oaednews

Δευτέρα 29 Μαΐου 2017

Γεροβασίλη: Έτσι θα είναι το «νέο Δημόσιο» -Έρχονται νέες υπηρεσίες από τα ΚΕΠ

Χαιρετισμό απηύθυνε η υπ. Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, στο 5ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2017», που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με τη συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης.  Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της αναφέρθηκε στις αλλαγές που έρχονται στο Δημόσιο και στο νέο ρόλο των ΚΕΠ.

ΥΠ.Δ.Α.: Σοβαρό ζήτημα για τη δημόσια διοίκηση το θέμα των συμβασιούχων»

Δεν θα αφήσουμε την Αριστερά να εκφυλιστεί σε "αριστερή παρένθεση"», τονίζει η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ειδήσεις Σαββατοκύριακο».
Όπως σημειώνει, «η Ελληνική κοινωνία γνωρίζει βιωματικά ποιοι την έβαλαν σε αυτή την περιπέτεια. Και δεν τους βλέπει ως κομμάτι της λύσης, αλλά του προβλήματος. Γι' αυτό και μάς παρακολουθεί κριτικά, από εμάς περιμένει αυτό που της υποσχεθήκαμε και θα κάνουμε, να τη βγάλουμε οριστικά από την επιτροπεία, την κοινωνική και οικονομική κρίση».

Σύνταξη: Ποιοι γλιτώνουν τις μεγάλες ανατροπές σε όρια ηλικίας και ποσά

Μεγάλες ανατροπές σε όρια ηλικίας και συντάξεις γλιτώνουν οι ασφαλισμένοι που έχουν τις προϋποθέσεις εξόδου στη σύνταξη έως το 2019 σε ηλικίες κάτω των 62 ετών.
Όσοι επιλέξουν να μείνουν, ενώ μπορούν να αποχωρήσουν, "πέφτουν σε διπλή παγίδα", και μεγαλύτερης αύξησης ορίων ηλικίας -πέραν των 62 αν δεν έχουν 37 έως 40 έτη- αλλά και μικρότερης σύνταξης, από αυτή που θα είχαν το 2017 ή το 2018.
Το "παράθυρο" των ευκαιριών "κλείνει" οριστικά το 2021, γιατί όσοι αποχωρήσουν τότε θα χρειάζονται 40 χρόνια για να γλιτώσουν την έξοδο στα 67.

«Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου το Ηλεκτρονικό Σύστημα Κινητικότητας»

«Μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου ξεκινάει η λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος για την κινητικότητα. Με τον τρόπο αυτό αντικαθίσταται ένα απαρχαιωμένο σύστημα αποσπάσεων και μετατάξεων, που έτρεφε το πελατειακό κράτος, με ένα σύγχρονο, ευέλικτο σύστημα κάλυψης των αναγκών της δημόσιας διοίκησης».
Αυτό ανακοίνωσε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τον χαιρετισμό της, στο 5ο Στρατηγικό Συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική 2017», που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, με τη συνεργασία του Ελληνικού Ινστιτούτου Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης. «Με τον τρόπο αυτό αντικαθίσταται ένα απαρχαιωμένο σύστημα αποσπάσεων και μετατάξεων, που έτρεφε το πελατειακό κράτος, με ένα σύγχρονο, ευέλικτο σύστημα κάλυψης των αναγκών της δημόσιας διοίκησης», πρόσθεσε.

Χωρίς τρένα και Προαστιακό από την Τρίτη έως την Πέμπτη

Η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), με εξώδικό της προς την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ανακοίνωσε την απόφασή της να προχωρήσει σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας την Τρίτη 30.05.2017 και την Τετάρτη 31.05.2017 και σε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 01.06.2017.

Επειδή οι επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, σε συνδυασμό με την απεργία, ουσιαστικά επιφέρουν την κατάργηση των δρομολογίων, η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σεβόμενη το επιβατικό κοινό και τους πελάτες της και προκειμένου να τους προφυλάξει από την ταλαιπωρία, αναστάτωση και σύγχυση που θα επιφέρουν οι κινητοποιήσεις αυτές, αποφάσισε την κατάργηση όλων ανεξαιρέτως των δρομολογίων για τις παραπάνω ημερομηνίες.

Κλοπή υλικού από αποθήκες του ΟΑΕΔ στον Βόλο

Υλικό προς απόσυρση από αποθήκες των εργαστηρίων των σχολών μαθητείας του ΟΑΕΔ στο Πεδίο Αρεως, αφαίρεσαν αγνωστοι δράστες του Σαββατοκύριακο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΔΕΔΥ

Στη φυλακή, όχι στην ΕΡΤ, οι υπόδικοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής
Ένα νέο μαύρο, αυτό του καθαρού φασισμού, επιχειρεί να ρίξει πάνω στην ΕΡΤ, η υπόδικη ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, με αγωγή που κατέθεσε κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ, ζητώντας να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα για να προβάλλονται φιέστες ρατσιστικού μίσους με ομιλίες του Μιχαλολιάκου. Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής ζητάνε να επιβληθεί χρηματική ποινή κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ 5000 ευρώ και φυλάκιση ενός έτους του προέδρου της Παναγιώτη Καλφαγιάννη για την κήρυξη στάσης εργασίας την ώρα της προβολής των ομιλιών ρατσιστικού μίσους, που προσβάλλουν τις δημοκρατικές ευαισθησίες της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.

Πέμπτη 1 Ιουνίου, η Δίκη του Πέτρου Καπετανόπουλου