oaednews

Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2019

2ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ




«Φωτογραφίζοντας την Ανεργία»

Αρ. Πατρονάζ ΕΦΕ: 2019/09

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ
Προθεσμία αποστολής διαγωνιζόμενων φωτογραφιών 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2019

ΒΡΑΒΕΙΑ
ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ
ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ
ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & ΔΙΠΛΩΜΑ
Α’ ΕΠΑΙΝΟΣ
Β’ ΕΠΑΙΝΟΣ
Γ’ ΕΠΑΙΝΟΣ

ΕΠΑΘΛΑ
- Για το βραβείο του πρώτου νικητή 500 ευρώ
- Για το βραβείο του δεύτερου νικητή 300 ευρώ
- Για το βραβείο του τρίτου νικητή 200 ευρώ
- Για το βραβείο του Α επαίνου 100 ευρώ
- Για το βραβείο του Β επαίνου 100 ευρώ
- Για το βραβείο του Γ επαίνου 100 ευρώ


Η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Ο.Α.Ε.Δ.
&
η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (Ε.Φ.Ε.)
προκηρύσσουν τον 2ο Πανελλήνιο Φωτογραφικό Διαγωνισμό με θέμα:
«Φωτογραφίζοντας την Ανεργία»
Σκοπός του Διαγωνισμού είναι η ανάδειξη του ζητήματος της Ανεργίας και η απαίτηση για άμεσα μέτρα αντιμετώπισής της.
Οι 50 πρώτες, στη σειρά κατάταξης της κριτικής επιτροπής, φωτογραφίες θα συμπεριληφθούν στην έκθεση που θα γίνει τον Δεκέμβριο στον εκθεσιακό χώρο της ΕΦΕ. Επίσης, θα εκδοθεί ψηφιακός και έντυπος κατάλογος .

ΕΣΑμεΑ: Αγριότητα και ρατσιστική αντιμετώπιση κατά του 12χρονου μαθητή

Επείγουσα επιστολή προς την κ. Γιαννακάκη, πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας και προς τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου απέστειλε η ΕΣΑμεΑ, σχετικά με το περιστατικό της κακοποίησης και της ρατσιστικής αντιμετώπισης του 12χρονου μαθητή του 2ου Γυμνασίου Καλαμαριάς.
Η ΕΣΑμεΑ τονίζει ότι μέσα από το συγκεκριμένο περιστατικό αναδεικνύεται η αδυναμία και η μη ετοιμότητα της Πολιτείας να ανταπεξέλθει στην επιχειρούμενη μετάβαση από τη διαχωρισμένη εκπαίδευση/«ειδική αγωγή» στη συμπεριληπτική εκπαίδευση/ «ένα σχολείο για όλους» σύμφωνα με την υποχρέωση που η χώρα έχει αναλάβει με την κύρωση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (βλ. άρθρο 24 «Εκπαίδευση»). Η μετάβαση αυτή δεν απαιτεί αλλαγές μόνο σε τεχνικό και οργανωτικό επίπεδο αλλά και σε επίπεδο κουλτούρας του συνόλου της σχολικής κοινότητας και κοινωνίας. Η συμπερίληψη ως θετική ανταπόκριση στη ποικιλομορφία των μαθητών έχει κεντρική σημασία για την επίτευξη ποιοτικής εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές, με ή χωρίς αναπηρίας ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και για την ανάπτυξη κοινωνιών χωρίς αποκλεισμούς.

ΥΠΔΑ: Αλλαγές σε αξιολόγηση, κινητικότητα ΙΔΑΧ, υπαλλήλους ΚΕΠ & Δημοτικούς Αστυνομικούς

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αλλαγές στο σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και στην συμμετοχή των ΙΔΑΧ του Δημοσίου στην Κινητικότητα άφησε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου κατά τη διώρη συνάντησή της με την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Παράλληλα η υΠΔΑ δεσμεύθηκε ότι θα λυθούν δυο προβλήματα που τέθηκαν από τους συνδικαλιστές αναφορικά με την εξέλιξη των υπαλλήλων των ΚΕΠ αλλά και την αποδέσμευση των δημοτικών αστυνομικών που έχουν εγκλωβιστεί στα Σωφρονιστικά Καταστήματα.
Συγκεκριμένα:

