oaednews

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Με νέα συστήματα ασφαλείας συνεχίζεται η καταπολέμηση της ανεργίας

 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ο.Α.Ε.Δ.

Εθνικής Αντίστασης 8 – 17456 Άλιμος

Τηλ. 2109924316-6973309354

FAX. 2109924316

e-mailomosp.ypal@dypa.gov.gr

Ιστοσελίδα: www.oyoaed.gr                                                                         

                                                                                                                                    Αρ.Πρωτ  578/3-10-2022



Θέμα:  « Με νέα συστήματα ασφαλείας συνεχίζεται η καταπολέμηση της ανεργίας»


Η φιλοσοφία της Διοίκησης του ΟΑΕΔ, είναι πια γνωστή σε όλους. Στον ΟΑΕΔ κυριαρχούν οι απευθείας αναθέσεις, η επιβολή εργολαβιών στις εργασιακές σχέσεις,  η αυστηρότητα και τα τελεσίγραφα, το ρουσφέτι και οι συναλλαγές, οι μεθοδεύσεις και η απαξίωση εργαζομένων στην πράξη. Αυτά  τα  ζητήματα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη των ενεργειών της Διοίκησης της δικής τους ΔΥΠΑ.

Η καθιέρωση ωρολογιακής μέτρησης των εργαζομένων στη Διοίκηση και στις περιφερειακές διευθύνσεις με μηχανήματα που έχουν τη δυνατότητα καταγραφής βιομετρικών και άλλων στοιχείων αποτελούν άλλη μια πράξη στο ίδιο μήκος κύματος. Ο Οργανισμός θα πληρώσει μηχανήματα αλλά δεν θα  χρησιμοποιήσει λέει τις δυνατότητες που αυτά προσφέρουν…. Απλά επειδή λεφτά υπάρχουν, αντί να τα δρομολογούμε στην αντιμετώπιση της ανεργίας, τα δίνουμε για την καταγραφή των εργαζομένων.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας καταγγέλλει την διοίκηση της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για την απαράδεκτη απόφαση που έλαβε να τιμωρεί τους ανέργους

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων – Εμποροϋπαλλήλων Ν. Λάρισας καταγγέλλει την διοίκηση της ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για την απαράδεκτη απόφαση που έλαβε να τιμωρεί τους ανέργους. Το ΔΣ της ΔΥΠΑ, κατά πλειοψηφία, καθόρισε καθηκοντολόγιο για τους ανέργους, εξειδίκευσε τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη και απαιτεί από τους αναζητούντες εργασία την απόλυτη υποταγή στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Ο στόχος αυτής της απόφασης είναι πολλαπλός. Να δημιουργήσει κλίμα εκφοβισμού στους ανέργους, να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των μεγάλων εργοδοτών, να επιβεβαιώσει το κυβερνητικό αφήγημα της μείωσης του ποσοστού της ανεργίας.

Για να πετύχει αυτούς τους στόχους ορίζει καθήκοντα και ποινές για κάθε άνεργο. Η ΔΥΠΑ, υπηρεσιακά και απρόσωπα ή με την μετατροπή των συμβούλων εργασίας σε επιστάτες, απειλεί με διαγραφή κάθε άνεργο εάν κρίνει ότι δεν «συνεργάζεται» με τους αρμόδιους υπαλλήλους και δεν δείχνει την απαιτούμενη δράση προς αναζήτηση εργασίας. Ανάμεσα σε πολλά άλλα απαιτεί την: