oaednews

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Άλλο ΟΣΕ άλλο ΟΑΕΔ


«Παγώνουν» δόσεις και οφειλές -Ποιοι εργαζόμενοι θα πάρουν έκτακτο επίδομα

Σε προσωρινή αναστολή πληρωμής δόσεων δανείων για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν ή θα κλείσουν με κρατική εντολή, αλλά και για όσες έχουν μείωση τζίρου, αλλά και για δανειολήπτες που πλήττονται από την επέλαση της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς και οικονομική ενίσχυση των εργαζομένων με καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού και επιδόματα, καθώς και αναστολή πληρωμής υποχρεώσεων προς την εφορία και τον ΕΦΚΑ και δόσεων ρυθμίσεων για τις επιχειρήσεις που έκλεισαν με κρατική εντολή περιλαμβάνει το έκτακτο πακέτο μέτρων της κυβέρνησης.

ΠΑΝΣΥΠΟ:Κατεπείγοντα μέτρα για αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού σε χώρους λειτουργίας των υπηρεσιών του Ο.Α.Ε.Δ.”

Θέμα: Κατεπείγοντα μέτρα για αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού σε χώρους λειτουργίας των υπηρεσιών του Ο.Α.Ε.Δ.”
κ. Διοικητά,
Με μεγάλη λύπη μας και πραγματική ανησυχία επανερχόμαστε για να σας θυμίσουμε τα αυτονόητα που οφείλετε να πράξετε ως Διοικητής ενός από τους μεγαλύτερους Οργανισμούς της χώρας!
Από την προηγούμενη εβδομάδα και παρά τις επιστολές που λάβατε τόσο από τα πρωτοβάθμια σωματεία του Ο.Α.Ε.Δ., όσο και από τις Ομοσπονδίες που εκπροσωπούνται , συνεχίζεται η πλημμελής αντιμετώπιση από μέρους σας του ζητήματος της λήψης μέτρων προστασίας από τον κορωναϊό στις υπηρεσίες του Οργανισμού.

Η «σχεδία» και ο κορωνοϊός

 

 
   Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» αναστέλλει, προσωρινά, την κυκλοφορία του και μας προσκαλεί να συμμετάσχουμε στο νέο του κοινωνικό πρόγραμμα  μικρών συνδρομών, θωρακίζοντας τους πωλητές και συμβάλλοντας στη βιωσιμότητα του ελληνικού περιοδικού δρόμου, σε αυτή τη δύσκολη, για όλους, συγκυρία.

Αλλαγές σε ωράριο λειτουργίας και πρόσβαση κοινού σε υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας,

Περιορίζονται οι ώρες εισόδου του κοινού μέχρι τις 10 Απριλίου για τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Γιάννης Βρούτσης λόγω των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό

Εκ περιτροπής εργασία και εργασία από το σπίτι

Την εργασία από το σπίτι στο δημόσιο, τον τρόπο εξυπηρέτησης του κοινού με τις δημόσιες υπηρεσίες και την υποχρεωτική άδεια σε ευπαθείς ομάδες όπως καρκινοπαθείς και μεταμοσχευμένους εργαζόμενους προβλέπει η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών με θέμα τα επιπρόσθετα μετρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.
Παράλληλα δίνονται οδηγίες στις διευθύνσεις προσωπικού στο δημόσιο να γίνονται καθημερινοί έλεγχοι σε όσους έχουν λάβει άδειες ειδικού σκοπού.

Εκ περιτροπής εργασία κσι εργασία από το σπίτι

Περνώντας από κατάστημα του ΟΑΕΔ!

Κατάφερα μόνο να δουλέψουν ορισμένα πλήκτρα. Δυστυχώς, ο καφές που χύθηκε το απόγευμα της Κυριακής το έχει καταστρέψει. Η ατυχία σε όλο της το μεγαλείο ήρθε και μου χτύπησε την πόρτα.

Είναι η πρώτη ημέρα εργασίας από το σπίτι και πώς γίνεται να δουλέψεις χωρίς πληκτρολόγιο;
Ντύνομαι. Παίρνω κλειδιά, πορτοφόλι και αρπάζω και ένα πακέτο αντισηπτικά μαντιλάκια. Κατεβαίνω γκαράζ. Όλα τα αυτοκίνητα είναι εδώ. Βάζω μπρος και φεύγω.
Στην πρώτη γωνία είναι το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς. Καμιά δεκαριά άνθρωποι περιμένουν στην ουρά για να μπουν μέσα. Έχουν κανά μέτρο απόσταση μεταξύ τους. Οι μισοί κρατούν καρότσια. Πέντε, έξι φορούν μάσκες ενώ δυο φορούν και γάντια μιας χρήσης.
Συνεχίζω τη διαδρομή μου. Αν και η κίνηση στους δρόμους είναι εμφανέστατα μειωμένη, υπάρχουν ακόμα αυτοί που επιλέγουν να διπλοπαρκάρκουν σε κεντρικούς δρόμους. Ο κορονοϊός σίγουρα δεν μας έχει κάνει καλύτερους οδηγούς.
Περνάω ένα κατάστημα του ΟΑΕΔ.

Ομοσπονδία Υπαλλήλων ΟΑΕΔ: Να προστατέψουμε, ενώνοντας όλοι τις δυνάμεις μας, τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους, τους συναλλασσομένους και τις οικογένειές τους!


           Ας σοβαρευτούμε
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και πρωτόγνωρα. Η γειτονική Ιταλία, μας δίνει παραδείγματα προς αξιοποίηση, αλλά εμείς τα λαμβάνουμε υπόψη όλα με μια εβδομάδα καθυστέρηση.

''Εν μέσω Πανδημίας Κορωνοιού'': Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ Κεντρικής Ελλάδας


Θέμα: ‘ Εν μέσω Κορωνοιού ’’

Για το ΚΠΑ2 Λάρισας έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια. Είναι μια υπηρεσία με αντικειμενικές δυσκολίες λειτουργίας λόγω κυρίως έλλειψης προσωπικού, μεγάλου όγκου συναλλασσομένων και αντικειμένων που επιφέρουν στους υπαλλήλους ένα δυσβάσταχτο φόρτο εργασίας.
Προτείνουμε, και συνεχίζουμε να διεκδικούμε από όλες τις Διοικήσεις να ενισχυθεί με προσωπικό το πολύπαθο ΚΠΑ αλλά και να δημιουργηθεί και δεύτερο ΚΠΑ στη Λάρισα που θα δώσει επιτέλους μια ουσιαστική λύση στο καταμερισμό του όγκου της εργασίας και του κοινού .
Θεωρούμε απαράδεκτη την ενέργεια της Διοίκησης εν μέσω Πανδημίας Κορωνοιού (εν μία νυκτί) να μετακινήσει υπαλλήλους από το ΚΠΑ της Λάρισας προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας με αποτέλεσμα να συνεχίζεται η υποστέλεχωση του ΚΠΑ και η υποβάθμιση της ποιότητας της λειτουργίας του.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των μετακινήσεων προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας την αξιοποίηση του υφιστάμενου ανθρώπινου δυναμικού της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας για την πλήρωση των κενών θέσεων και την ενίσχυση του ΚΠΑ2 της Λάρισας όταν χρειαστεί και από τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Μπαζιάνας Γεώργιος Μακρή Κλεονίκη