oaednews

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Προσλήψεις 5.066 υπαλλήλων στα δασαρχεία με νέα κοινωφελή εργασία

Το πρόγραμμα που εξεγγέλθηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου από τον υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόλγου, τον υφυπουργό Νάσο Ηλιόπουλο και τον υφυπουργό Περιβάλλαντος, Σωκράτη Φαμμελο περιλαμβάνει την δημιουργία 5.066 νέων θέσεων κοινωφελούς χαρακτήρα. Οι ωφελούμενοι θα κατανεμηθούν στα δασαρχεία όλης της χώρας και αφού περάσουν ένα διάστημα εκπαίδευσης θα εργαστούν στα δάση προκειμένου να προστατεύεται ο δασικός πλούτος της χώρας από τον ενδεχόμενο πυρκαγιάς.Οι εργαζόμενοι θα εργαστούν με όρους πλήρους απασχόλησης όπως σε όλα τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας και θα αμείβονται όπως και στα υπόλοιπα προγραμματα.
Η απασχόληση των ωφελουμένων θα εμπεριέχει εργασίες για την προστασία των δασικών οικοσυστημάτων από πυρκαγιές και τη διαχείριση καμένων εκτάσεων (καθαρισμοί δασών, δημιουργία αντιπυρικών λωρίδων) προς αποφυγή μελλοντικών καταστροφών.

1.200 θέσεις εργασίας στη ΔΕΗ (ειδικότητες)

Με 1.200 εποχικούς θα ενισχυθεί η ΔΕΗ τις επόμενες εβδομάδες. Το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΚΟ έχει ηδη ανάψει το «πρασινο φως» για τις συγκεκριμένες προσλήψεις και τα αιτήματα έχουν σταλεί για εγκριση στο ΑΣΕΠ. Οι νέες προκηρύξεις ξεκίνησαν να εκδίδονται και θα ολοκληρωθούν έως τις αρχές του καλοκαιριού.Δείτε παρακάτω πως κατανέμονται οι θέσεις ανά ειδικότητα:
ΠΕ Μηχανικών 33
Πτυχιούχοι Θετικών Επιστημών 5
ΤΕ Μηχανικοί 10
ΔΕ Τεχνικοί 769
ΔΕ Οδηγοί, μηχανοδηγοί – χειριστές 116

Οι… οιμωγές… της ψυχής, του Μάριου Κρητικού


Οι… οιμωγές… της ψυχής

..το παλιό πεθαίνει και         το νέο δεν έχει γεννηθεί
                                                                                                   Ζούμε την εποχή των τεράτων…
      ( Αντόνιο Γκράμσι)

« …. την δουλειά μου την αγάπησα. Ερχόμουν με χαρά να δώ τους συναδέλφους , να μιλήσω με τον προιστάμενο για να βρούμε λύσεις στα προβλήματα της προηγουμένης, … αλλά και γιατί ήμασταν φίλοι
…γύριζα το απόγευμα στο σπίτι με την ικανοποίηση ότι έκανα σωστά τη δουλειά μου.
 κοιμόμουν ήσυχα… με την ανάμνηση  της  χαράς που έβλεπα στο πρόσωπο του ανέργου όταν έβρισκε εργασία
 …. και χαιρόμουν που υπηρετούσα στον ΟΑΕΔ»

Σε λίγες ημέρες στα δικαστήρια κρίνεται η παραμονή ή όχι των συναδέλφων μας που εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις .

Γαλλία: Νέα απεργία τον επόμενο μήνα από συνδικάτα του δημόσιου τομέα

Επτά κύρια συνδικάτα του δημόσιου τομέα της Γαλλίας ανακοίνωσαν ότι θα καλέσουν σε νέα απεργία τον επόμενο μήνα, διευρύνοντας το κύμα δυσαρέσκειας και διαμαρτυρίας κατά του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν για τις μεταρρυθμίσεις του, που έχουν στόχο την αναδιάρθρωση της γαλλικής οικονομίας.
Αυτή θα είναι η τρίτη 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των δασκάλων, των εργαζομένων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, των δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων σε άλλους τομείς του γαλλικού δημοσίου από τον Οκτώβριο, η οποία γίνεται σε διαμαρτυρία για τα σχέδια του Μακρόν για την περικοπή περισσότερων από 100.000 θέσεων εργασίας στον δημόσιο τομέα και την σύνδεση των μισθολογικών αυξήσεων με την απόδοση.

ΟΑΕΔ: Από 12 Απριλίου οι αιτήσεις για τις παιδικές κατασκηνώσεις

Ο ΟΑΕΔ, με εγκύκλιο του, καλεί τους ενδιαφερόμενους δικαιούχους αλλά και παρόχους κατασκηνωτικών επιχειρήσεων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2018 να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής μέσω των ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) από τις 12.04.2018 έως την 01.05.2018.

Από την άλλη εβδομάδα ανοίγει η πλατφόρμα για τα δάνεια του τ. ΟΕΚ

Από την άλλη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση των δανείων του τ. Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας.
 Σύμφωνα με τα όσα είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέας Νεφελούδης, με βάση τον προγραμματισμό η πλατφόρμα θα λειτουργήσει από την Δευτέρα 16 Απριλίου. «Ο προγραμματισμός λέει ότι 16-20 Απριλίου θα έχει αναρτηθεί στο site του ΟΑΕΔ για να υποβάλλονται αιτήσεις για τα δάνεια, για τη δεύτερη κατηγορία παρεμβάσεων που κάνουμε» σημείωσε.