Πλαστοί’ Δημόσιοι Υπάλληλοι και ανάκληση διορισμού: Τι ισχύει για εισφορές - σύνταξη

Ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Αναστάσιος Πετρόπουλος, υπέγραψε εγκύκλιο (επισυνάπτεται) με την οποία αποσαφηνίζεται ότι ο χρόνος ασφάλισης από το διορισμό μέχρι την ανάκλησή του, λόγω χρήσης πλαστών δικαιολογητικών, παραμένει ισχυρός, εφόσον τα προσκομιζόμενα δικαιολογητικά - αποδεικτικά των προσόντων διορισμού δεν αποτελούν προαπαιτούμενα για την άσκηση επαγγέλματος ή την παροχή συγκεκριμένης εργασίας. 

ΟΑΕΔ Κοινωφελής Εργασία: Θέμα ημερών η έναρξη αιτήσεων για 8.933 προσλήψεις

ΟΑΕΔ: Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ για 8.933 προσλήψεις σε 56 δήμους και 37 περιβαλλοντικούς φορείς.
Τις επόμενες ημέρες η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να συνδεθεί η κοινωφελή εργασία του ΟΑΕΔ με τον νέο κατώτατο μισθό των 650 ευρώ.

Βαρέα και ανθυγιεινά: Παραταση για εξι μήνες στο ισχύον καθεστώς

Για έξι μήνες παρατείνεται το καθεστώς που ισχύει σήμερα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Σύμφωνα με τον νόμο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα επρεπε η κυβέρνηση να αλλάξει τα ποσά του επιδόματος και την λίστα με τα επαγγέλματα όμως όπως φαίνεται θα αλλάξει σε 6 μήνες μέχρι να βρεθεί οριστική λύση.

Υπ. Υγείας: Κίνητρα για την προσέλκυση γιατρών σε νησιά και άγονες περιοχές

Νέα δέσμη κινήτρων, πέραν αυτών που έχουν ήδη δοθεί αναζητεί το υπουργείο Υγείας για την προσέλκυση ειδικευμένων γιατρών στα ΚΥ και τα νοσοκομεία των άγονων και νησιωτικών περιοχών, της χώρας.

ΑΣΕΠ: Όλη η προκήρυξη 1Ε 2019 για μόνιμες προσλήψεις στην Βουλή

ΑΣΕΠ: Η προκήρυξη 1Ε 2019 για μόνιμες προσλήψεις στην Βουλή . Δείτε αναλυτικά - ξεκινούν οι αιτήσεις
Γνωστοποιείται ότι εκδόθηκε η 1Ε/2019 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 2/1-2-2019/τ. ΑΣΕΠ) που αφορά στην πλήρωση δύο (2) θέσεων Ειδικών Επιστημόνων και δύο (2) θέσεων με ειδικότητα στην Πληροφορική στη Βουλή των Ελλήνων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Ν. 2190/1994 (Φ.Ε.Κ. 28/3.3.1994/τ.Α΄), όπως ισχύει.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΦΙΛΟΙ του ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ»



Αγαπητά μέλη του  Ταμείου Αλληλοβοήθειας Προσωπικού ΟΑΕΔ,
Στις 8 Φλεβάρη έχουμε τις πανελλαδικές εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων της Γενικής Συνέλευσης του Ταμείου.
Το Ταμείο, αποτελεί την έμπρακτη απόδειξη της δύναμης και των δυνατοτήτων του συνδικαλιστικού αγώνα, που χωρίς «στεγανά» και αδιαφάνεια, προτάσσει τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των εργαζομένων, που αναδεικνύει και υπηρετεί την ενότητα, την αλληλεγγύη, την αγωνιστικότητα, την διεκδίκηση, για όσα πρέπει και μπορούμε να κατακτούμε!  Η μακρόχρονη ιστορία του, από το 1991, δείχνει την προσφορά του σε χιλιάδες (!!) συναδέλφους,  σε πολύ δύσκολες  προσωπικές στιγμές  τους, σε θέματα υγείας και απώλειας  ζωής, ενώ παράλληλα διασφαλίζει και την οικονομική στήριξη των συναδέλφων που συνταξιοδοτούνται, με την επιστροφή των εισφορών τους εντόκως και του προβλεπόμενου μπόνους.