oaednews

Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

«Σύστημα… αριβισμού και "ανθρωποφαγίας"» ο νόμος για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων


 
Μελέτη του Διοικητικού Επιμελητηρίου Ελλάδας από ειδικούς επιστήμονες μιλά για σύστημα που οδηγεί σε στρεβλώσεις στη δημόσια διοίκηση
 
«Επικίνδυνο» για τη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης χαρακτηρίζει το Διοικητικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΔΕΕ) το σύστημα της ποσόστωσης για την αξιολόγηση του προσωπικού στον δημόσιο τομέα. Σε μελέτη τους, επιστήμονες-εμπειρογνώμονες μέλη του ΔΕΕ υπογραμμίζουν ότι η εφαρμογή της με ποσόστωση αξιολόγησης μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές διοικητικές στρεβλώσεις, καθώς πρόκειται για σύστημα που δεν προβλέπει λεπτομερή καθορισμό στόχων και σαφή αποτύπωση αντικειμενικών δεικτών απόδοσης.

Το Ημερολόγιο ενός Άνεργου

Το θέμα δεν σηκώνει εξυπνάδες. Αν διαβάσεις Το Ημερολόγιο Ενός Άνεργου -155+1 αληθινές ιστορίες, του Χριστόφορου Κάσδαγλη, θα καταλάβεις μια απλή αλήθεια. Άλλα πράγμα είναι η ανεργία ως μέγεθος, ως στατιστική της ντροπής και της εγκατάλειψης, ή ως απειλή για όποιον τα βολεύει ακόμα με κάποια δουλίτσα και κάποιο εισόδημα. Κι άλλο, εντελώς άλλο, είναι η ανεργία του άνεργου.

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιδότησης για νέους επιχειρηματίες

Συμπληρωματική πρόσκληση από τον ΟΑΕΔ για επιδότηση 900 νέων ανέργων που επιθυμούν να κάνουν την δική τους επιχείρηση με έμφαση στην καινοτομία. Έως 21 Αυγούστου οι αιτήσεις. Αναλυτικά τα στάδια αξιολόγησης των αιτήσεων.
ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα επιδότησης σε 900 νέους επιχειρηματίες – Προτεραιότητα στην καινοτομία
Αιτήσεις για την επιδότηση 900 θέσεων για νέους άνεργους ηλικίας έως 35 ετών, που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους καινοτόμο επιχείρηση, θα δέχεται ο ΟΑΕΔ από την Δευτέρα 21 Ιουλίου έως τις 21 Αυγούστου 2014.
Πρόκειται για συμπληρωματική πρόσκληση ενδιαφέροντος, καθώς το πρόγραμμα τρέχει από τις αρχές του 2014 και αφορά στην ενίσχυση συνολικά 2.000 νέων.

Ανακοίνωση ΟΥ ΟΑΕΔ για «Μαζική η συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία»

«Μαζική η συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία»
To ΔΣ της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ χαιρετίζει τη μαζική συμμετοχή των Υπαλλήλων του Οργανισμού στην αποχή από την προσχηματική αξιολόγηση.

Τα ποσοστά είναι  καθολικά. Πολλές πρωτοβάθμιες Ενώσεις μας συλλέγουν τα φύλλα αξιολόγησης από τα μέλη τους σε ποσοστό 100%!!!

Σε αυτή τη διαδικασία συμμετέχουν συνάδελφοι προϊστάμενοι και διευθυντές που αρνούνται δίπλα στις προαποφασισμένες ποσοστώσεις επιμερισμού να συμπληρώσουν απλά τα ονόματα άριστων – καλών – κακών  συναδέλφων.