oaednews

Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Επόμενη Περιφερειακή Συνέλευση στις 12/11/20014


1971

                            ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤ. ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 8 – ΤΡΑΧΩΝΕΣ
ΤΗΛ.  9989.646 – FAX 9942714
www.peyoaed.grpey@oaed.gr
Α Θ Η Ν Α
   
 Πέμπτη 06 Νοεμβρίου 2014
Α.Π.187

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  


 Ύστερα από την πραγματοποίηση 2 περιφερειακών συνελεύσεων η ΠΕΥ ΟΑΕΔ προχωρά στην επόμενη στο ΚΠΑ2 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, με σκοπό την αμεσότερη επικοινωνία και την πληρέστερη ενημέρωση.

ΕΡΤ: Συλλαλητήριο για τον ένα χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι ανακοινώσεις συμμετοχής και στήριξης του συλλαλητηρίου που θα γίνει την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου στις 6μμ έξω από το Ραδιομέγαρο, με αφορμή τον ένα χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ. Συνεχείς είναι οι παρεμβάσεις των εργαζόμενων της ελεύθερης - αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΤ, που συμμετείχαν και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.

Βραβεία και δυσκολίες της κοινωνικής επιχειρηματικότητας

Η δυσκολία πρόσβασης σε κεφάλαια και η ελλιπής κατανόηση του περιεχομένου των συνεταιριστικών μορφών επιχειρηματικότητας είναι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζονται στην Ελλάδα ως προς την ανάπτυξη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Επιμένουν...........

Στοχευμένες δράσεις που θα φθάσουν τα 700 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους, υλοποιεί το υπουργείο Εργασίας με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης.
Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εργασίας Γιάννης Πλακιωτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του νωρίτερα σήμερα, σε συνέδριο του Ελληνικού Ινστιτούτου Μάνατζμεντ Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΜΑΔ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων.

Νέο πρόγραμμα για 6.000 θέσεις εργασίας του ΟΑΕΔ

Νέο πρόγραμμα για 6.000 θέσεις εργασίας του ΟΑΕΔ. Υπογράφηκε η απόφαση από τον Υπουργό Εργασίας για το νέο πρόγραμμα επιδοτούμενων προσλήψεων σε επιχειρήσεις με στόχο να ωφεληθούν έως 6.000 άνεργοι ηλικίας 25 – 66 ετών, που θα υλοποιήσει άμεσα ο ΟΑΕΔ. Όπως είχε αναφέρει το dikaiologitika.gr πριν λίγες μέρες η εισήγηση για το νέο πρόγραμμα εγκρίθηκε αφού η ανταπόκριση για το αντίστοιχο πρόγραμμα που αφορούσε 5.000 νέες θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης, ήταν μεγάλη.

Τα νέα της Ηπείρου

Επίσκεψη στελεχών του ΟΑΕΔ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ.Γεώργιο Καψάλη επισκέφθηκαν  σήμερα,ο Περιφερειακός Δ/ντής ΟΑΕΔ Ηπείρου  κ. Πανούλας Φωκάς, ο Δ/ντής Σχολών ΟΑΕΔ κ.Ζάψας Γεώργιος, ο Υπεύθυνος  Προγραμμάτων Eures κ. Κασκάνης Γεώργιος, η Προϊσταμένη ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 Ιωαννίνων κ.Λαγού  Ελευθερία και η Εργασιακή Σύμβουλος ΟΑΕΔ ΚΠΑ2 κ. Ζέρβα Ελένη. Στη συνάντηση  παρέστη και η Υπεύθυνη Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων κ. Ευθαλία Γερωνυμάκη

Κάλεσμα στο συλλαλητήριο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παρασκευή 7.11

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν ΠΟΣΠΕΡΤ – ertopen κι οι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ την Παρασκευή, 7 Νοέμβρη 2014 και ώρα 6:00μμ έξω από το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
Στις 7 Νοέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγ. Παρασκευή και κατέλαβαν το κτίριο. Για τη συγκυβέρνηση η εισβολή κρίθηκε απαραίτητη αφού με κανένα άλλο τρόπο δεν κατάφερε να κάμψει το αγωνιστικό φρόνημα των εργαζόμενων της ΕΡΤ μετά το «μαύρο» στις 11 Ιούνη 2013 και τις απολύσεις σχεδόν 2.700 εργαζομένων. Το Ραδιομέγαρο στο διάστημα των κινητοποιήσεων ήταν η φωνή του κάθε αγωνιστή και η συγκυβέρνηση ευελπιστούσε ότι με τα ΜΑΤ θα τη φίμωνε.