oaednews

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Κοινωνικό μέρισμα: Και η διαμονή στα κριτήρια

Μια λεπτομέρεια που ίσως αφορά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, κρύβουν οι διατάξεις του νομοσχεδίου για το κοινωνικό, η οποία όμως δεν έχει διευκρινιστεί, το τι ακριβώς θα αφορά και αν θα είναι κριτήριο μόνιμης κατοικίας στην χώρα που ισχύει και στα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ ή καποιο «παράθυρο» για τον ξεχωριστό υπολογισμό εισοδημάτων των φιλοξενούμενων αλλά με προυποθέσεις.

15.000 προσλήψεις ανέργων 30 - 49 ετών

Εκδόθηκε η απόφαση του υπουργείου Εργασίας που καθορίζει, το τι ακριβώς θα αναφέρει η προκήρυξη του ΟΑΕΔ για το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών
Σκοπός του προγράμματος που θα προκηρύξει άμεσα ο ΟΑΕΔ, είναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης, με την πρόσληψη 15.000 ανέργων, ηλικίας 30-49 ετών, με έμφαση στους μακροχρόνια ανέργους.Από τις 15.000 θέσεις, οι 5.000 αφορούν αποκλειστικά σε εγγραμμένους ανέργους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα.

ΠΑΜΕ:44 χρόνια από την αιματοβαμμένη εξέγερση του Πολυτεχνείου

44 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τον ηρωικό ξεσηκωμό του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973, ενάντια στηαμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική, απριλιανή δικτατορία. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις νέες και τους νέους, την φτωχή αγροτιά, τους αυτοαπασχολούμενους τους συνταξιούχους να τιμήσουν την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, τους νεκρούς του Νοέμβρη, που αποτέλεσε το κορυφαίο γεγονός της αντιδικτατορικής πάλης, να πάρουν μέρος στις πορείες σε κάθε πόλη.
Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες, οι ηρωικές εξάρσεις, του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, αποτελούν οδηγό για τα δικά μας αγωνιστικά βήματα.

Οι δικές σας ιστορίες αλλιώς

Εργαστήριο θεάτρου & κινηματογράφου για άτομα άνω των 65 ετών

Θέλατε πάντα να ασχοληθείτε με το θέατρο και τον κινηματογράφο; Να αφηγηθείτε μια ιστορία δημιουργικά; Αυτή είναι η ευκαιρία.

Σε αυτό το εργαστήριο θεάτρου και κινηματογράφου, οι πρωταγωνιστές είστε εσείς. Φέρνετε τη δική σας ιστορία και, μέσα από μια συμμετοχική διαδικασία, μαθαίνετε πώς να την αφηγηθείτε δημιουργικά, χρησιμοποιώντας εργαλεία και πρακτικές από τις τέχνες του θεάτρου και του κινηματογράφου.