oaednews

Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Δευτέρα, σαν Κυριακή: «Να σε διώχνουν απ’ τη δουλειά είναι σαν κάταγμα»


«Τι μέρα είναι;» Ο Σάντα έχει χάσει τις μέρες. Γιατί είναι άνεργος. «Δευτέρα». Κι αυτό δεν του λέει τίποτα. Ούτε αρχή της εργάσιμης εβδομάδας, ούτε τσαγκαροδευτέρα, ούτε χτες ξενύχτησα και σήμερα θα σέρνομαι στη δουλειά. Δευτέρα, σαν Κυριακή, σαν Σάββατο, σαν Τετάρτη. Αράζει μαζί με τον Λίνο στα βράχια, στον ήλιο. Τον Λίνο, που βάφει τα μαλλιά του για να φαίνεται νεότερος όταν πάει για συνέντευξη για τη δουλειά που διάβασε στην αγγελία: «Zητούνται νέοι 20-35 ετών». Πενηντάρης αυτός, με δυο παιδιά, τι να κάνει, πάει.

Ψαλίδι έως 50% σε 20 επιδόματα



 Εκτιμάται ότι θα εξοικονομηθούν το 2011 περίπου 175,5 εκατ. ευρώ και 351 εκατ. ευρώ ετησίως από το 2012 και μετά
Του Προκοπη Xατζηνικολαου

Ανησυχούν στη Γαλλία με 9,5 % ανεργία/ στην Ελλάδα με 15% χαιρόμαστε!

Σημαντικά κλονίστηκε η πεποίθηση της γαλλικής κυβέρνησης ότι το 2013 θα περιορίσει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ, από την έκθεση του ΔΝΤ για τη χώρα, αλλά και τα στοιχεία για την αναπάντεχη αύξηση της ανεργίας.

Με εποπτεία κα έλεγχο του ΑΣΕΠ τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με αφορμή ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές της ΝΔ, κ.κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Κωνσταντίνος Τασούλας, επισημαίνεται ότι, σε αντίθεση με ότι συνέβαινε πριν το 2009, οι προσλήψεις ακόμη και εκείνες που αφορούν  στην απασχόληση ανέργων στα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας, θα γίνουν με απόλυτα διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια.

«Ψαλίδι» σε επιδόματα

«Ψαλίδι» σε επιδόματα, αποζημιώσεις και παροχές των υπαλλήλων και λειτουργών του Δημοσίου βάζει η κυβέρνηση με στόχο την εξοικονόμηση μέχρι τέλος του έτους δαπάνης 175,5 εκατ. ευρώ περίπου.

ΑΔΕΔΥ: «Η κυβέρνηση μας αιφνιδίασε με τις μειώσεις μισθών»



Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι θα αντιδράσουν με κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στον Αύγουστο.
Για αιφνιδιασμό κατηγορεί την κυβέρνηση η ΑΔΕΔΥ, υποστηρίζοντας ότι προχώρησε σε μειώσεις μισθών, πριν να γίνουν οι προγραμματισμένες για την επόμενη εβδομάδα διαπραγματεύσεις και δηλώνει ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι θα αντιδράσουν με κινητοποιήσεις ακόμα και μέσα στον Αύγουστο.