτική πρωτοβουλία για την ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών 0 σχόλια


Δραματική χαρακτηρίζει τη σημερινή κατάσταση στην ΕΕ αναφορικά με την ανεργία των νέων κάτω των 25 ετών η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αναλαμβάνει κοινοτική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση του προβλήματος, ενώ καλεί τα κράτη μέλη να κάνουν χρήση το συντομότερο των 30 δισ. ευρώ του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, τα οποία παραμένουν αδιάθετα.
«Η σημερινή κατάσταση για τους νέους σε πολλές χώρες της ΕΕ σήμερα γίνεται δραματική», δήλωσε σήμερα στις Βρυξέλλες, ο Επίτροπος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ένταξη, Λάζλο Άντορ, προειδοποιώντας ότι «εάν δεν αναληφθεί αποφασιστική δράση σε κοινοτικό και εθνικό επίπεδο, διακινδυνεύουμε να χάσουμε αυτή τη γενιά, με βαρύ κόστος για την οικονομία και την κοινωνία».

Η Ευτυχία Αλεβιζάτου νέα Πρόεδρος του Ταμείου αλληλοβοήθειας ΟΑΕΔ



 Μετά την αποχώρηση του Συναδέλφου Αντώνη Κορμά, από την προεδρεία του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΟΑΕΔ, το Δ.Σ. του Ταμείου  εξέλεξε νέα Πρόεδρο, την Ευτυχία Αλεβιζάτου. Η κ. Αλεβιζάτου μετά την εκλογή της δήλωσε:

Προσλήψεις 58 συμβασιούχων στη Γ.Γ. Ισότητας Φύλων


Συνολικά 58 άτομα θα προσληφθούν, προκειμένου να στελεχώσουν τα 14 Συμβουλευτικά Κέντρα για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών στις 13 πόλεις - έδρες των Περιφερειών και στον Πειραιά, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.