oaednews

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019

ΟΑΕΔ: Οι προσωρινοί πίνακες της ΣΟΧ2/2018

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανακοινώνει την δημοσιοποίηση των πινάκων κατάταξης των υποψηφίων που υπέβαλαν αίτηση σύμφωνα με την αριθμ.πρωτ. 73860/24-10-2018 ανακοίνωση-ΣΟΧ2/2018, για την πρόσληψη προσωπικού για τις ανάγκες των βρεφονηπιακών παιδικών σταθμών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Τα αποτελέσματα

Τι ισχύει αν ο εργαζόμενος δεν πάει στη δουλειά λόγω κακοκαιρίας

Οι εργοδότες θα πρέπει να λαμβάνουν τα κατάλληλα κατά περίπτωση τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, ανάλογα με τις υπάρχουσες ανάγκες και δυνατότητες, για τη μείωση της έκθεσης των εργαζομένων σε κίνδυνο, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και να τους παρέχουν τις κατάλληλες οδηγίες».
Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Υπουργείο Εργασίας σε σχέση με τους κανόνες υγείας και ασφάλειας που προβλέπονται από την εργατική νομοθεσία, με αφορμή τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν σε περιοχές της χώρας. Ειδικότερα, το Υπουργείο Εργασίας επισημαίνει τα εξής:

Αδυναμία προσέλευσης στην εργασία λόγω κακοκαιρίας: Τι ισχύει

Οδηγίες από την  για όσους εργαζόμενους δεν μπορέσουν να παρευρεθούν στην δουλειά λόγω έντονων καιρικών φαινομένων.Προκειμένου να διασφαλισθεί η τήρηση των μέτρων για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων σε συνθήκες ψύχους, έντονων χιονοπτώσεων και παγετού, η Γ.Σ.Ε.Ε. ενημερώνει για τα ακόλουθα:
1. Αδυναμία προσέλευσης των εργαζομένων στην εργασία τους
Οι εργαζόμενοι που δεν κατάφεραν να προσέλθουν στην εργασία τους όχι λόγω δικής τους υπαιτιότητας, αλλά εξαιτίας σπουδαίου λόγου που οφείλεται σε αδυναμία μετακίνησής τους λόγω της χιονόπτωσης και των συνεπειών της δικαιούνται κανονικά της αποδοχές τους για την ημέρα ή τις ημέρες αυτές της κακοκαιρίας, αρκεί να έχει προηγηθεί τουλάχιστον δεκαήμερη πραγματική εργασία στον εργοδότη τους.

ΕΦΚΑ: Αυτές είναι οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης - Αναλυτικά παραδείγματα

Όλες οι προϋποθέσεις συνταξιοδότησης για την άσκηση του δικαιώματος σύνταξης λόγω γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου από τους ασφαλισμένους των ενταχθέντων στον ΕΦΚΑ φορέων, συμπεριλαμβανομένων του Δημοσίου και του ΟΓΑ, περιλαμβάνονται σε νέο σχετικό έγγραφο του ΕΦΚΑ.

Περί εγχώριας διαφθοράς και «κακών ξένων»

Ο κυρ Λευτέρης είχε χρόνια να φανεί απ΄το μαγαζί. Γέρασε ο άνθρωπος, πήρε τη σύνταξή του και έμεινε μόνιμα στον τόπο του, την Κρήτη. Τον ήξερα πολύ καλά από τότε που εργαζόμουν (για ένα διάστημα) στο μαγαζί του μακαρίτη του θείου μου για να μάθω τη δουλειά. Ήταν καθημερινός πελάτης. Υδραυλικός και μάλιστα διορισμένος σε μόνιμη θέση στην ΕΥΔΑΠ.

ΟΑΕΔ: Σήμερα τα αποτελέσματα για τις προσλήψεις σε βρεφονηπιακούς

Σήμερα, Δευτέρα, (7/1), ξεκινά η διαδικασία έκδοσης αποτελεσμάτων για 86 νέους υπαλλήλους στους βρεφονηπιακούς του ΟΑΕΔ, μέσω της προκήρυξης ΣΟΧ 2/2018.
Όπως αναφέρει ο Οργανισμός με ανακοίνωσή του, οι πίνακες των αποτελεσμάτων θα αναρτηθούν στις 7 Ιανουαρίου 2019 λόγω των διακοπών των Χριστουγέννων.